Jak naučit na nočník tvrdohlavé dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Radím nelámej to, stejně jako si to nelámala předtím. Zkrátka ještě nedozrál. Mluvím z vlastní zkušenosti. Malá si oblíbila nočník někdy kolem roku, vždy se vyčůrala, ale podle mně se to nedalo brát za chození na nočník z vyzrálosti, pak zlom, a na nočník začala až ve dvou a čvrt, asi třikrát se ještě počůrala a pak už si vždy řekla. Takže zkoušej, nabízej, ale nenutila bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bud v klidu. On k tomu dojde. Kdyz si rika aspon po akci je to znacne snazssi nez kdyz by mu to bylo sumak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvrdohlavé dítě na nočník
Milé maminky…dceři jsou 2 roky a 2 měsíce..na nočník posazuji asi od roku. Kaká většinou do nočníku, ale s čůráním je to katastrofa..nejhorší je to, že ona ví co po ní chci. Ale nechce aby bylo po mém..tak je to se vším..nejen s nočníkem. Když musí být v postýlce tak volá na nočník, protože ví, že jí z postýlky vyndám a někdy se i vyčůrá…ale přes den, pořád se jí ptám, posazuju, slibuju hory doly, ona tam sedí půl hodiny a pak odběhne a vyčůrá se na zem, dostane i na prdel…ale bez úspěchu. Když se jí zeptám, jestli bude volat, rovnou mi řekne, že ne, že tu odměnu radši ani nechce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maaia Znam to, je to k vzteku a nic s tim neudelas. Dej ji proste cas. Bud vratit pleny i na den a neresit, nebo pleny nedat proste prevlikat a prevlikat. Na nasi drakulu neplatilo nic. Ze musela po sobe louzi utrit, nevadi, se se musi svliknout, odnest do pracky a obliknout-nevadi. Ze je cela mokra a studi to? Nevadi… Nakonec tusim v 2 letech a 8m to slo a behem tydne byla i na noc bez plinek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maaia Ja plenu nedala ale bez nehod se to neobeslo, do mesice uz chodil bez problemu na nocnik curat z kakanim mame problemy jeste ted do nocniku tlaci a nejde mu to, dam plenu kdyz ukazuje ze chce kadit a hned je to tam.Syn ale uz ma 2.5r od ledna jde do skolky tak jsem zvedava jak to zvladneme do te doby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
syn nechce na nočník 2r, 4m
Potřebovala bych poradit, obnovuji diskuzi. syn skoro 2,5 roku odmítá nočník. kolem dvou let se nám měsíc dařilo, dokonce si říkal, chodili jsme bez pleny, ta byla jen na noc. najednou období vzdoru, je velmi vzdorovitý, tvrdohlavý, divoký, máme s ním dost co dělat ve všech směrech + obrovský problém nočník. tak třikrát denně ho za čokoládu přemluvíme si sednout, z toho jednou něco udělá, jinak řev, odpor, čůrá do pleny. nevím jak ho zlomit, nechci ho nutit, ale přecejen má 2,5roku a mám pocit, že bych to už měla řešit. zkusím s ním na neurologii, zda je v pořádku, ale podle mě je to tím silným obdobím vzdoru, které má. syn je mazlivý, ale v ted s ním není řeč. ubližuje mladší sestře, špatně jí, usínání katastrofa, obléknout skoro nemožné, chová se velmi náročně, na procházkách se neskutečně courá, lehá si na zem, je divoký.. poraďte, děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych mu dala čas, v tomhle období nemá cenu nic lámat násilím. Záleží, jestli ho budeš dávat do školky, jestli ne, tak bych se tím ale vůůůůbec netrápila. S násilím to trvá ještě mnohem dýl, než když ho teď necháš, a začneš na tom pak bazírovat později. Neříkám, abys to úplně zahodila, ale žádné s tím ceráty, ulehči si to i ty a jeho nestresuj!
Na všech mých dětech se mi osvědčilo dát jim čas a přizpůsobit se, vše šlo potom mnohem snáz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč prosím tě neurologii? Je to normální dítě. Hodně pochybuju, že ti něco řeknou. A to chování mi připadne normální- žárlí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedeme v režimu, že to prostě zkouším, vezmu ho bez keců a začnu svlíkat na nočník, pokdu neodporuje, posadím, někdy se vyčůrá, pokud odporuje, nenutím. do školky půjde, chodí i teď do miniškoličky, ale tam respektují pleny. asi bych to měla brát víc v klidu, ale je jediné dítě jeho věku v okolí, které ještě nosí pleny, tak si říkám, že možná něco dělám blbě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martinkamoje Vykašli se na okolí, máš úplně normální dítě!! Nedělej si hlavu a uvidíš za čas, jak se to otočí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na neuro chodíme, ale delší dobu jsme nebyli, byl vzdy v pořádku, ale teď mam pocit, zda by ho neměli překontrolovat. to jeho chovani je nekdy silene.. u niceho nevydrzi, je divoky, neustale nam utika, nekdy mam podezreni na ADHD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusit dát na záchod. U nás to byl taky docela boj, ale záchod zaujal víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martinkamoje Počkat. Dcera si jako malá na nočník sedala, chtěli jsme ji „seznámit“, ale nečekali jsme, že něco udělá, prostě jen aby ho brala… do 1,5 roku dobrý. Pak hysteráky, odmítání, nepřiblíží se, ne! Ani záchod, ani nočník. Trvalo to do cca 2,5 let. Pak začala spolupracovat, během pár týdnů bez plen a za další cca dva měsíce bez plen i na odpolední spaní.
Nehonila bych po doktorech, prostě trpělivost. Diagnóza je to poslední, co potřebuješ.
Pokud máš podezření na ADHD, tak zkus nastudovat nějaké rady pro tyto děti; na to, abys je vyzkoušela, snad nepotřebuješ papír, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martinkamoje a duvod vraceni pleny? Ja bych doma nechala bez pleny s nahym zadkem, at sichodi sam, taky mamdoma vzteklinky, hlavne druhy syn nesel vubec posadit, vsechno si musel rozhodnout sam, kdy pujde. Velky je na odplinkovani dost, mas k nemu dalsiditko, takje to narocne, ale nejde diteti placnout plinu s tim, ze ted na to neni cas.
A urcite koupit redukci na zachod, treti syn na nocnik nesednul, chodil rovnou nazachod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, přivtírnu se s dotazem, jak reagovat na loužičky natruc? syn(za měsíc 3 roky
) chodil od října doma na záchod čurat poměrně jistě, občas se zapomněl, ale to tak jednou za týden..ale posledních cca 14 dní začal dělat loužičky natruc, něco mu zakážu, na něco řeknu ne(naposledy třeba dnes se dožadoval okamžitě polívky, která byla ve stavu hřbety ve vodě, co sotva začala vařit. sjem mu nabídla něco jiného zatím, ale on se urazil, že chce polívku, lehl si na zem vzteky, a počural se. nebo když mu zakážu blikat světlem)máme tu pomalu 2 louže denně, už mě to štve..a moc nevím, jak s tím naložit. vždycky sám přijde, a řekne čural, a jde mi ukázat, kde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit