Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Slušné je nikam nikoho neposílat. Nastuduj si základní body asertivního jednání.
@mamotazku píše: Čau, jak někoho slušně poslat do p*dele?
Víš co, Sašo? Jdi do pr.dele (Pelíšky)
Nijak neni to slusne.
@mamotazku Musíš upřesnit adresáta. Otravnej prodejce, tchýně, neodbytný ctitel, kamarádka, co se omrzela…?
@sirikit Myslím všeobecně, větu kterou můžu říct kdykoliv a komukoliv.
Neni vseobecny navod. Kazda situace vyzaduje vlastni odpoved. Lze slusne nekoho odkazat do urcitych mezi nicmene kdyz je to nutne tak ten dotycny z toho ma akorat srandu, i z tebe, a tedy se takove odeslani nekam miji ucinkem. Budto to bude neslusne a nejemne a proste nekoho posles do p. rdele nebo je to k nicemu.
@mamotazku píše:
@sirikit Myslím všeobecně, větu kterou můžu říct kdykoliv a komukoliv.
„Bohužel jsem v tomto období skutečně zaneprázdněná, omlouvám se, bylo by zbytečné mě kontaktovat, ozvu se vám případně sama.
“
@Čičorečka
Moje řeč. Navíc si myslím, že to dotyčného/dotyčnou územní mnohem lépe než poslání někam.
Slušně poslat do kelu asi nejde, to totiž koresponduje s tou slušností.
Všeobecný návod není, záleží, komu by to bylo řečeno a za jaké by to bylo situace.
Ale já se vždycky snažím vyjádřit se slušným slovem, kamaráda nepošlu do řiti, ale do Říma třeba.
Není to vulgární, a přesto se chápe, oč jde.
@Russet píše:
Víš co, Sašo? Jdi do pr.dele (Pelíšky)
Přesně to jsem chtěla napsat, když jsem viděla název diskuze
![]()
@Azeretereza píše:
Přesně to jsem chtěla napsat, když jsem viděla název diskuze![]()
Ale to se celkem účinkem neminulo, že? ![]()
Asi by stálo za to, napsat v jaké situaci. Ale obecně jsem hodně zastánce asertivního jednání…neboť to funguje.