Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Najdi si na internetu krátký test: Beckova stupnice deprese. Ve vyhodnocení se dozvíš, jak na tom jsi a co dělat dál.
Zaručené závěry géniů, kteří umí na dálku a bez atestačních zkoušek diagnostikovat psychickou nemoc, tři dva jedna teď..
@BeaL zkoušela jsem to a deprese mi nevyšla mám průměrný skóre ale nevím jestli se dá na testy na internetu spoléhat
Já když byla u velmi uznávaného psychologa, tak mi poradil udělat si tenhle test. Já si nemyslela, že mám depresi a také mi to tak i vyšlo (jenom 1 odpověď u mne byla typická pro depresi). (Psycholog si to také o mne nemyslel, to jenom pro jistotu.)
Sama vidíš, jaké tam byly otázky, a říkáš, že máš průměrné skóre. Tak zvaž, zdali nejít za psychiatrem - ten předepíše léky (ne všechny musíš užívat celý život, má souseda měla depku z rodinných vztahů, léky užívala 1,5 roku). Asi by na Tvém místě bylo dobré za psychiatrem jít.
@BeaL Zajít za psychiatrem se mi zrovna nechce, ten do mně akorát nacpe léky a pak ani pořádně člověk neví proč je bere, já jsem brala antidepresiva ( teď už neberu) kvůli tomu, že jsem byla nejspíš ve stresu a dotáhla jsem to až na psychosomatické potíže, ale na to mi to zabralo, toho jsem se zbavila, ale to co jsem tady psala v diskuzi, mi teda ty léky nijak nepomohly, cítím se stejně když jsem měla ty léky a i když je teď nemám.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, poslední dobou se cítím ne psychicky dobře, tím nemyslím, že bych měla nějaký sebevražední sklony, ani přemýšlela o smrti. Ale připadá mi, že jsem se docela změnila. Kolikrát jsem třeba venku někde s kamarádkami, a to se skvěle bavím, ale hned jak přijdu domů, tak se to změní. Buď jsem ve stresu, nebo jsem naštvaná všechno mě štve, na svoje příbuzní reaguji podrážděně. Navíc se nedokážu skoro vůbec soustředit. Zkrátka se mi skoro nic nechce dělat a strašně rychle se rozčílím. Já nevím jestli jsem ve stresu, v úzkosti nebo v depresi, prostě nevím v čem jsem. Když jsem kdekoliv venku s přáteli a tak tak se skvěle bavím směje me se a tak, a když přijdu domů, tak už to není ono. A když se nad sebou trochu zamýšlím, tak si uvědomuji, že takhle jsem se dřív nechovala. Myslíte si, že to může být deprese?