Můžete mi poradit jak přestat kojit bez odsavačky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
1.9.14 13:14

@miisenka I ty, Brute? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14309
1.9.14 13:19
@RadkaCh píše:
@miisenka I ty, Brute? :mrgreen:

8o r :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
1.9.14 14:32

@variska : Váha u doktora ukázala 4 180 g, což je o 150 g víc než ve středu minulý týden, takže miminko evidentně nehladoví, i když je potřeba vzít v úvahu, že poslední 3 dny pil téměř pořád. Pláč je dle doktorky kvůli bolení bříška, které nestíhá trávit stále nový a nový přísun mléka. Laktační poradkyně mi přitom včera dopoledne říkala, že miminko má jíst kdy chce a kolik chce…Ve čtvrtek jdeme na převážení, do té doby musíme dodržet minimálně dvouhodinové intervaly mezi kojením, kojit max. 25 minut a miminko u prsa budit, budit, budit (což dělám, ale bohužel ne s valným výsledkem) a nosit v klubíčku. Mluvila jsem s ní i o svém vztahu ke kojení, domluvily jsme se, že přijdu ve čtvrtek a uvidíme, jak to bude vypadat, sice mě podporovala v kojení, ale říkala, že přinejhorším přejdu na UM, že z toho miminko neumře a já budu víc v pohodě…Bojím se toho, že miminko bude vyvádět, když nedostane kdy chce, já ten jeho řev strašně blbě snáším :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
1.9.14 14:42

A dudlík? Ony všechny ty řeči o tom, že to ničí kojení atd. budou sice částečně pravdivé, ale pokud ty budeš víc v klidu, protože bude v klidu i mimino, tak ti to za to fakt stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
1.9.14 14:57
@jsem.to.ja píše:
@variska : Váha u doktora ukázala 4 180 g, což je o 150 g víc než ve středu minulý týden, takže miminko evidentně nehladoví, i když je potřeba vzít v úvahu, že poslední 3 dny pil téměř pořád. Pláč je dle doktorky kvůli bolení bříška, které nestíhá trávit stále nový a nový přísun mléka. Laktační poradkyně mi přitom včera dopoledne říkala, že miminko má jíst kdy chce a kolik chce…Ve čtvrtek jdeme na převážení, do té doby musíme dodržet minimálně dvouhodinové intervaly mezi kojením, kojit max. 25 minut a miminko u prsa budit, budit, budit (což dělám, ale bohužel ne s valným výsledkem) a nosit v klubíčku. Mluvila jsem s ní i o svém vztahu ke kojení, domluvily jsme se, že přijdu ve čtvrtek a uvidíme, jak to bude vypadat, sice mě podporovala v kojení, ale říkala, že přinejhorším přejdu na UM, že z toho miminko neumře a já budu víc v pohodě…Bojím se toho, že miminko bude vyvádět, když nedostane kdy chce, já ten jeho řev strašně blbě snáším :/

super..som rada, ze co som tu vcera pisala, Ti dnes rekla i doktorka.. :hug:
Drzim palcaky, bude lip.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.9.14 15:28
@jsem.to.ja píše:
@variska : Váha u doktora ukázala 4 180 g, což je o 150 g víc než ve středu minulý týden, takže miminko evidentně nehladoví, i když je potřeba vzít v úvahu, že poslední 3 dny pil téměř pořád. Pláč je dle doktorky kvůli bolení bříška, které nestíhá trávit stále nový a nový přísun mléka. Laktační poradkyně mi přitom včera dopoledne říkala, že miminko má jíst kdy chce a kolik chce…Ve čtvrtek jdeme na převážení, do té doby musíme dodržet minimálně dvouhodinové intervaly mezi kojením, kojit max. 25 minut a miminko u prsa budit, budit, budit (což dělám, ale bohužel ne s valným výsledkem) a nosit v klubíčku. Mluvila jsem s ní i o svém vztahu ke kojení, domluvily jsme se, že přijdu ve čtvrtek a uvidíme, jak to bude vypadat, sice mě podporovala v kojení, ale říkala, že přinejhorším přejdu na UM, že z toho miminko neumře a já budu víc v pohodě…Bojím se toho, že miminko bude vyvádět, když nedostane kdy chce, já ten jeho řev strašně blbě snáším :/

promiň že sem lezu, ponapsání deníčku tě sleduji. jen by mě zajímalo zda tvoje dr. počítá s tím že dítě vyměšuje:-)) rozdíl 100-150g udělá i to že tam jednou jde dítko na poradnu vykakané a podruhé nejde, nebo ho před prohlídkou zrovna nakrmíš, z toho nejde poznat zda dítě přibralo! já vážila holku třeba jeden den na plavání kojenců, a další den v poradně měla úplně jinak, stačilo jí nakrmit a aby byla vykaděná a čísla to házelo různé a to výrazně:-))tak přeju aby ti dva prořvané dny rychle utekly, protože dle mě plakat bude! kamarádce říkal dr. přesně co tobě, po pár dnech přišla ke mě, sesypala se mi tu, klepala se jako osyka, dala jsem jí sunar a od té doby jí přestalo dítě řvát jako tur. měli naprosto ten samý problém co ty, furt u prsa, pak z toho bolení a její psychika na nule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
1.9.14 16:17

@jsem.to.ja Holka, vyprdni se na to, kolik je malému? Něco kolem měsíce? Co z toho měsíce máš? Prořvaný dny tebou i miminkem. Nesnášíš svá prsa, bradavky, kojení a malému nadáváš. :! :! :! :! (To nijak nekritizuju, nebo tak něco, ale přijde mi to už alarmující.)Neznáš ani chvíli, kdy spokojeně usne, spí, ty dáš kafe, čaj či caro a užíváš klídku.
Fakt je tohle to, co chceš?? Jen kvůli tomu, aby sis řekla: kojila jsem ho?
Vezmi rozum do hrsti, kup mu něco jinýho než Nutrilon, pokud měl bolení, navštiv psychologa, kde prober tvou až zvrácenou potřebu kojit, i když dítě nonstop řve a hoď se do klidu.
Najednou budeš mít školkáče, školáka, maturanta a místo toho, abys vzpomínala, jaký to bylo krásný, když byl malý miminko, budeš vzpomínat na chvíle řevu a negativních emocí jen kvůli tomu, že jsi chtěla kojit.
Mám dojem, že je nutné ustoupit ze své představy (JÁ musím kojit) a jednat konečně v zájmu toho dítěte, protože on fakt ocení radši spokojenou mámu s vlídným slovem a lahví sunaru, než vynervovanou trosku, která mu nadává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
1.9.14 16:57
@Virginia píše:
@jsem.to.ja Holka, vyprdni se na to, kolik je malému? Něco kolem měsíce? Co z toho měsíce máš? Prořvaný dny tebou i miminkem. Nesnášíš svá prsa, bradavky, kojení a malému nadáváš. :! :! :! :! (To nijak nekritizuju, nebo tak něco, ale přijde mi to už alarmující.)Neznáš ani chvíli, kdy spokojeně usne, spí, ty dáš kafe, čaj či caro a užíváš klídku.
Vezmi rozum do hrsti, kup mu něco jinýho než Nutrilon, pokud měl bolení, navštiv psychologa, kde prober tvou až zvrácenou potřebu kojit, i když dítě nonstop řve a hoď se do klidu.
Najednou budeš mít školkáče, školáka, maturanta a místo toho, abys vzpomínala, jaký to bylo krásný, když byl malý miminko, budeš vzpomínat na chvíle řevu a negativních emocí jen kvůli tomu, že jsi chtěla kojit.
Mám dojem, že je nutné ustoupit ze své představy (JÁ musím kojit) a jednat konečně v zájmu toho dítěte, protože on fakt ocení radši spokojenou mámu s vlídným slovem a lahví sunaru, než vynervovanou trosku, která mu nadává.
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
1.9.14 18:08
@Virginia píše:

ty to umis tak krasne vzdy zhrnut a napisat.. :hug: :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
2.9.14 07:18

Mluvit u měsíčního miminka o závislosti?? Bože můj. Dítě chce byt u mámy a u prsa, co je na tom. Kojeni není jen jídlo. Nevim už kdo to psal, ale to je takova blbina zas, stejně jako intervaly nebo po 5minutach dite utrhnout od prsa, každé miminko je jine a v šestinedělí se kojeni teprv ustaluje, zvlášť pokud se problematicky rozbíhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.9.14 08:54
@Saroya píše:
Mluvit u měsíčního miminka o závislosti?? Bože můj. Dítě chce byt u mámy a u prsa, co je na tom. Kojeni není jen jídlo. Nevim už kdo to psal, ale to je takova blbina zas, stejně jako intervaly nebo po 5minutach dite utrhnout od prsa, každé miminko je jine a v šestinedělí se kojeni teprv ustaluje, zvlášť pokud se problematicky rozbíhalo.

jedna věc je co chce dítě a druhá co je schopná matka fyzicky a psychicky zvládnout :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
2.9.14 09:01
@Saroya píše:
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
2.9.14 09:07

@jsem.to.ja tady je každý chytrý jak rádio, jak ty, které říkají, že se máš na to vyprdnout, tak ty, které by měly dítě u prsa 24h :). Snad to ty dva dny zvladas, myslí na to, že to jsou jenom dva dny, miminku se nic nestane a stejně musíte si zvyknout na intervaly i mezi flaškou, pokud se tak rozhodnes. Tak přeju hodne síly a neboj, nic netrvá věcně a každá máma nakonec najde svůj pohodový režim a sestinedeli bude jen vzpomínka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
2.9.14 09:44

@variska @Saroya Holky, četly jste i deníček a předchozí diskuzi o kojení téhle zakladatelky? Tohle už zdaleka není o kojení, to je boj o holý život a její psychické zdraví.
Ale každého volba, samozřejmě, já si prohlížím mé sladce spící třítýdenní miminko, zatímco chudák zakladatelka mu nadává a šestinedělí pro ni bude noční můrou. Podporovat kojení za podmínek, které tu popsala (tedy nejen v této diskuzi) může snad jen blázen. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.9.14 09:46
@Virginia píše:
@variska @Saroya Holky, četly jste i deníček a předchozí diskuzi o kojení téhle zakladatelky? Tohle už zdaleka není o kojení, to je boj o holý život a její psychické zdraví.
Ale každého volba, samozřejmě, já si prohlížím mé sladce spící třítýdenní miminko, zatímco chudák zakladatelka mu nadává a šestinedělí pro ni bude noční můrou. Podporovat kojení za podmínek, které tu popsala (tedy nejen v této diskuzi) může snad jen blázen. :?

Hlavně někdo, kdo to v téhle míře nezažil nebo trpí nějakým sebemasochismem :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová