Jak přežít školu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78
30.10.14 10:14
@anairda píše:
@merde
Bylo by hezké, kdyby každý mohl dělat jenom to, co ho baví, bohužel to tak většinou nejde… :)

Přesně tak no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
30.10.14 10:15

@merde

Tak studium mě fakt nebaví :-D Ale zase se mi líbí ta práce, kterou pak budu moct vykonávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.10.14 10:20

@Morwen tak to je docela smutny. Preju ti, at vydrzis a hlavne, at si pak spokojena i v te praci. I kdyz nechapu, proc te to nebavi, kdyz je to vlastne soucast toho, co budes vykonavat a znalosti, co by jsi mela pro tu pozici mit.

• Citovat
  • Upravit
11700
30.10.14 10:22
@Morwen píše:
@merdeTak studium mě fakt nebaví :-D Ale zase se mi líbí ta práce, kterou pak budu moct vykonávat.

Už tohle bych považovala za úspěch. :) Směřuješ k tomu, co tě bude bavit. Spousta lidí sedí desítky let v práci, kterou bytostně nesnášejí… Otázkou je, jak dalece to kdo dokáže ovlivnit, kdo má jaké možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.14 10:27

@Morwen jsem o deset let starší než ty, dělám VŠ dálkově (anonymně - nechci to troubit do světa, děkuju) a chybí mi stejně 1,5 roku jako tobě do konce. Pravda je, že času je málo, ale škola mě baví, teda taky ne vždycky. Lepší finanční ohodnocení se mi zdá jako dobrá motivace. Při nechuti a pochybnostech mi pomáhá fyzická činnost (velký úklid, zahrada) a pak taky představa, že i když mám teď dobrou práci, tak by tomu nemuselo být napořád a vím, že bych si vzhledem ke vzdělání o dost pohoršila. K horšímu se mi už nechce vracet.

• Citovat
  • Upravit
673
30.10.14 11:05

@Morwen musis si najit motivaci a za tou jit. Ja full time podnikam (je treba platit najem, jidlo, leky…) a pri tom mam denni studium ve skole, je to sileny. Dalkovy davaji jen tehotnejm a nemocnejm, takze smula. Takze dopoledne sedim ve skole, konec tak ve 14-15 hodin, pak letim domu a tam pracuju az do zhruba 8-9 vecer kazdej den. Pak si dam lehkou veceri, zacvicim si (napr s Jill) a pak delam veci na dalsi den do skoly a prace. Pracuju vetsinou i celou nedeli, takze volno mam akorat v sobotu, ale to stejne delam veci do skoly a prace…Je to hrozny ale je potreba si vytycit cil a za nim jit. Mne zbyvaji 2 semestry a napsat DP. Bude a je to krusny, ale proste jsem si dala cil a za tim jdu. Vedle pocitace mam nastenku s vecma co chci udelat do statnic nebo po nich (prijemny veci, napr najit si cas na sport, knizky co nemam cas, dovolena, uceni dalsiho jazyka apod) a na to ze obcas divam kdyz nemam chut nic delat. Kazdej mi rika ze se musim brzo zhroutit, ale ja to tak davam uz treti rok :) Ted jsem do toho jeste zacala hubnout, takze mam ze sebe i radost ze na to nachazim cas

Jinak s tim varenim, pokud varis kazdej den tak si myslim ze to je vyrazna ztrata casu, ja varim tak, ze si v sobotu rozmyslim nejaky tri jidla cca a uvarim 5-10porci do kazdeho. Pak to hodim do krabicek, do mrazaku a s pritelem to jime treba 2 tydny a mam klid od vareni, akorat se mejou behem tydne ty krabicky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová