Jak psychicky zvládáte proPutinovce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30633
15.3.22 19:21
@Šarlota4 píše:
Musis mit nervy z oceli :roll: Takovou koncentraci de. bility kolem sebe nemam. Diky bohu

Jsem otrlá :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.3.22 19:29

Ale tak samozřejmě mám okolo lidi co nedělají nic jiného jak pořád sledují poslouchají rozebírají, bud se vztekají, co slyší za názory a nebo sami řeší co by, od rána do večera, ale snad všichni ví, jaká je to tragédie, o pomoci každý ví, a jako kdo chce se dohadovat, rozumovat, a dokola řešit, jaké záběry viděl, to je na každém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6329
15.3.22 20:21
@PaníBovaryová píše:
Nebýt neziskovek, jsme teď aktuálně v pr.deli.

To je pravda.
Ale vies co tym myslim - ze stale sme schopni pomoct, to znamena, ze sami nie sme totalne nefunkcni a rozvrateni. A to je velke stastie. Takze sa mi zda nespravne uvazovat nad tym, ze najskor cechom, slovakom a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21551
15.3.22 20:40
@Mkmkz píše:
To je pravda.
Ale vies co tym myslim - ze stale sme schopni pomoct, to znamena, ze sami nie sme totalne nefunkcni a rozvrateni. A to je velke stastie. Takze sa mi zda nespravne uvazovat nad tym, ze najskor cechom, slovakom a podobne.

to jsou jenom hlasití sobci, co jenom hledají důvody, proč nic nemusí a když se někde dává, tak stojí první v řadě s nataženou rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
15.3.22 20:42

No, ja se ve vedlejsi diskuzi dozvedela, ze zabery z ukrajiny jsou zabery z her. Od antivaxera, co plynule presel na na novou vlnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.3.22 20:48

Jak zvládáme proPutinovce? Nevím, žádného neznám, nebo možná znám, ale na tohle téma se s rodinou a známými nebavíme, je toho dost všude a není třeba řešit doma to, co všichni vědí a už slyšeli.
Jakože téma typu „óóó to je hrůza co se děje na Ukrajině“ je stejný typ hovoru jako o počasí. Jako když se s někým nemáš o čem bavit, tak vytanes Covid, počasí nebo válku. Zkrátka o tomhle s nikým nediskutuju, mám svůj názor a nepotřebuju ho někomu cpat při rozhovoru nebo na sociálních. Ti co to dělají mají asi nudný život, nebo nevědí co s časem a nemají nic lepšího na práci než postovat hoaxy a dezinformace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
15.3.22 20:54

Celkem v pohodě, mám trénink od antivaxerů a xenofobů :lol:

Většinou nemá cenu tím příliš ztrácet nervy. Blbé je to v případě blízké rodiny :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21551
15.3.22 20:58

@Big boss
tak to jsi žádného nepotkala. Protože oni se o tom neumí nebavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6329
15.3.22 20:59
@Big boss píše:
Jak zvládáme proPutinovce? Nevím, žádného neznám, nebo možná znám, ale na tohle téma se s rodinou a známými nebavíme, je toho dost všude a není třeba řešit doma to, co všichni vědí a už slyšeli.
Jakože téma typu „óóó to je hrůza co se děje na Ukrajině“ je stejný typ hovoru jako o počasí. Jako když se s někým nemáš o čem bavit, tak vytanes Covid, počasí nebo válku. Zkrátka o tomhle s nikým nediskutuju, mám svůj názor a nepotřebuju ho někomu cpat při rozhovoru nebo na sociálních. Ti co to dělají mají asi nudný život, nebo nevědí co s časem a nemají nic lepšího na práci než postovat hoaxy a dezinformace.

Ano, myslim si, ze hoaxy su vyplod existencialnej nudy.
Rozhovory o vojne pre mna nie su na urovni rozhovoru o pocasi. Snazime sa tomu so znamymi vyhybat. Nikoho u seba neubytuvam, ani nerobim nic priamo pre ludi z ukrajiny, takze to nemozu byt prakticke organizacne rozhovory. Ale aspon zmienkam o vojne sa vyhnut nevieme. Je to tu a dost nas to tazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
15.3.22 21:04
@matkabagristy píše:
No, ja se ve vedlejsi diskuzi dozvedela, ze zabery z ukrajiny jsou zabery z her. Od antivaxera, co plynule presel na na novou vlnu.

Kde? Uka. To mi přijde už přehnaně blbý i na epipi.

Já to teda četla už pár dní zpět na twitteru, ale tam si o placených trollech nedělám iluze.

• Citovat
  • Upravit
12885
15.3.22 21:07
@Giovanna1 píše:
Já v nich hodně vidím frustrované lidi. Nevěří vládě, politikům, státu jako takovému…jsou ze všeho frustrovaní, mají nedůvěru v oficiální média (že lžou). A pak najdou nějaký pochybný odkaz a video a čím je to šílenější, tím víc tomu věří, protože to podporuje jejich názor, že stát/vláda/ politici, prostě všichni jsou zlí..A že oni jsou ti vyvolení, kteří prokoukli všechen ten podvod a musí za tu pravdu bojovat. A ti, kdo jim nevěří, jsou ovce, které papouškují státní média. A čím víc na ně někdo útočí, tím víc je to utvrzuje v jejich pravdě a boji…fanatici byli a jsou v každé době, u každého tématu nebo problému…dřív to bývali hodně náboženství fanatici, ale těm aspoň u nás odzvonilo…

Já si taky myslím, že je to hodně tím, když má ten člověk opravdu vážné trable v osobním životě - ohrožení opravdovou chudobou, situace, kdy jede úplně na doraz a má třeba reálně strach, že se kvůli ceně benzínu nedostane na konci měsíce do práce a ještě mu visí nedoplatek 30k za energie, úmrtí blízkých nebo vlastní těžká diagnóza, krach podniku za covidu, a nebo třeba i „jen“ vyhoření z nakupení příliš mnoha menších
problémů za poslední dva tři roky.

Takovému člověku jsem ochotná i leccos odpustit v názorech :(

Beru to tak, že je v nějaké znevýhodněné (underprivileged) pozici a nemůžu na něj mít stejné nároky, jako na ajťáka žijícího v relativním blahobytu (i když i ten má svoje trable samozřejmě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
15.3.22 21:09
@PaníBovaryová píše:
Ja bych jenom pripomnela, ze Lez NENI nazor.
Jenom, aby se z toho nestalo to, co s covidem. Ti jednodussi lide na to proste naskakuji.

Výborná připomínka!

Ještě bych dodala, že je rozdíl být oběť dezinformací, a aktivně je sám/sama šířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
15.3.22 21:13
@matkabagristy píše:
No, ja se ve vedlejsi diskuzi dozvedela, ze zabery z ukrajiny jsou zabery z her. Od antivaxera, co plynule presel na na novou vlnu.

To jsem hlásila, to je regulérní lež a dezinformace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
15.3.22 21:19
@Parninas píše:
Kde? Uka. To mi přijde už přehnaně blbý i na epipi.Já to teda četla už pár dní zpět na twitteru, ale tam si o placených trollech nedělám iluze.

https://www.emimino.cz/…ankovani/42/
rmot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
15.3.22 21:21
@matkabagristy píše:
https://www.emimino.cz/…ankovani/42/
rmot

Jo tenhle šašek. :roll: Pokud plánuješ dočítat velké vlákno o Ukrajině, tak tam teď taky slušně exhibuje.

A teda ani srdíčkující nepřekvapili.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová