Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přesně proto jsem na tyhle hřiště raději moc nechodila, vždycky se tam najde dítě, co ostatním všechno bere, všechno chce a matka sedí někde opodál na lavičce, má to na háku a reaguje až když se něco stane. To si pak hraje a chytrou, ale aby zvedla p@del a usměrnila svoje dítě, to néééé.
@Monchichik píše:
No asi bych upozornila matku, ať si jí hlídá…nebo jí jednu vrazím…
A ve Výměně manželek už jsi byla? ![]()
@Anonymní píše:
Tak to jsem v podstatě dělala. Na to mi řekla, že mi nerozumí.
Si neumíš poradit se čtyřletou holkou? ![]()
@leeniik píše:
Kdybych si myslela, že je tam sama. Tak bych ji taky srovnala sama. Teď se prostě houpe můj chlapeček a hotovo.
Já kdybych si myslela, že je někde čtyřleté dítě samo, zavolám policii ![]()
@Monchichik píše:
Chodit na hřiště bylo pro mě utrpení![]()
Když tam jsou laksni rodiče a oprskle děti, pak je to hrůza. Ale často potkáváme příjemné děti i rodiče.
Chození na hřiště s batoletem a předškolákem pro mne bylo utrpení, občas jsem to podstoupila kvůli dceři. Když jsem tam šla, šla jsem tam s vědomí, že tam jsou cizí děti a ty jsou obvykle z povahy věci otravné.
Nikdy mě ale nenapadlo řešit, jak si poradit s malým dítětem.
Je to prcek, já jsem dospělá. Když se chce houpat, řeknu „teď se houpe moje holčička, pak tě pustíme.“ Pokud by nám lezla do věcí, houknu, ať to nedělá.
Co je na tom za problém?
@Monchichik píše:
No asi bych upozornila matku, ať si jí hlídá…nebo jí jednu vrazím…
Fakt by ti připadalo ok fyzicky napadnout cizí dítě? ![]()
@Sonmi píše:
Fakt by ti připadalo ok fyzicky napadnout cizí dítě?
Já třeba facku svému dítěti nikdy nedala. Nejsem příznivcem fyzických trestů a tím spíš u cizích děti.
Já teda nevím, asi žiju na jiný planetě. Po hřištích chodíme s dětma posledních pět let téměř denně a mám teda pouze jednotky zkušeností s tím, že by se nějaké dítě někde chovalo nějak významněji problematicky a slovy jednu zkušenost s tím, že by rodič vůbec nezasáhl.
@Anonymní píše:
Já třeba facku svému dítěti nikdy nedala. Nejsem příznivcem fyzických trestů a tím spíš u cizích děti.
Jako já teda svým dětem sem tam na zadek dám, když už mě extra vytočí, nejsem matka Tereza, ale že bych si troufla vztáhnout ruku na cizí dítě, to teda fakt ne. ![]()
To máte těžko, zase druhá strana může říct, že dítě, je- lakové, neumí pujčovat. Každá strana si to upraví podle sebe..
Já bych dítě nechala chvíli pohoupat, a šli bysme objevovat něco jiného.. Jediné co bych řešila, je to lezení do našich věcí.. Tahanice o kolotoče a houpačky si myslím, že je pak spíš k smíchu, když třeba 30 letá žena se hádá s malým cizím dítětem..
Já to vždy spíš používala, jako výchovnou metodu, když jsem klukům říkala, vidiš, a takto se chovat nesmíš, protože někdo si něco vezme, chvilku se odhoupe, pak tě pustí.. Nám se stávalo, opak, že se na houpačkách děti usídlili..
@Janasas píše:
To máte těžko, zase druhá strana může říct, že dítě, je- lakové, neumí pujčovat. Každá strana si to upraví podle sebe..
Já bych dítě nechala chvíli pohoupat, a šli bysme objevovat něco jiného.. Jediné co bych řešila, je to lezení do našich věcí.. Tahanice o kolotoče a houpačky si myslím, že je pak spíš k smíchu, když třeba 30 letá žena se hádá s malým cizím dítětem..
Já to vždy spíš používala, jako výchovnou metodu, když jsem klukům říkala, vidiš, a takto se chovat nesmíš, protože někdo si něco vezme, chvilku se odhoupe, pak tě pustí.. Nám se stávalo, opak, že se na houpačkách děti usídlili..
Přesně. Třicetiletá ženská řeší, že jí čtyřletý prcek řekl, že „jí nerozumí“ a co má jako dělat ![]()
To prostě nepochopíš.
Jeeeee já dětský hřiště nemám ráda. Jednak mi vadí úplně cizi děti, které za mnou přijdou, oslovují me “teto” a vyžadují mou pozornost, zatímco jejich rodič dela jako že nic.
A pak mi vadí půjčování věcí. Ani dospělí si mezi sebou nepujcuji svoje věci, jako přišlo by vám normální, kdybyste seděli v hospodě a někdo si kupříkladu chtěl půjčit vás mobil, protože se mu zalíbil? Kapku divny, ne? Takže nechapu, proč bych to měla učit děti.
to se proste nedělá, věci se půjčují jen kamarádům a hotovo. Kamarad je ten, s kým se plánovaně schazime, a ne ten, koho zrovna potkáme na chodníku, hřišti nebo jinde.
No jo oprskly rusaci co si mysli ze u nás můžou vše a vychovávají tak i své děti.. akorát nechápu proč to resis teď když se to stalo dávno