Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prijdes, das OP, dostanes svetlou obalku, pujdes za plentu, do te svetle obalky vlozis jeden hlasovaci listek dle libosti (muzes na nem zakrouzkovat 4 kandidaty), pak to pujdes hodit do urny. Vsechno.
Ahoj, na tom není nic trapnýho
![]()
Ve schránce by jsi měla mít už volební obálku (modrou) s lístky jednotlivých stran. Mimoto je tam i návod. Vybereš si stranu co chceš volit a můžeš i zakroužkovat jednotlivé kandidáty - max.4. A pak přijdeš odvolit do místnosti, kde je to určeno- bývá to na obecních úřadech nebo školách, uvidíš kam spadá tvoje ulice. No a tam se prokážeš občankou a dostaneš novou obálku do které vložíš ten lístek co jsi vybrala a hodíš do urny. A neboj v místnosti ti volební komise návod řekne taky ![]()
Tak snad jen šťastnou ruku ve výběru
(lobovat nebudu
…)
Příspěvek upraven 23.10.13 v 09:25
Vezmeš si občanku a volební lístky, které ti přišly domů, dojdeš do volební místnosti pro tebe určené, kde sedí komise a má před sebou písmenka podle úpříjmení. NAjdeš paní/pána, která má tvé písmenko, dáš jí občanku, ona tě najde, zaškrtne si tě a dá ti obálku, tu si vezmeš a spolu s lístky jdeš za plentu, tam dáš do obálky lístek, který sis vybrala a případně na něm zakroužkuješ preferované kandidáty, a pak vyjdeš zpoza plenty a hodíš iobálku do urny a zbytek lístků vyhodíš u vchodu do koše. A máš odvoleno. Tak šťastnou ruku.
Příspěvek upraven 23.10.13 v 09:26
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám hloupou a vcelku i trapnou otázku, ale jak probíhají volby, je mi 22 a u voleb jsem nikdy nebyla, ted bych jít chtela, ale nerada bych se tam ztrapnila, že nevím, jak to probíhá, mohl by mi nekdo říct?
přijdeš ke stolečku kam spadáš podle příjmení, jsou tam lístky s počátečními písmeny (třeba P-S atd.), dáš občanku, dostaneš obálku, zajdeš zaplentu, vyplníš lístek, dáš do obálky, hodíš do urny a jdeš dom.
Hm, tak já v životě volila na několika místěch, neb jsem měnila bydliště, a všude se podle ulic dělily jen volební místnosti. V nich už se vše dělilo jen podle jmen. Ale je možné, že v nějaké miniobci, kde je jen pár voličů se to dělí podle ulic.
U nas je take v jedne mistnosti nekolik ulic. Sedi tam asi 5-6 uredniku a kazdej ma treba jednu dve ulice a tam uz podle cisla popisneho ktere nahlasim najde moje jmeno.
Jak pro blbce je to vysvětleno v obálce s volebními lístky…ovšem pokud si ji dostala
@Mafina5 píše:
Hm, tak já v životě volila na několika místěch, neb jsem měnila bydliště, a všude se podle ulic dělily jen volební místnosti. V nich už se vše dělilo jen podle jmen. Ale je možné, že v nějaké miniobci, kde je jen pár voličů se to dělí podle ulic.
Jo, tak jsme miniobec s vice nez padesati tisici obyvateli. ![]()
@pomeranca píše:
U nás je to taky podle ulic. Městská část Brna.
Brno je teda taky zanedbatelna vesnice ![]()
U nás na Praze 5 to bylo podle ulic, Praha 6 a vesnice za Prahou podle příjmení
Ale to poznáš kam jít, když přijdeš do volební místnosti (divila by ses, kolik lidí nezná abecedu
) A obálky se nezalepují, tak se na to neptej ![]()
Zkontroluj si platnost občanky a nezapomeň si jí.
Příspěvek upraven 23.10.13 v 09:56
Tak asi záleží jak kde - u nás to máme rozdělený podle jmen, ale to už je to nejmenší. Jinak se vůbec neboj, já několikrát seděla ve volební komisi a obzvlášť při prezidentských volbách bylo spousta lidí, kteří nikdy u voleb nebyli - neboj se zeptat - určitě Ti poradí. Jinak přeju šťastnou ruku při výběru ![]()
Obalky snad uz ani lepit nejdou, na poslednich trech volbach uz to neslo. Ale i kdybys to zalepila, tak se nic nedeje, akorat pridelavas komisi praci. ![]()
Dobrý den, mám hloupou a vcelku i trapnou otázku, ale jak probíhají volby, je mi 22 a u voleb jsem nikdy nebyla, ted bych jít chtela, ale nerada bych se tam ztrapnila, že nevím, jak to probíhá, mohl by mi nekdo říct?