Můžete mi poradit jak přestat kojit bez odsavačky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
3.9.14 17:26

@jsem.to.ja No však říkám - Beba a Nutrilon. Ostatní mléka se tak nějak prodávají samy. Jestli chceš, hodím ti sem screenshot mailu, který psala moje sestřenice na lékařskou komoru, když začala dcerku dokrmovat a nebyla si jistá jiným mlíkem než Nutrilonem. ;)

• Citovat
  • Upravit
1206
3.9.14 17:30

@RadkaCh to by bylo fajn, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.9.14 17:30

@jsem.to.ja no nutrilon opravdu má největší kampaň, i můj dr. má nejvíc letáků, plakátů apod právě od nutrilonu. já šla do porodnice s tím že odmítám kojit a chtěla jsem si přinést svůj sunar z domova. ale nesměla jsem z hygienických důvodů, které jsem pochopila ale proč když tam můžou mít nutrilon tak proč si neseženou na sklad i sunar nebo hami? proč zrovna ten nutrilon povinně, no samozřjemě že malé neseděl, což jsem čekala, bolení, blinkání, hrozný průjem, tak doma dostala sunar a pohodička. myslím že ty mlíka jsou v dnešní době všechny stejně kvalitní, akorát ten nutrilon má nejvíc druhů, např. anticolik, antireflux apod ale třeba co mámzkušenost tak stejně ten speciální nutrilon ty koliky nevyřešil. však uvidíš jak to půjde dál, třeba si časem zvykne i na to míchání, záleží jak to tobě bude vyhovovat že musíš kojit a pak ještě dovařit nutrilon, mě osobně to vůbec nevyhovovalo, ale já zase v prsách neměla nic, šlo jen o ten pocit že jsem přikládala aby lidi kolem neměli řeči…ale měli je stejně.
prostě musíš to vypozorovat sama jestli to míchání nedělá problém, nebo jestli ten nutrilon sedí, to nepoví žádná odbornice ani doktorka, to musíš zjistit ty. já mám dvě holky obě na sunaru, nikdy nekojené a každá jiná. jedna trpěla na zácpy, druhá na koliky, jedné seděla láhev lovi, druhé jen MAM atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.9.14 17:52

Chvilku to trvalo, mám nově win 8 :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17629
3.9.14 19:07
@Saroya píše:
Uplne vidím, jak tohle cist musí byt pro zakladatelku těžký. Nevypada, ze by to rázně útlá a já nechápu proč by to mela delat. Kombinovat dojem a vlastní Mléko jde určitě nějakou dobu.

to je sranda, jak to telefon upravuje. mělo být „rázně utla“, kombinovat dokrm a vlastní mléko. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
3.9.14 22:26

@jsem.to.ja tak jestli máš po um spokojené miminko tak je to jasné :), můžu teda říct, že ač jsem zastáncem kojení, pokud to jde tak já osobně bych nenajela na kojení+ dokrm. Aby člověk třeba 20 min kojil a potom ještě chystal sunar a krmil to je na mou pohodu moc velký kolotoč :D. Dělala jsem to tak čtrnáct dní s mým nedonosenatkem - kojení, dokrmovani a potom ještě půl hodiny odstrikavani, takže 24h zaprah. Nelituji toho, hezky jsem se rozkojila a skončila jsem, az se mi chtělo ale provozovat takové věci delší dobu, tak už sedím v Bohnicích na větvi. Jsem ráda, že se ti ulevilo a zacni si mateřství hezky užívat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
5.9.14 21:07

@jsem.to.ja tak jak to dopadlo u doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
14.9.14 17:34

Omlouvam se, ze jsem driv nereagovala, jsem u rodicu na Morave, nemaji net a muj telefon s emiminem moc nespolupracuje :) u doktora mi bylo receno, ze maly normalne pribral, takze kojeni nic nebrani…pak jsem teda odjela k nasim s krabici Babylove a odhodlanim, ze kojeni postupne odbouram. A svete div se, prsa se nalila, mleko zacalo tect proudem, takze Babylove nebylo treba. Nicmene obcas dokrmim, kdyz je mleka o neco min a maly je pomerne spokojeny a ja taky…neni to 100% happyend, ale je to mnohem lepsi…a kdyz to nepujde, v klidu prejdeme na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.9.14 20:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 14:06

Jak přijít o mléko ?

Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s tím jak přestat kojit? Mám ročního syna a musím přestat kojit protože jsem dostala velmi silné léky. Praskla mi cysta a tak se nedá nic dělat. Myslím že jsem pro něj udělala už hodně.. syna hlídali rodiče a tak víme že to bez kojení zvládne už to mléko ani tolik nevyžaduje.. Takže je to spíše jen banalita ale nevím jak mám tu laktaci zastavit? Máte někdo zkušenost? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2528
25.10.16 14:22

Doktorka ti napíše léky na zastavení laktace. A nebo vydržet, odstříkávat do úlevy a samo se přestane tvořit. Já přestala taky v roce a mlíčko se přestalo samo dělat během 3 dnů a jako bych nikdy nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
25.10.16 14:24

Nejjednodušší je při pocitu plných prsou jít do sprchy a odstříkat, ale jen do úlevy. Během několika dní se mléko přestane tvořit. Nehrozí tím záněty jako třeba při obvazování prsou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 14:24

Právě jak píšu, už tolik mléka ani nemám ale pořád teče, jen mám strach aby mi to nezpůsobilo zánět nebo tak. Doktor mi radil pevně obvazovat prsa..Chtěla bych to zkusit zatím bez prášků proto hledám rady, zkusím to odsávání. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.16 14:26

Jako myslíš stříkat teplou vodu na prsa??

• Citovat
  • Upravit
2271
25.10.16 14:27

Ne, jen ve sprše se mléko lépe spouští a potom jen odstříkat do úlevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová