Můžete mi poradit jak přestat kojit bez odsavačky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
3.9.14 13:23

@jsem.to.ja no hurá, konečně jsi to pochopila. Kolik už jsi ztratila času, na který budeš nerada vzpomínat? 6 týdnů? Já takhle ztratila 10 dní. A bylo to tak akorát. Pak jsem kojila a dokrmovala, ale popravdě, dítě bylo sice mnohem spokojenější, ale pořád to nebylo ono. Míchalo se mu moje mléko v žaludku s UM a z toho občas řval. Ve 2,5 měsících jsem se na kojení vykašlala úplně a od té doby mám doma úžasné, hodné, hravé dítě a mateřská je opravdu dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.9.14 13:26

A mimochodem, asi se stanu laktační poradkyní, to musí být rejže jako blázen. Budu jezdit po rozhozených šestinedęlkách a budu jim vykládat, že mají pořád přikládat, pít meltu a kojící čaj a budu za to dostávat prachy. Super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.9.14 13:34
@kacz píše:
A mimochodem, asi se stanu laktační poradkyní, to musí být rejže jako blázen. Budu jezdit po rozhozených šestinedęlkách a budu jim vykládat, že mají pořád přikládat, pít meltu a kojící čaj a budu za to dostávat prachy. Super.

to jsem taky říkala, to je byznys, holka bude tvrdit že nemá mlíko, nebo slabý a já jí budu tvrdit že slabé mlíko neexistuje, jak dítě je spokojené jen touží po kontaktu a vyinkasuju za to prašule.

já ztratila kojením taky zhruba 10 dní, mám ty dny jako v mlze, nikdy více, dokonce ikdyž jsme řešili doma otázku zda mít druhé dítě řekla jsem manželovi že ano ale za podmínek že toto už nikdy nepodstoupím…on souhlasil sám řekl že už nikdy nechce zažít tu kojící pohromu co se u nás děla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
3.9.14 14:27

Já jsem nikdy neměla pocit, že to se mnou myslíte špatně, jen jsem v sobě potřebovala zlomit přesvědčení, že musím kojit a že to jednou půjde. Přiznám se, že vůbec nevím, jak se postavit k tomu dokrmování po kojení, nemám s tím dobré zkušenosti (malý moc přibíral, bolelo ho bříško), nevím, kolik dát příkrmu, ale zkusím to pár dní a uvidíme - zkrátila jsem kojení ze 30 - 40 minut na 15 a jen z jednoho prsa a dala jsem 40 ml Nutrilonu.
Máte pravdu, laktační poradkyně je výbornej job, moje máma když slyšela, že něco takového existuje, tak se málem vyvrátila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
3.9.14 14:54

Teď jsem zkusila odsát a za 15 minut intenzivního mechanického odsávání z obou prsou mám necelých 30 ml. Doktorka mi říkala, že nezáleží na tom, kolik odsaju, protože 70% mléka se tvoří přímo při kojení, ale to teda nechápu - to by se přece vytvořilo i při odsávání ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.9.14 15:35

@jsem.to.ja Ten přírustek 400 g není vůbec moc, ono se to všechno taky ustálí. Já osobně bych kvůli bříšku doporučila vyprdnout se na Nutrilon a zkusit jinou značku, Nutrilon často dělá problémy s bříškem. Hodně se chválí Hipp, já osobně dávám Babylove, to si třeba pohledej. No a nějaký kapičky na bříško dáváš? Ono taky hodně udělá to, že má najednou vlastně ten žaludek plnej a má co zpracovávat, tak si na to taky bude muset zvyknout. Kubu trápilo bříško i při kojení, to je prostě u takhle malýho mimča skoro normální ;)

• Citovat
  • Upravit
1206
3.9.14 15:45

Na bříško dávám jednou denně Bio Gaia a před každým krmením Espumisan. Babylove je ta značka z DM? Slyšela jsem na ni dobré ohlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.9.14 15:47

@jsem.to.ja Jojo, to je z DM. Já jsem s ním taky spokojená. Přechod z kojení byl v pohodě. Ze začátku jsem mu do lahvičky pokaždý kapala Espumisan a pak to snižovala, až jsem nedávala vůbec.

• Citovat
  • Upravit
12262
3.9.14 16:20

@jsem.to.ja skoro všechny děti v mém okolí měli problém s mícháním mm a um. pokud jednou mamina nakrmila a podruhé dala sunar problém nebyl ale nakojit a pak hned umělko…to bylo vždycky o bolení břiška. takže pokud to budeš muset takto dělat, tak to radši nedělej. 30 ml to je nic, stejně většinu dávky jídla dostane v umělku, ono to nemůže být nic super, nejdřív hodnou chvíli krmit a pak letět udělat sunar, tohle jsem zkoušela pár dnů doma u první holky a nikdy více, než jsem tuhle proceduru udělala holka byla už pěkně unavená a trpěla na prdy protože u kojení kde vlastně neteklo nic se nalokala vzduchu a měla bolení břicha. jinak souhlasím že možná by to chtělo jiné mlíko, moje holky nutrilon nesnesli, zato sunar jim seděl v pohodě a bolení neměly. a i mi přišlo že ten sunar byl sytější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
3.9.14 16:41
@jsem.to.ja píše:
Holky, já se v tom prostě plácám, doktorka, známé a laktační poradkyně říkají kojit, vy a máma nekojit, miminko chvíli přibírá, chvíli ne. Mám strach, že udělám chybu, že zbytečně ukončím kojení, že se mi nekojením miminko odcizí. Jsem hrozná :?

nejsi hrozna, ale preco tak strasne bazirujes na tom kojeni??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
3.9.14 16:43

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
parada..
kojeni a dopucnut Nutracem-spokojenost na obou stranach..

