Jak poznám ocelové náušnice

10726
7.1.24 10:28

Jak poznam ocelove nausnice

Jak je poznam? Nausnice nebo jiny sperk z oceli? Vyhrabala jsem doma stary a premyslim, jestli ocel treba nema nejakou znacku? I obycejny stribro ma punc, ale ocel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uslava
7.1.24 10:30
@negra píše:
Jak je poznam? Nausnice nebo jiny sperk z oceli? Vyhrabala jsem doma stary a premyslim, jestli ocel treba nema nejakou znacku? I obycejny stribro ma punc, ale ocel?

Ocel je u tebe vzacnější než stříbro?

• Citovat
  • Upravit
10726
7.1.24 10:43
@Uslava píše:
Ocel je u tebe vzacnější než stříbro?

Mysleno, ze obycejny stribro, nejen zlato.
To snad ale neni cil diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
7.1.24 10:50

@negra pokud by byli vyloženě z oceli pak musí být magnetické. Samozřejmě u chirurgické oceli může být reakce na magnet o hodně slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
7.1.24 11:14
@JiříkMazlík píše:
@negra pokud by byli vyloženě z oceli pak musí být magnetické. Samozřejmě u chirurgické oceli může být reakce na magnet o hodně slabší.

Takze je mam dat k magnetu jestli se chyti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
7.1.24 11:22

@negra přesně.
Stříbro ani zlato nejsou za běžných podmínek magnetické.
Stříbro na povrchu „černá“ postupem času.
Pak je tu samozřejmě jiná hustota a tvrdost materiálu atd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
7.1.24 11:41
@JiříkMazlík píše:
@negra přesně.
Stříbro ani zlato nejsou za běžných podmínek magnetické.
Stříbro na povrchu „černá“ postupem času.
Pak je tu samozřejmě jiná hustota a tvrdost materiálu atd :lol:

Cetla jsem prave ted, ze nekdy je ocel magmeticka, nekdy ne. Me jde o to, jestli mi nausnice v usich nebudou cernat, ocel mi necerna, obecny kov jo.

Pro rejpalky, ano, overit nosenim se to da, ale chtela bych to vedet hned, protoze mam moznost si koupit skoro stejny ocelovy, kdyby necernaly, nekoupim si je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
7.1.24 11:46
@negra píše:
Cetla jsem prave ted, ze nekdy je ocel magmeticka, nekdy ne. Me jde o to, jestli mi nausnice v usich nebudou cernat, ocel mi necerna, obecny kov jo.Pro rejpalky, ano, overit nosenim se to da, ale chtela bych to vedet hned, protoze mam moznost si koupit skoro stejny ocelovy, kdyby necernaly, nekoupim si je.

Ocel ve šperkách je slitina, magnetická být nemusí.

Na některých šperkách může být napsáno steel, nebo nějaká značka, ale nemusí tam být nic a může to být kvalitní šperková ocel.
Pokud nevíš původ šperků, jestli to je koupeno v kvalitním obchodě anebo na trhu, tak to poznáš nošením, jestli to oleze nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
7.1.24 13:03
@free333 píše:
Ocel ve šperkách je slitina, magnetická být nemusí.Na některých šperkách může být napsáno steel, nebo nějaká značka, ale nemusí tam být nic a může to být kvalitní šperková ocel.
Pokud nevíš původ šperků, jestli to je koupeno v kvalitním obchodě anebo na trhu, tak to poznáš nošením, jestli to oleze nebo ne…

Po metalurgické stránce, pokud tam bude napsáno steel a nebude to reagovat na magnet, tak se jedná o podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
7.1.24 13:09

Ocelové šperky jsou masivní, těžší a nemají punc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie