Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak je poznam? Nausnice nebo jiny sperk z oceli? Vyhrabala jsem doma stary a premyslim, jestli ocel treba nema nejakou znacku? I obycejny stribro ma punc, ale ocel?
@negra píše:
Jak je poznam? Nausnice nebo jiny sperk z oceli? Vyhrabala jsem doma stary a premyslim, jestli ocel treba nema nejakou znacku? I obycejny stribro ma punc, ale ocel?
Ocel je u tebe vzacnější než stříbro?
@Uslava píše:
Ocel je u tebe vzacnější než stříbro?
Mysleno, ze obycejny stribro, nejen zlato.
To snad ale neni cil diskuze.
@negra pokud by byli vyloženě z oceli pak musí být magnetické. Samozřejmě u chirurgické oceli může být reakce na magnet o hodně slabší.
@JiříkMazlík píše:
@negra pokud by byli vyloženě z oceli pak musí být magnetické. Samozřejmě u chirurgické oceli může být reakce na magnet o hodně slabší.
Takze je mam dat k magnetu jestli se chyti?
@negra přesně.
Stříbro ani zlato nejsou za běžných podmínek magnetické.
Stříbro na povrchu „černá“ postupem času.
Pak je tu samozřejmě jiná hustota a tvrdost materiálu atd ![]()
@JiříkMazlík píše:
@negra přesně.
Stříbro ani zlato nejsou za běžných podmínek magnetické.
Stříbro na povrchu „černá“ postupem času.
Pak je tu samozřejmě jiná hustota a tvrdost materiálu atd
Cetla jsem prave ted, ze nekdy je ocel magmeticka, nekdy ne. Me jde o to, jestli mi nausnice v usich nebudou cernat, ocel mi necerna, obecny kov jo.
Pro rejpalky, ano, overit nosenim se to da, ale chtela bych to vedet hned, protoze mam moznost si koupit skoro stejny ocelovy, kdyby necernaly, nekoupim si je.
@negra píše:
Cetla jsem prave ted, ze nekdy je ocel magmeticka, nekdy ne. Me jde o to, jestli mi nausnice v usich nebudou cernat, ocel mi necerna, obecny kov jo.Pro rejpalky, ano, overit nosenim se to da, ale chtela bych to vedet hned, protoze mam moznost si koupit skoro stejny ocelovy, kdyby necernaly, nekoupim si je.
Ocel ve šperkách je slitina, magnetická být nemusí.
Na některých šperkách může být napsáno steel, nebo nějaká značka, ale nemusí tam být nic a může to být kvalitní šperková ocel.
Pokud nevíš původ šperků, jestli to je koupeno v kvalitním obchodě anebo na trhu, tak to poznáš nošením, jestli to oleze nebo ne…
@free333 píše:
Ocel ve šperkách je slitina, magnetická být nemusí.Na některých šperkách může být napsáno steel, nebo nějaká značka, ale nemusí tam být nic a může to být kvalitní šperková ocel.
Pokud nevíš původ šperků, jestli to je koupeno v kvalitním obchodě anebo na trhu, tak to poznáš nošením, jestli to oleze nebo ne…
Po metalurgické stránce, pokud tam bude napsáno steel a nebude to reagovat na magnet, tak se jedná o podvod.