Můžete mi poradit jak přestat kojit bez odsavačky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
487
7.3.13 14:57

Hele já se strašně bála přestat kojit, ale pak sem s tim praštila kdyz uz sem kojila tak jen dvakrat a v noci, no a bylo to nejlepší co sem mohla udělat. A mala vubec nebrečela ze by se ji potom stejskalo. Proste pohoda. Me totiž přišlo že se kolikrat nenapila jak chtela proste vypadala najedene ze u toho usla apak treba mela jeste hlad a proto prudila celou noc. NO a ted dostane sunar vim kolik vypije dostane lahvicku a vetsinou klid. Pokdu se neozvou zuby. Ale jak sem prestala kojit je to fakticky lepsi, mala je klidnejsi. A ja taky. No ona uz na to byla proste velka. Jen me lohtala a nudila se u toho a stipala me. A pripadam si ze mam vic sily jak nekojim. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
7.3.13 21:06

Malé je 14 měsíců. Já právě na sobě nějak cítím, že bych potřebovala přestat kojit (nevim jak to vysvětlit). Přítel je proti tomu, abych jí nechávala vyřvat tak počkám až pojede na konci měsíce na služebku :-D Jinak dneska jsme jí před spaním jen pochovali a dali do postýlky, pak už usnul sama. Tak to snad bude lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
7.3.13 21:10

@žabinka kolik bylo malé, když si přestala? A s tou silou / únavou máš pravdu.. je to tak, taky to tak mám, že jsem pořád unavená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
7.3.13 21:12

Tak já kojila do 2 let…pak jsem využila nabídku našich, že s malou pojedou na chalupu…na víkend…(kojená už byla jen na noc, na usnutí…) tak jsem to riskla…v pátek odjeli…v neděli návrat…prý v pohodě…tak, když večer začala žadonit mlíčko, řekla jsem jí, že už není…dva dny večer pobrekávala…pak to ještě párkrát zkoušela-cca týden, dva…víc ne…přešla na klasické, plnotučné mléko…(jsem strašná matka-krabicové… :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
9090
8.3.13 08:54

@Andýsek92 a přítel je s ní celý den, stará se o ni? Vstává k ní v noci? Pochybuju, takže jeho odmítání řevu bych opravdu neřešila, v tomto případě do toho chlap nemá co mluvit. Ať si to na pár dnů-týdnů zkusí, ono by ho to rychle přešlo…na odnaučení nočního kojení je už dost veliká, bez pláče to asi fakt nepůjde ale budeš mít klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32890
8.3.13 09:07

@Andýsek92 můj bude mít koncem března taky dovykačku, takže jdu do tandemu s tebou :mavam: jak píše @Verca1989 on se o děcka nestará celý den a nebudí ho v noci, nekojí skoro rok a není unavený jako kotě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
8.3.13 10:53
@andelka83 píše:
@Andýsek92 můj bude mít koncem března taky dovykačku, takže jdu do tandemu s tebou :mavam: jak píše @Verca1989 on se o děcka nestará celý den a nebudí ho v noci, nekojí skoro rok a není unavený jako kotě..

S tatínkama je to občas těžký… Tak to jsem ráda, že v tom nebudu sama:-)a ty kojíš taky jen v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.3.13 10:57

@Andýsek92 jj s chlapama je někdy potíž, můj přítel mi to nijak nezakázal ale viděla jsem na něm, že z toho nijak nadšený není. Ale nedá se svítit, prostě ty k tomu dítěti tolik měsíců vstáváš, kolik měsíců nespíš celou noc v kuse, do toho celodenní kolotoč…zkus to chlapovi vysvětlit takto a nebo ať tedy pár noci zkusí k malé vstávat on, jistě by pochopil, že to není žádný med. A hlavně čím dřív tohle zrušíš, tím lépe, čím je dítě starší, tím to může být horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32890
8.3.13 10:58

@Andýsek92 v podstatě jo. Kojím večer před spaním a v noci. A ráno, ale to je u nás mezi 5 a 6h, takže vlastně taky v noci :mrgreen: Večer klidně ještě kojit budu, třeba chvíli i ráno, ale ta noc je mazec už. dneska byl hore snad 6×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
8.3.13 10:59

@Verca1989 nojá to právě chci zkusit až bude pryč. Bylo by to bez keců :-D a kdyby to nevyšlo tak si s nim pak promluvim, ale myslim si, že když malé fakt nedám, tak si zvykne. Jen přítel bude pryč jen dvě noci tak snad to bude k užitku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32890
8.3.13 11:01

@Verca1989 souhlasím. Někdo říká, že staršímu dítku už vysvětlíš, že v noci mlíčko nebude..jenže to tak od 2 let..a tak dlouho ani kojit nechci. Četla jsem že ideální je odstavit (když maminka chce a může) kolem 13měsíců, že to dítě už jí všechno a má hodně zájmů a ještě není tak psychicky závislé, ještě si to nedokáže tak moc vynucovat jako starší dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.3.13 11:02

@Andýsek92 jj asi to bude lepší, i ty budeš klidnější. U nás i ty 2 noci ohromně pomohly, tak držím palce, ať vám to taky jde tak pěkně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32890
8.3.13 11:02

@Andýsek92 já budu mít tři noci, musím dostat pryč staršího syna, muž to holt vydrží. ví že už mě to zmáhá a staršího jsem kojila též „jen“ 13měsíců, takže ví že na delší kojení nemám (max. si dávám 15 a pak končím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.3.13 11:05

@andelka83 já měla v plánu kojit do roka, to je za chvilku a zatím kojím, takže jsem spokojená, každý den navíc beru pozitivně ale zase to nechci přehánět. Možná to dopadne tak, že se malá odstaví sama, kojím 1-2× nad ránem a přes den kdybych to malé sama nenabídla, tak si nejspíš ani nevzpomene, zatím nabízím tak 3× denně a nechávám to na ní ale často se stane, že nechce a je to znát, už toho mléka není tolik jako dřív, už jsem se vrátila k původním podprsenkám :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32890
8.3.13 11:13

@Verca1989 jé, Anička je o týden mladší než můj :mavam: já mívám taky představu do roka, a pak podle situace. Staršího jsem od roka kojila jen jendou denně večer, a to se mi nechtělo udržovat moc dlouho, tak po necelém měsíci jsme skončili. Přes den malému nenabízím od začátku ledna a ani si nevzpomene. Jo, podprsenky taky už nosím rozumnější než na začátku, ale i tak nosím o 2čísla větší než před prvním těhu :D uvidím co udělá ukončení kojení. Ono to pomalé postupné utlumování je i pro prsa nejlepší.
Já tím jak nekojím přes den, tak se mlíčko do večera utvoří a pak je ho dost i na noc. Asi to pak chvíli prsa pocítí, pokud se mi podaří odstavit v noci. Ale srovná se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová