Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Bibi239 Jo, první dítě…já nevím, asi jsem divná, ale není mi příjemné mít dítě nekolik hodin povesene na prsu, navíc mám strach, že mu bude špatně takhle se rvát, i když možná toho mléka moc nemám…
@jsem.to.ja Tak jestli při samostatným kojení hubne, tak moc není co řešit, to mu opravdu nestačí. Mělo by se to tím teda srovnat samo. Začni dooručeným dávkováním a pak už poznáš, jestli toho je moc nebo by si ještě dal. Dudlík máš jakej? Zkušela jsi nějaký jiný?
@jsem.to.ja A nedělej si hlavu z toho, že ti není příjemný mít dítě celý den na prsou. Já jsem to taky nesnesla. Když mu bylo 5 měsíců a kojil se klíďo hodinu, tak už to pro mě byl signál, že končím. Každý z toho nemá ty blažený pocity ![]()
@jsem.to.ja myslim, že jsem četla zrovna tvůj denicek, mlicka máš snad dost když s um probíral az moc, myslim si, že tím jak ti od narození visel jenom u prsa se z něho stal malý prsovy zavislak
, takže aby ses nezblaznila, musíš přežít odvykaci kůru, ať už budeš kojit nebo chceš dávat flašku.
@RadkaCh No jo, jenže tys kojila aspoň 5 měsíců, já měsíc a to ještě tak všelijak…mám výčitky, že chci přejít na UM, když nějaké svoje mám a když je mu u prsa dobře. Ale míchat kojení a Nutrilon nechci, z toho měl bolení bříška a blinkal…
@jsem.to.ja No to už si ale musíš rozmyslet sama, to za tebe nikdo neudělá.
@jsem.to.ja ne,nebude mu špatně. Miminka když si vytáhnou víc, tak to vyblinkají, ale je to normální přirozený proces.
S nepříjemným pocitem neporadím, já jsem skrblík, pro mě je nepříjemné vyhodit peníze oknem, což nasazení umělýho při plným kojení je
Místo UM mi zbylo spousta peněz na hadříky, pěkný kojoprdy, knížky, nakoupit za to UM, tak ve finále nemám nic.
Navíc miminko je malinký, ono se takhle často nebude kojit věčně.
Ještě doporučuju na kojení pevně zavinout s rukama tak, že je nevyndá a hned strčit prso, bude líp spát potom. Může mu taky pomoct usnout fén nebo lux.
@jsem.to.ja musis se sama rozhodnot, zda tohlenobdobi prekonas nebondas um. To ze je u tebe porad na prsu bych rkalnze je normalni, usinani taky, moje takhle usina i v roce a zase je to k nezaplaceni, protoze ty prsa ma clovek sebou vzdy, treba ted kdyz je nemocna je to proste uklidnovak
takze bud jestli chces kojit tak vydrz, nebo dej um a prsa seber. Ale neblbni mu sisku ze jeden tyden to a druhe ono. To miminko pak nema v nicem jistotu.
Já teda nevím, ale peníze na hadry bych řešila, kdyby mi dítě normálně přibíralo a mě to kojení jenom nebavilo, ale jestli to dítě při samostatným kojení hublo, tak snad jde oblečení a další kraviny stranou ![]()
@jsem.to.ja
A nemoze mat rustovy spurt?
Moj maly ho mal okolo mesiaca, a to bol pricucly furt..
Ale ja som zaviedla 3h rezim a bol klud..
Mozno by chcelo skusit ho zvazit pred a po kojeni a vazit aspon 2-3dni aby si mala jasno ci basti, alebo ne..
Kojeni ma tiez nebavi, ale nespravim nic..maly ma ABKM, normalne UM nemoze a to spesl nepije..
@jsem.to.ja píše:
@januschka mohla bys mi prosím napsat, v jakém poměru jsi navyšovala dávky? No a malý nechtěl k prsu, když nho předtím nechtěl opustit? Já se bojím, že ho nakrmim UM a on stejně bude rvát, protože u prsa chce být, když usíná…dudlik plive…
Ob dva dny po 5 ml. Treba je dudan pro nej moc velky. Manzel sehnal takovy malinky a na nej se naucil prakticky hned…
@jsem.to.ja píše:
@januschka mohla bys mi prosím napsat, v jakém poměru jsi navyšovala dávky? No a malý nechtěl k prsu, když nho předtím nechtěl opustit? Já se bojím, že ho nakrmim UM a on stejně bude rvát, protože u prsa chce být, když usíná…dudlik plive…
Ted pije 80 ml UM
@RadkaCh píše:
Já teda nevím, ale peníze na hadry bych řešila, kdyby mi dítě normálně přibíralo a mě to kojení jenom nebavilo, ale jestli to dítě při samostatným kojení hublo, tak snad jde oblečení a další kraviny stranou
No ale tak teď je trochu jiná situace, zakladatelka kojí výhradně po tom, co bylo zhodnoceno, že dokrm je nadbytečný a dítě přibírá moc… Nejsem magor, abych řešila hadry a hubnoucí dítě nechala hlady, ale taková situace tu momentálně není, teď je tu dítě, které pokud bude kojené dle potřeby, tak s velkou pravděpodobností bude přibírat.
Já měla dítě na koze furt, normálně přibíralo, takže hadérky byly motivace se na to nevyfláknout a neprolejt to místo toho flaškou, takhle jsem svoje příspěvky myslela, měla jsem pocit, že je to jasné ![]()
@miisenka já myslím, že @jsem.to.ja se teď hlavně potřebuje pořádně rozkojit, 3h intervaly by jí kojení odrovnaly spolehlivě.
@Bibi239 píše:
@miisenka já myslím, že @jsem.to.ja se teď hlavně potřebuje pořádně rozkojit, 3h intervaly by jí kojení odrovnaly spolehlivě.
kazda to ma inak..ja som po spurte zaviedla 3h intervaly a pohoda..inak rval durt jak pretrzeny a chcel sa kojit..ale dudacik zo seba odmietam robit..
Proc si myslis, ze 3h intervaly by odrovnaly?
Kojila som tak od porodnice a zadny problem.. ![]()