Jak obnovit vztah s tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18306
6.8.22 08:36
@lll2220 píše:

Každopádně s tím chci něco udělat. Tchyni odpustit. Říct si, že je asi jen hodně zamindrákovaná a nemá se ráda, když má potřebu řešit to špatné na ostatních. A jít dál. Nikdy jí už nebudu mít ráda jako předtím. I když odpustím, tak nezapomenu a budu si dávat bacha.

pokud jí chceš říct, to co tady píšeš - nemá se ráda, zamindrákovaná, věř, že tímto vůbec nic nevyřešíš, jen vykopeš hlubší příkop, pravděpodobně o ní definitivně přijdeš

Tvé manželství se tímto nijak nezlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
6.8.22 08:45

@azaleila Tobě taky moc děkuju. :kytka: Máš pravdu, fakt nad vším moc přemýšlím. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
6.8.22 08:48
@lll2220 píše:
@azaleila Tobě taky moc děkuju. :kytka: Máš pravdu, fakt nad vším moc přemýšlím. 🙂

posílám :hug: drž se… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
6.8.22 08:48

@DanielaD Nenapsala jsem to moc šťastně. Nemyslela jsem to zle, i když to vyznělo jinak. Nenapadlo mě, jak blbě to vyzní. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18306
6.8.22 08:55

@lll2220

nikde ti nepíšu, že to myslíš zle, tchýně je jiná generace, která nechápe dnešní svět, jinou výchovu, než byla kdysi.

Ty jsi jen zaslechla, že tě o tobě mluvila, to je takové JPP, pokud ti to neřekne přímo, tak to neřeš.

Ona se odmlčela, tak jí dej časoprostor, ať se srovná, ona se ozve sama. Nebo jí zavolej a zeptej se jí, co se děje, že se neozývá. Jen jí nepoučuj, nevychovávej, je to generační rozdíl, ničeho nedosáhneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
6.8.22 08:57

Hele, já mám pocit, ze v tuhle chvíli obě děláte to stejný. Tvoje tchyně něco udělala, ty to nechápeš, chceš slyšet názory ostatních, trochu se vypovídat, tak napíšeš na emimino. Tchyně evidentně tvoje názory respektuje, což je super, ale taky nechápe a taky asi chce názory ostatních a vykecat se o tom, tak jde za ostatními. Jediný, co ty děláš lip, je, ze to řešíš s cizími lidmi, od kterých se to tchýni nedonese. Mas teď pocit, ze bys ji pomlouvala? Pochybuju. A pochybuju, ze ten pocit ma ona. Spis bych rekla, ze to proste vnímá jako normální sdílení svých zážitku, některý lidi to proste tak mají. Je to stejný jako by šla za sousedkou a rekla ji: Hele, dneska jsem byla u snachy, vařila svíčkovou a dávala do toho tohle a tohle. Bylo to zvlastni, ještě jsem to takhle nejedla, už jsi to někdy viděla? Asi by ses pravděpodobně neurazila. Jen proste v souvislosti s téma detma je to pro tebe citlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
6.8.22 09:15
@lll2220 píše:
@karkarka Mám je z předchozího vztahu. Jsou už větší a začínají mít svůj svět.@Fee-bee Díky, máš pravdu, měla bych mu ty pocity říkat a nečekat, že ho to napadne. Podle čeho soudíš, že ze sebe dělám supermatku? Společný spaní je kolem mě úplně běžné, o přínosu dlouhodobého kojení se taky už celkem ví a taky to není nic neobvyklého, bití asi rozepisovat nemusím… Já se za supermatku ani nepovažuju. Žádnou ani neznám. Kdybych napsala, že nikdy nejsem z péče o dítě unavená, vařím vždy skvělý vyvážený jídla z lokálních bio potravin, nemám doma nikdy nepořádek a podobně, tak to pochopím, ale nikde to nepíšu a hlavně to ani není pravda. :D

Tvoje děti nejsou její vnoučata, takže nemáš žádnou povinnost zabezpečovat jim babičku. Navíc asi mají babičku z Tvé i otcovy strany, tak se nic nestane, když tahle ježibaba nebude dojíždět na návštěvy.

Pokud se nedokážeš povznést nad to, že je tchýně hloupá a omezená drbna, tak bych jí na návštěvy nebrala. Nebo ať si jezdí manžel jako syn za ní sám. Neměla bych zapotřebí sbírat pak v éteru informace, co všechno podle takové baby dělám špatně. :nevim:

Tvůj manžel je ve vleku svojí matky, tak si na to dávej pozor. Ona asi není srovnaná s tím, že si vzal ženu s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
6.8.22 09:33

@K2 8611 to mi teda přijde zbytečně vyhrocení situace. Pokud tchyně neroznáší něco, co není pravda, nebo na snachu nenadává. A rozhodne z ničeho nevyplývá, ze by tchýni vadila ženská s detma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
6.8.22 09:35

Nejaky lidi to takhle proste maji. Osobne rozlisuju klasicky pomlouvani, kdy dotycneho chces ocernit - a tohle, kdy se potrebuje vyventilovat. Nechce to resit s tebou, protoze nestoji o konflikt a chce mit dobry vztah - ale musi o tom premyslet nahlas a probrat to ze vsech stran, treba se ujistit, ze neni uplne hrozna a kdysi nedelala vsechno spatne? Nevim. Jsem introvert, takze to uplne nechapu, nicmene setkala jsem se s tim mockrat.

Moje tchyne prede mnou resi i vlastni dceru - proste potrebuje probrat, co ji nesedi a nechce se hadat, vi, ze neco nezmeni. A jsem si jista, ze podobne prober e i me. Vykaslala bych se na to, je to jen jeji pohled a jeji zpusob, jak se vyrovnava s vecma. Nenech si tim pokazit, co mate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.8.22 09:37

Jedna možnost je v klidu se vykecat okolí, že snacha dělá věci jinak, než bych dělala já. Druhá možnost, klasické drby se zaujetím, aby bylo o čem zajímavém pokecat, takové to: „Představ si Máňo, ona to dělá tak a tak, no chápeš to?“. Potom jako další možnost (jako mí rodiče), je tvářit se tolerantně a potom pomlouvat s pohrdavým nebo vysměvačným tónem, jak dotyčný dělá všechno špatně, takže pomlouvaný vyjde jako největší blbec. Všechny možnosti zamrzí, ale první se dá docela lehce pochopit a skousnout, v dalších případech bych se snažila omezit přísun informací, nechystat zbytečně živnou půdu pro pomluvy. Druhé nezměníš a každý neumí otevřeně řešit s konkrétním člověkem, že s ním má problém, aniž by to nenarušilo vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2782
7.8.22 04:03

Můžeš prosím osvětlit jak ses dozvěděla že tě promlouvá a co ze o tobě říká?
Ja te chapu, taky by me zklamala. A to že se přestala ozývat ukazuje že ví, že dělala něco špatně.
Jak je možný, že víš, že ona ví že ses o tom dozvedela?
A reakce chlapa… to bych mu řekla, ty řešíš jak se cítí tvá matka? Má tě zajímat i jak se cítím já!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
7.8.22 12:55

Pošli s dětmi na návštěvu manžela a sama si zatím udělej welness day :kytka:

Nemusíš se intenzivně stýkat s někým, kdo tě drbe  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
7.8.22 15:48
@K2 8611 píše:
Tvoje děti nejsou její vnoučata, takže nemáš žádnou povinnost zabezpečovat jim babičku. Navíc asi mají babičku z Tvé i otcovy strany, tak se nic nestane, když tahle ježibaba nebude dojíždět na návštěvy.

Pokud se nedokážeš povznést nad to, že je tchýně hloupá a omezená drbna, tak bych jí na návštěvy nebrala. Nebo ať si jezdí manžel jako syn za ní sám. Neměla bych zapotřebí sbírat pak v éteru informace, co všechno podle takové baby dělám špatně. :nevim:

Tvůj manžel je ve vleku svojí matky, tak si na to dávej pozor. Ona asi není srovnaná s tím, že si vzal ženu s dětmi.

Přečti si diskuzi pořádně.

Dítě, o němž zakladatelka psala v úvodním příspěvku, je vnučka zakladatelčiny tchyně.
A že tchyně není srovnanaá s tím, že si syn vzal ženu s dětmi, je jen tvůj výmysl.

@lll2220
Oceňuji tvoji sebereflexi v odpovědích tady v diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
7.8.22 20:53
@Pidulka1991 píše:
To jsi si opravdu myslela, že ženská ktera pomlouvá všechny okolo, tebe vynechá? :think:

Jo myslela si to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
7.8.22 20:53
@Pidulka1991 píše:
To jsi si opravdu myslela, že ženská ktera pomlouvá všechny okolo, tebe vynechá? :think:

Jo myslela si to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová