Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@miisenka pokud to někomu šlape od začátku, jeto něco jiného než když se po měsíci doplácá k plnému kojení ![]()
@Bibi239 3 hodiny nemůžou odrovnat kojení, navíc jsem pochopila, že zakladatelka je rozkojena, akorát má malého zavislaka.
Plne souhlasim s kojenim. Mimi je malinke a maminku proste potrebuje citit. Casem se to srovna, ze bude kojeni s vetsimi prestavkami. Dyt od toho ty deti mame a kojeni nic nenahradi, hlavne ten pocit mit mimi u sebe a citit jak pije. Ja mam 3 deti, prvni dve kojene 1,5 roku a ted malou kojim a v prisinci bude mit 2 roky. Flaska je dalsi starost navic, takto das mimi napit vzdy a vsude…ma to naprosto ciste mliko, nemzsis resit vodu, cistou flasku atd. Vydrz bude lip!!
@jsem.to.ja píše:
@Bibi239 Jo, první dítě…já nevím, asi jsem divná, ale není mi příjemné mít dítě nekolik hodin povesene na prsu, navíc mám strach, že mu bude špatně takhle se rvát, i když možná toho mléka moc nemám…
Hele, nečetla jsem vše, ale nejjednodušší bude, když si půjčíš váhu, po nakojení ho převážíš a uvidíš kolik vypil. Pokud málo, tak buď odstříkáš nebo dáš UM. Pokud vypil dostatek a řve, snažila bych se ho ukonejšit jinak než prsem. A to, že přibral za týden 400 g nic neznamená. Mimča přibírají skokově, za další týden může přibrat zase méně. Můj syn byl sice nedonošený, ale za 10 dnů přibral 870 g. A v nem.kam jsme šlo nakontrolu byli moc spokojení. A měli jsme systém prso a dokrmení UM. Takhle jsme vydrželi asi 6 měs.
@Bibi239 píše:
@miisenka pokud to někomu šlape od začátku, jeto něco jiného než když se po měsíci doplácá k plnému kojení
mne od zacatku neslapalo-len som krmila a3h..ono si to kazda robi sama, spravia dudliky so seba a po mesiaci ich to prestane bavit..to si myslim ze je problem zakladatelky..
@miisenka píše:
mne od zacatku neslapalo-len som krmila a3h..ono si to kazda robi sama, spravia dudliky so seba a po mesiaci ich to prestane bavit..to si myslim ze je problem zakladatelky..
Rozhodně jsem neměla v úmyslu udělat že sebe živý dudlik, ale když jsem neměla mléko a chtěla jsem kojit, přikladala jsem téměř pořád a pak jsem měla mléka málo, tak jsem zase musela mít miminko u prsa často, tak si na to dítě zvykne, těžko vysvětlím novorozenci, že až se mlíko udělá, tak už prso uvidí jen na 5 minut. Navíc já toho mléka pořád nemám extra moc a malý je u prsa spavy a saje pomalu,. Nemyslím si, že tříhodinový rezim jsi zavedla ty, spíš tvoje dítě nemělo problém vydržet tři hodiny. Pokud jsi ji ale nechala brečet hlady jen proto, abystemměli ukázkový režim, tak takhle trápit měsíční miminko já teda nehodlám…
@jsem.to.ja píše:
Rozhodně jsem neměla v úmyslu udělat že sebe živý dudlik, ale když jsem neměla mléko a chtěla jsem kojit, přikladala jsem téměř pořád a pak jsem měla mléka málo, tak jsem zase musela mít miminko u prsa často, tak si na to dítě zvykne, těžko vysvětlím novorozenci, že až se mlíko udělá, tak už prso uvidí jen na 5 minut. Navíc já toho mléka pořád nemám extra moc a malý je u prsa spavy a saje pomalu,. Nemyslím si, že tříhodinový rezim jsi zavedla ty, spíš tvoje dítě nemělo problém vydržet tři hodiny. Pokud jsi ji ale nechala brečet hlady jen proto, abystemměli ukázkový režim, tak takhle trápit měsíční miminko já teda nehodlám…
nestartuj.. ![]()
Hod sa dl klidu, ja vim jak to myslis a ako som pisala, tiez som bola dudlik jeden cas..ale po pravidelnom krmeni-cize nie len ked si mimco reklo, sa to upravilo samo..maly bol nedonoseny, spavy, kojila som hodinu, a vytiahol max 20ml..neboj pojde to.. ![]()
@jsem.to.ja
Jak vies ze mas malo mleka? neni to len pocitove?
@miisenka Já nestartuju, ale napsat, že ze sebe dělám živý dudlik mi přišlo nespravedlivé. Zjistila jsem to prevazovanim před a po kojení, tím ze mu šla váha dolů odstříkávanim a i pocitově…dnes jsem ho měla s mini přestávkami u prsa skoro celý den, vůbec nespal a jen brečel a chtěl pít, podle mě je hladový a unavený, mléka není dost, navíc má problém si ho vytáhnout. Jsem na 90% přesvědčená, že přestanu kojit, za ten měsíc jsem se na hlavu stavěla, ale skoro bez výsledku, třeba dělám chybu, ale už to nebudu lámat přes koleno, vím že mateřské mléko je nejlepší, ale opravdu za každou cenu?!
Proboha, co je tohle za dobu, že ženská musí každýmu zdůvodňovat, proč nekojí. Proč si to musí mámy omlouvat pomalu před celým národem, jak kdyby se chystaly udělat něco zakázanýho. Sakra když vím, že má moje dítě hlad, tak snad nehledám souhlasy na internetu, ale jednám. A pokud mi dítě při kojení hubne, tak o tom ani nepřemýšlím a běžím někam pro mlíko, aby se najedlo.
@jsem.to.ja A už jsi skusila ty intervaly někdy protáhnout? Možná by bylo fajn než nad tím úplně zlomis hůl, si miminko zvážit pred/po, nebo si zajdi zitra k doktorce na převážení, hned uvidíš, jak prospívá a podle toho se rozhodni, pokud máš toho mlicka dost tak ti nebude mezi kojenim brečet hlady, ale protože to prso potřebuje k uklidnění a to se během pár dní podda, no a pokud ho dost nemáš, tak malému strc flašku a s kojenim už se netrap, však jsi to zkoušela dost dlouho.
@jsem.to.ja
Ako vravis, za kazdu cenu to nestoji..ja nejsom magor do kojenia, sama som chcela seknut v polroku a prejst na UM, ale kedze ma alergiu, tak som mala smolu..pokial by som bola v situacii ako Ty, dala by som dokrm, nech si odpociniei on ale hlavne aj Ty.. ![]()
Mozno ked budes mat vacsie intervaly, tak budes mat mlieko aspon na ciastocne kojenie..
Pokial mas financne moznosti, zaplat si lakta ku domov a ta Ti pomoze..
Ono tu Ti polka bude radit, at zalezes s malym do postele a kojis furt, a druha polka bude radit UM..pokual hubne, tak mu to nestaci, ale to vies sama..dolezite je, hoditsa do pohody..za par mesiacov si na to ani nespomenes.. ![]()
@jsem.to.ja ještě hlavně už fakt nepretrvavej v rezimu mimi pořád u prsa nebo se zblaznis a i to mimi reaguje, podle toho jak je matka vpohode, takže zvolnííí ![]()
@variska Zkusila, chováme, povídáme a zpíváme, lehnu si s ním a houpu ho, zkouším položit do postýlky, zkouším mu dát přes hlavu plenu, dát ho do vibračního lehátka, jdeme na procházku. Usne ve 2 případech z 10 a stejně se někdy vzbudí po pár minutách a řve víc než dřív…mám v plánu volat ráno pediatra a domluvit si vážení, jenže jak objektivní bude, když kojim skoro pořád, zjistím tak skutečně, kolik mléka mám?
@miisenka příkrm právě nechci - když míchám UM a MM, tak ho bolí bříško, zvrací.. laktacni poradkyně u mě byla opakovaně, jsme v kontaktu, rádi mi dát k prsu kdykoliv chce a na jak dlouho chce a pláč řešit po týdnu, když se to nezlepší, teď to prý může být spurt. Víte, já už nechci křičet na miminko hnusné věci jako dnes proto, že neustále křičí a už měsíc bojujeme, nejsem holt dostatečně psychicky odolná a chci si konečně užívat chvilky, které se opakovat nebudou…