Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekni ji to tak jak to je. Nezlob se, ale nemám na to kapacitu. Nabídla jsem ti pomoc, ale nikam to nevede.
Urazí se to zcela určitě. Ale urazí se stejně když ji začneš ignorovat. Tenhle typ člověka to tak prostě má. Nabídneš prst a on ti ukousne ruku u ramena a stále je to málo. A v momentě kdy se pokusíš nastavit hranice tak vše dobré okamžitě zapomenuto. A ty jsi okamžitě za seznamu nepřátel. Bohužel s takovou švagrovou to dobrotu nikdy dělat nebude.
Tak ona hlavně není tvoje příbuzná, tak nevím co chceš odřezávat
nicméně pokud jsi jednou slíbila pomoc, tak bych dodržela slovo a příště už se nenabízela.
Říct narovinu a kontakt omezit na minimum. Samozřejmě to vysvětlit i příteli. Jinak bych se s ní bavila normálně co se rodinných akcí týče. Já mám takovou švagrovou a prostě to jinak nejde. Taky se urazila, ale dlouho jí to nevydrželo. Nesmíme už ustoupit. Dlouhodobě to s takovým člověkem nejde.
@Anonymní píše:
Ahoj,
zdravím a prosím o praktickou radu.
Přítelova sestra mi naprosto pije krev. Nabídla jsem jí pomocnou ruku ale zjistila jsem že je naprostý energetický upír, vytáčí mě a irituje mě její chování.
Jelikož s přítelem plánuju budoucnost a nechci aby bylo v rodině dusno tak z toho chci nějak elegantně vybruslit.
No asi nejjednodušší způsob by byl začít dělat mrtvého brouka, nevídat se s ní, odříct schůzku. Toto ale není můj styl, jsem upřímný člověk a nemám žádné tajnosti ale nemám ve zvyku pomlouvat, proto píšu anonymně abych ji před nikým nehanila, ale moje trpělivost už přetekla.
Nemá moc kapacitu a je vztahovačná takže by to nejspíš nepochopila, kdykoliv jsem jí něco řekla se urazila.
Nesdílím stejné názory a nechci s tímto člověkem ztrácet čas. Jak prakticky na to?
Udělej co jsi slíbila a víc se neangazuj a neiniciuj návštěvy apod.
Píšeš osobě že jsi upřímná. Tak buď upřímná i k ní.. Řekni jí, že už jsi jí pomohla dost a že je na čase aby i ona něco dělala. Rozhodně se nenech od nikoho využívat. A navíc, nemusíš se s ní vídat není to tvá povinnost.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Přítelova sestra mi naprosto pije krev. Nabídla jsem jí pomocnou ruku ale zjistila jsem že je naprostý energetický upír, vytáčí mě a irituje mě její chování.
Jelikož s přítelem plánuju budoucnost a nechci aby bylo v rodině dusno tak z toho chci nějak elegantně vybruslit.
No asi nejjednodušší způsob by byl začít dělat mrtvého brouka, nevídat se s ní, odříct schůzku. Toto ale není můj styl, jsem upřímný člověk a nemám žádné tajnosti ale nemám ve zvyku pomlouvat, proto píšu anonymně abych ji před nikým nehanila, ale moje trpělivost už přetekla.
Nemá moc kapacitu a je vztahovačná takže by to nejspíš nepochopila, kdykoliv jsem jí něco řekla se urazila.
Nesdílím stejné názory a nechci s tímto člověkem ztrácet čas. Jak prakticky na to?
To že jde o sestru přítele, přece neznamená, že si musíte rozumět. Taky nemám ráda takový lidi, co jsou kvůli blbinám pořád uražený. Promluv si s přítelem, řekni mu to, co píšeš tady. Vždytˇse s ní vídat nemusíš.
Ahoj,