Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zkousela, nechce. Hlavně ona vytahne něco přes 200ml a to ja nevytahnu ![]()
Ja prostě nevim jestli mam přestat kojit, nebo nebo zrušit nočni kojeni. Jsem přes den protivna, unavena a chudak i manžel to odnaši, přitom je to skvělý a dokonalý chlap ![]()
Já kojila 21 měsíců a skončili jsme prakticky měsíc předtím než jsem znovu otěhotněla
Ale nekojila jsem v noci skoro nikdy. Jen úplně na začátku, pak malej spal celou noc už. Já bych být tebou kojení úplně nerušila, ale v noci bych to utla, potřebuješ se vyspat a mít energii a tak velké dítě už v noci jíst prostě nepotřebuje
My končili tak nějak přirozeně průběžně, prostě jsem postupně redukovala kojení na třikrát, dvakrát a nakonec jen jednou denně. Poslední týdny třeba jen obden před odpoledním spaním. Určitě ale eliminuj tu noc, asi to první dny bude ostrý a budete vzhůru všichni, ale je to třeba. Začni třeba tím, že sice vstaneš, ale malá dostane jen vodu a dáš jí zase spát. Ona to časem pochopí. Snad ![]()
DĚkuji, pokusim se uzdravit a pak začne boj, nejdřiv teda zkusim nedat v noci a pokud to neklapne, tak se na to vykašlu uplně. Ja nevim jinak jak na to, ja už jsem fakt zoufala. ![]()
Ahoj, nejdriv nauc decko usinat u prsa (ale to jsi myslim psala, ze zvladate), pak se domluv s manzelem a nech ho spat s miminem, ty spi uplne v jine mistnosti, at mala neciiti mleko. Nekde jsem cetla, ze decka citi mleko az na 7 metru - plus je vyhoda, pokud neslysis decko fnukat po prsu ![]()
Prosím o radu - mám měsíčního chlapečka, od začátku velké problémy s kojením, chvili jsme měli příkrm, teď nekolik dní jen kojim, ale už nemůžu, malý chce prso neustále, kojim 30 minut a klidně za 20 minut chce zase. Dnes ho mám u prsa téměř nepřetržitě od sedmi od rána, bez prsa je ukrutny řev, na který nic nepomáhá. Ke kojení už mám velký odpor, připadá mi, že malý chce prso, i když nemá vyloženě hlad…Jak přejít z plného kojení na UM a taky se bojím, že bude chtít dál prso na uklidnění a spaní, i když už kojit nebudu :-
@jsem.to.ja ![]()
Ta moje přísavka mi to dělá taky, prostě mě má místo dudla a prso je ted její nejlepší kámoš ![]()
nemám teda zkušenost s přechodem na um, ale myslím že když mu to prso prostě nedáš tak si zvykne, nabídni místo něj dudlík, on si ho časem vezme uvidíš ![]()
@jsem.to.ja píše:
Prosím o radu - mám měsíčního chlapečka, od začátku velké problémy s kojením, chvili jsme měli příkrm, teď nekolik dní jen kojim, ale už nemůžu, malý chce prso neustále, kojim 30 minut a klidně za 20 minut chce zase. Dnes ho mám u prsa téměř nepřetržitě od sedmi od rána, bez prsa je ukrutny řev, na který nic nepomáhá. Ke kojení už mám velký odpor, připadá mi, že malý chce prso, i když nemá vyloženě hlad…Jak přejít z plného kojení na UM a taky se bojím, že bude chtít dál prso na uklidnění a spaní, i když už kojit nebudu :-
Mam 3tydenniho chlapecka a uz jsme zcela na UM z toho sameho duvodu…u prsa by chtel byt vecne, ale mliko zadny, tak jsem dokrmovala a postupne jsem navysovala davky a odstavovala od prsu. Ted si ani nevzdechne a plne krmime Hippem.
@geilens A tobě to vůbec nevadí? Já šílím, nejradši bych si utrhla bradavky a hodila je do koše :-
@januschka mohla bys mi prosím napsat, v jakém poměru jsi navyšovala dávky? No a malý nechtěl k prsu, když nho předtím nechtěl opustit? Já se bojím, že ho nakrmim UM a on stejně bude rvát, protože u prsa chce být, když usíná…dudlik plive…
@jsem.to.ja no buď si musíš na pár dní obalit nervy, zavést rezim co tři hodiny a přežít ze začátku ten řev, nebo vlastně to samé při přechodu na um, asi to bude taky řev, když má prso místo dudlu. Prsa si svaz, kup homeopatika a odsrtrikej vždy ve sprse jen ty bolavé zatvrdlinky, do pár dní bude mléko fuč.
Prostě namíchej mlíko a dej mu tu flašku, nejlíp když má fakt hlad nebo v noci, když je rozespalý, to moc nerozezná, co vlastně tahá.
Ale taky si ujasni, jestli si jsi jistá, že řve proto, že má hlad. Ono to tak být vůbec nemusí a ty ho pak můžeš akorát překrmovat. Jak přibývá na váze? Bříško ho nebolí? Má dudlíka? Jestli totiž brečí z nějakého jiného důvodu, tak abys mu potom pořád nedávala flašku s UM, to už by bylo docela horší. Nehledě na to, že našeho malýho jsem nakonec taky nekojila dřív jak po 2 hodinách a na břichabolu to bylo fakt znát.
@jsem.to.ja Popravdě řečeno ani ne
aspon je v klidu a můžu v klidu koukat na tv, nebo brouzdat po netu
![]()
@jsem.to.ja to je první dítě? Já strčila dítě k prsu v leže, buď jsem spala, nebo jsem se opírala o ruku a měla za dítětem knížku, noťas…
Nebo jsem měla dítě na kojícím polštáři, hezky pohodlně se usadila a koukala na filmy. Kdybych jen koukala, jak cucá, tak by mě to taky nebavilo, ale takhle jsem měla klídek a dítě bylo jen takový doplněk, který bylo potřeba občas přebalit ![]()
Ještě vydrž, za tři měsíce budeš moct začít dávat příkrmy, taky jsem se na ně těšila, že si orazím. Proč vrážet prachy do UM, když mlíko máš, schválně si spočítej, kolik bys vrazila za měsíc do umělka a místo toho si kup něco hezkého pro sebe ![]()
@RadkaCh Já právě těžko poznám, jestli má hlad, když mu prso vezmu, okamžitě rve do pusy ručky a silně je saje, otevírá pusu, když ho přítel chová, Kuba otáčí hlavu a hledá u něho bradavku. Někdy se mi zdá, že pláče a chce prso, když nemůže usnout, zkoušíme uspavat jinak, ale to nefunguje nebo jen chvíli, pak se budí a křičí. U prsa usíná tak v 8 případech z 10. Před 14 dny, kdy jsem jen kojila, tak zhubl, pak jsme přikrmovali, to zas přibral moc - 400 g za týden, takže od středy zase jen kojim…dudlik bohužel plive, vezme si ho jen když usne u prsa, já ho opatrně vytáhnu a vsunu dudlik. Někdy se to povede, jindy ho vyplivne a řve…