@jsem.to.ja píše:
Já vím, že mě spousta z vás nechápe, popravdě ani já sebe nepoznávám, před porodem jsem dělala práci, kde jsem se musela rychle rozhodovat, myslet racionálně a teď nevím, kdo jsem. Hormony? Každopádně dnes ráno po 35 minut trvajícím kojení, pak bouřlivém uspávání, kdy miminko vydrželo spát cca 35 minut neklidným spánkem, probudilo se s pláčem, ždímalo dudlík, jsem mu dala Nutrilon a najednou jsem měla v náručí krásně usínající, usmívající se (jasně, ne cíleně) miminko a uvedomila jsem si, že je to po hodně dlouhé době poprvé, kdy ho vidím usínat v náručí, vidím jeho obličej a výraz, doteď jsme uspávali buď u prsa, takže jsem viděla část malého obličeje a hodně z gigaňadra, nebo jsem ho měla silou přitisknutého na hrudi, houpala jsem se, držela mu v puse dudlík a dělala hlasité ššššš. Sice teď vydržel spinkat jen třičtvrtě hodinky, ale probudil se docela spokojený, pozoroval kolotoč nad postýlkou, smál se na mě a teď se kření v autosedačce, kterou kolíbám a povídáme si…Teď řeším jen, jestli mám do zítřejší návštěvy doktorky přikrmovat nebo dávat jen Nutrilon (bojím se, že mi vynadá, že jsem přestala kojit). Hodně se mi ulevilo, když se při tom usínání usmíval, uvědomila jsem si, jaká jsem děsná kráva.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
3.9.14 16:45
@kacz píše:
A mimochodem, asi se stanu laktační poradkyní, to musí být rejže jako blázen. Budu jezdit po rozhozených šestinedęlkách a budu jim vykládat, že mají pořád přikládat, pít meltu a kojící čaj a budu za to dostávat prachy. Super.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jojo a doporucovat kojit do 3 let a vice..
mne laktacka povedala, ze to ze maly ma alergiu je kvoli tomu, ze som sa rozhodla seknut s kojenim..debza jedna..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
3.9.14 16:48
@jsem.to.ja píše:
Teď jsem zkusila odsát a za 15 minut intenzivního mechanického odsávání z obou prsou mám necelých 30 ml. Doktorka mi říkala, že nezáleží na tom, kolik odsaju, protože 70% mléka se tvoří přímo při kojení, ale to teda nechápu - to by se přece vytvořilo i při odsávání ne?

dite ma staly tah-odsavacka v intervalochj, takisto ked prilozis dite tak sa vyplavuju hormony, co odsavacka nesposobi(hlavne tom 6nedeli)
ja som odsala treba 30ml ale maly vytiahol 120(vazila som)
poridila som si manualnu odsavacku, elektrika mi nevyhovovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
3.9.14 17:14

@miisenka : To s tou odsávačkou mě docela překvapilo, protože holky co měly dost mléka a odsávaly, klidně daly během jednoho odsávání 80 nebo 100 ml. Mrzí mě, že mně se tam třepotá jedna kapka několik sekund a občas něco stříkne proudem, ideální by bylo odsávat a pak tím krmit lahvičkou.

Odpoledne jsem si s malým lehla, povidali jsme si, vůbec neplakal, neplival dudlík, smál se a pak jsme spolu usínali, v té chvíli jsem se cítila tak šťastná, poprvé ode dne porodu. Zní to děsně pateticky a to nemám ráda, ale je to trefné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
3.9.14 17:17
@martulkasloník píše:
@jsem.to.ja skoro všechny děti v mém okolí měli problém s mícháním mm a um. pokud jednou mamina nakrmila a podruhé dala sunar problém nebyl ale nakojit a pak hned umělko…to bylo vždycky o bolení břiška. takže pokud to budeš muset takto dělat, tak to radši nedělej. 30 ml to je nic, stejně většinu dávky jídla dostane v umělku, ono to nemůže být nic super, nejdřív hodnou chvíli krmit a pak letět udělat sunar, tohle jsem zkoušela pár dnů doma u první holky a nikdy více, než jsem tuhle proceduru udělala holka byla už pěkně unavená a trpěla na prdy protože u kojení kde vlastně neteklo nic se nalokala vzduchu a měla bolení břicha. jinak souhlasím že možná by to chtělo jiné mlíko, moje holky nutrilon nesnesli, zato sunar jim seděl v pohodě a bolení neměly. a i mi přišlo že ten sunar byl sytější

Toho se taky docela bojím, vím, že naposled mu to taky nedělalo moc dobře, ale to jsme ještě neměli Bio Gaiu a Espumisan. Kdyby bylo na mě, tak budu jen na UM, ale je škoda nevyužít to mléko, které mám, když už jsem o něho tak bojovala :) samozřejmě, když to nebude dělat dobrotu, tak přejdu na UM. Asi zkusím Babylove, moje doktorka mi říkala, že Nutrilon je pro takhle malé miminko nejšetrnější, ale pak jsem si všimla, že má dost reklamních předmětů od Nutrilonu, tak jestli náhodou nesleduje „vyšší zájmy“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová