Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rolin Já mám čerstvou zkušenost se zahraničním časopisem s impakt faktorem, udělala jsem chybu, že jsem to dala nejdříve přeložit překladatelce na volné noze, vrátili mi to zpátky pro špatnou angličtinu, tak to šlo zpátky tentokrát do jazykovky. Pořádně si přečti podmínky publikování, jestli je ten časopis v nějaké databázi (Scopus apod.), často tam mají napsané i jaká je pravděpodobnost, že ti článek přijmou. Článek šel 3 recenzentům, ti mi potom k tomu napsali svoje připomínky, ty jsem dopsala a poslala zpátky, pak už to bylo ok. To vše trvalo cca půl roku. Připrav se na to, že je i velká pravděpodobnost, že ti to odmítnou. Když tak se ptej, co tě zajímá ![]()
@Lucka_ova S temi pripominky na kvalitu jazyka je to bezne, ja jsem je obdrzela, i kdyz clanek byl na odborne jazykove korekture v Anglii. TAk jsem recenzentovi pripojila certifikat spolecnosti a byl klid. Oni casto chteji neco najit.
@Lucka_ova Díky
. Zajímají mě právě takové ty praktické věci, resp. to, co se člověk na webových stránkách odborných časopisů v „pokynech pro autory“ nedočte
. Dosud jsem nic nepublikovala, takže jsem ze všeho nervózní a vyjukaná, článek předělávám už půl roku a žádná z verzí se mi nelíbí (asi bude spíš problém ve mně, že si málo věřím). No, a samozřejmě se mi i dvakrát stalo, že jen co jsem dopsala článek na nějaké téma, někdo už něco podobného odevzdal k publikování přede mnou, a to jsem si myslela, jak jsem originální
.
Tak už nic nepředělávej, vyber si ze seznamu jeden časopis, a šup tam s tím. Ještě se podívej jakou píšou průměrnou dobu na recenzování, od nás mají někteří články v časopisech už rok a ještě nic…S tou originalitou je to těžké (jsem teda informatik), málokdy už je něco vyloženě originálního, každý má jiný přístup, jiné vysledky, tak tohle moc neřeš;-) A i když ti to odmítnou, budeš mít aspoň připomínky od recenzentů, tak se od toho potom můžeš odpíchnout a poslat to jinam.
Zdravím, ráda bych se zeptala s jakým konkrétním lékařem/psichiatrem máte zkušenosti při léčbě ADHD u dospělého v Ostravě budu ráda za vaše tipy.