Jak řešit oprsklé dítě na hřišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4731
24.2.21 22:31
@Peta02 píše:
Když tak čtu všechny ty tolerentni matky tak jsem rada, ze mě hřiště čeká tak maximálně s vnoucaty. Prakticky cokoliv co dite udělá je blbě, mělo by se vlastně hlavně všem okolo vyhnout, nemluvit, nic nechtit, jinak mu hrozí diagnostak případně zmlaceni od cizi matky :zed: :zed:

Taky jsem z toho trochu smutna…, rikam si, ze u nas je mozna trochu pratelstejsi atmosfera, nebo se mamky lip pretvaruji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
24.2.21 22:37
@Sonmi píše:
Hele, anonymní hrdinko, kdo ty seš, abys soudila, které dítě je normální a které ne? Kde se to má jinde naučit, jak se chovat k jiným dětem, než mezi jinými dětmi?
A když je dítě třeba PAS nebo adhádě, to ho mají rodiče zazdít ve sklepě, aby náhodou někoho neobtěžovalo?
Fakt tohle uvažování nepochopím.

Ano, když je díte postižené a rodiče ho neumí/nechtějí usměrnit, tak pro klid všech ostatních by bylo více než vhodné, aby mezi lidi nechodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7976
24.2.21 22:50
@kacz píše:
No, upřímně, PAS ani ADHD není omluvenka pro to, aby se dítě na hřišti chovalo k ostatním nevhodně. Do sklepa se zavírat není třeba, ale holt rodiče ho musí víc hlídat, víc ho učit modelové situace a případně s ním i na některá místa nechodit.

A co je „nevhodně“? Podle některých asi totiž všecko. Například když na ně cizí dítě promluví, nebo ó hrůzo sáhne jejich dítěti na bábovičku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
24.2.21 23:15

Teda odteď se budu bát na hřiště ještě víc, malého je taky všude plno, často hodí i za jinými rodiči, taky všechno co mají ostatní děti je zajímavější než to co má on… Nikdy by mě nenapadlo, že bych tam musela hned běžet a vysvětlovat, koneckonců, dvouletému se to ani moc vysvětlit nedá, myslela jsem že to je v pohodě? Teda alespoň ke mě, kdyby přišlo cizí dítě a okukovalo třeba křupky nebo hračky, které mám pro malého, tak bych mu dala/půjčila, ne? A proč by u toho proboha měla asistovat jeho matka? Dokud nikomu neublíží, neshodí ho, nebo mu nesype písek na hlavu, tak o co jde? Od toho je snad hřiště… Nechápu, proč by matky měly být těm dětem stále za zadkem, tak ať se děti taky naučí sami se prosadit a nějaké drobné neshody vyřešit sami. Kolikrát se mi už stalo, že třeba do malého někdo strčil, dokonce i úmyslně (většinou tak podobně staré děcko) a taky jsem tam hned neběžela. Malý se oklepal a alespoň poznal, jak to chodí. I kdyz mu někdo obsadil houpačku, nebo tak, nechala jsem to být, v tomhle věku si myslím, ze to ještě ani pořádně nechápe, ale alespoň se učí se prosadit. A stejně naopak. Fakt nevím, proč by všechno měli řešit rodiče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.2.21 06:13
@Sonmi píše:
A co je „nevhodně“? Podle některých asi totiž všecko. Například když na ně cizí dítě promluví, nebo ó hrůzo sáhne jejich dítěti na bábovičku. :roll:

Nevhodná je třeba agresivita, braní věcí, pokud druhé dítě nevhce půjčit… snad to není třeba tlačit do extrému. Když si dítě chce něco půjčit, může se zeptat a to lze trénovat od nízkého věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.2.21 06:15
@Sonmi píše:
A co je „nevhodně“? Podle některých asi totiž všecko. Například když na ně cizí dítě promluví, nebo ó hrůzo sáhne jejich dítěti na bábovičku. :roll:
Nevhodná je třeba agresivita, braní věcí, pokud druhé dítě nevhce půjčit… snad to není třeba tlačit do extrému. Když si dítě chce něco půjčit, může se zeptat a to lze trénovat od nízkého věku.
@Gabiiinka píše:
Teda odteď se budu bát na hřiště ještě víc, malého je taky všude plno, často hodí i za jinými rodiči, taky všechno co mají ostatní děti je zajímavější než to co má on… Nikdy by mě nenapadlo, že bych tam musela hned běžet a vysvětlovat, koneckonců, dvouletému se to ani moc vysvětlit nedá, myslela jsem že to je v pohodě? Teda alespoň ke mě, kdyby přišlo cizí dítě a okukovalo třeba křupky nebo hračky, které mám pro malého, tak bych mu dala/půjčila, ne? A proč by u toho proboha měla asistovat jeho matka? Dokud nikomu neublíží, neshodí ho, nebo mu nesype písek na hlavu, tak o co jde? Od toho je snad hřiště… Nechápu, proč by matky měly být těm dětem stále za zadkem, tak ať se děti taky naučí sami se prosadit a nějaké drobné neshody vyřešit sami. Kolikrát se mi už stalo, že třeba do malého někdo strčil, dokonce i úmyslně (většinou tak podobně staré děcko) a taky jsem tam hned neběžela. Malý se oklepal a alespoň poznal, jak to chodí. I kdyz mu někdo obsadil houpačku, nebo tak, nechala jsem to být, v tomhle věku si myslím, ze to ještě ani pořádně nechápe, ale alespoň se učí se prosadit. A stejně naopak. Fakt nevím, proč by všechno měli řešit rodiče :nevim:

Myslím, že to tak není, to tu jen zazněl jeden názor, za mě taky trochu mimo. Je úplně v pořádku, když děti komunikují samostatně, naopak je to myslím dobře. Jestli to někoho obtěžuje, může dítěti slušně říct, že si s ním povídat nechce. To přece není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
25.2.21 07:20
@Gabiiinka píše:
Teda odteď se budu bát na hřiště ještě víc, malého je taky všude plno, často hodí i za jinými rodiči, taky všechno co mají ostatní děti je zajímavější než to co má on… Nikdy by mě nenapadlo, že bych tam musela hned běžet a vysvětlovat, koneckonců, dvouletému se to ani moc vysvětlit nedá, myslela jsem že to je v pohodě? Teda alespoň ke mě, kdyby přišlo cizí dítě a okukovalo třeba křupky nebo hračky, které mám pro malého, tak bych mu dala/půjčila, ne? A proč by u toho proboha měla asistovat jeho matka? Dokud nikomu neublíží, neshodí ho, nebo mu nesype písek na hlavu, tak o co jde? Od toho je snad hřiště… Nechápu, proč by matky měly být těm dětem stále za zadkem, tak ať se děti taky naučí sami se prosadit a nějaké drobné neshody vyřešit sami. Kolikrát se mi už stalo, že třeba do malého někdo strčil, dokonce i úmyslně (většinou tak podobně staré děcko) a taky jsem tam hned neběžela. Malý se oklepal a alespoň poznal, jak to chodí. I kdyz mu někdo obsadil houpačku, nebo tak, nechala jsem to být, v tomhle věku si myslím, ze to ještě ani pořádně nechápe, ale alespoň se učí se prosadit. A stejně naopak. Fakt nevím, proč by všechno měli řešit rodiče :nevim:

Ja si to nejdriv rikala taky, za bychom snad nemeli ani nikam chodit…,ale verim, ze je nas jeste dost, kteri to maji jinak…ja si i rada povidam s jinymi rodici, tedy s temi, kteri daji najevo, ze si chteji povidat…a cekam, kdy tady nekdo napise…co oprskle deti, ale co s oprsklymi matkami, ktere vas na hristi obtezuji konverzaci.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
25.2.21 08:01

Mám syna s PAS, je společenský, hodný, má rád děti. Chodíme na hřiště denne. Že by on se k jiným dětem špatně choval, to nehrozí. Občas se stane, že ho odmítají ostatní děti (postižení na něm není poznat), taková ta skupinka děti, ktere se navzájem znají a když přijde k nim jiné dítě, tak hned spustí „Nelez za nama, my si s tebou nechceme hrát“. A matky, místo, aby řekly svým dětem, ať nechají chlapečka si s nima pohrát, tak drží huby a jen čumí. Že by vysvětlily, že kdyby to bylo naopak, a kdyby s nima by si děti nechtěly hrát, že by byly smutný, tak že to není hezký, tak nic. Stejně tak rodiče, kteří si vezmou na hřiště třeba balón, aby si pouze pinkali s tím svým dítětem. Že přijde dalších deset malých dětí a chce se přidat, to odmítají slovy, ale děti, já jsem si sem přišla pohrát se svým chlapečkem. Ať takový matky nelezou na hřiště, pokud se neumí chovat. Na hřište mezi ostatní se nechodí si tam hrát svoji sólo linku, ale kvůli socializaci s ostatními, budování kladného vztahu k ostatním dětem. A nejlepší jsou matky, které mají lakome dítě a ještě to omlouvaji tím, že ony by taky nepujcily třeba mobil, jak kdyby se jednalo o to samé. Mateřství fakt některým zatemnilo mozek :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
25.2.21 08:13

Ale jo, já spis ani nechapu, proč bych vlastně měla učit dítě, aby se bavilo s cizími lidmi, naopak - preci až pak trochu povyroste a začne chodit do školy, tak ho pak jednou vyšlu samotný nekam, třeba busem k příbuzným, a nebudu ho instruovat, ze kdyby za nim přišel pan s bonbonkama, tak aby si je vzal a hezky si s nim ještě popovídal :lol: proč bych ho měla vést k něčemu, co mu pak jednou vysloveně zakážu, že ano :nevim:

A ano, dvouletému a tříletému dítěti za zadkem bez rozpaků stát budu, vždyť si ho neumí ani samo utřít :lol: tam asi o nějaký samostatnosti není vůbec ještě řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2995
25.2.21 08:46
@Melodie91
@Melodie91 píše:
Jako hele, ted uz to neni tak hrozny, ale treba kolem toho roku, jak nekdo neco vytahl, uz tam byla..me bylo desne trapne, ale co mam delat? Ja mela samozrejme jidlo vlastni a zadny cigarety, ale cokoli mel nekdo jinej bylo zajimavejsi..a nejhorsi bylo, kdyz dostala treba jablko, olizla a hodila na zem, to byly tezky chvile..na druhou stranu, ja se ji vzdy snazila dostat pryc a lidi sami nabizeli… ja zas pak nadavala vzdycky doma, proc vsichni musi krmit sve deti co pul hodiny a vytahovat piknik na hristi, kdyz se muzou, jako my, nasvacit doma a nezacit otvirat krabicky, co dosednou na lavicku… skoro bych se sla ted omluvit znovu vsem matkam, kterym ma dcera snedla piskot nebo mandarinku…, ale na druhou stranu, kdyz na to prislo, take jsme se rozdelili..o krupku, vlhceny ubrousek, gumicku do vlasu apod

Jako bys psala o naší. I když jse pro ni měla na hřišti jídlo, tak zásadně chodila za cizíma pro křupky. Taky mi bylo trapně i jsem jí vysvětlovala, případně pak odtáhla. 8o Od cizích chutná líp no. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
25.2.21 08:49
@Mgree píše:
@Melodie91Jako bys psala o naší. I když jse pro ni měla na hřišti jídlo, tak zásadně chodila za cizíma pro křupky. Taky mi bylo trapně i jsem jí vysvětlovala, případně pak odtáhla. 8o Od cizích chutná líp no. :lol:
:D kdyby prisla za mnou, tak ji klidne dam a jeste si reknu, jak je roztomila :-) ale nejdriv bych se te teda jeste zeptala, jestli muzu :-) :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
25.2.21 08:51
@tlustyhrosik píše:
Mám syna s PAS, je společenský, hodný, má rád děti. Chodíme na hřiště denne. Že by on se k jiným dětem špatně choval, to nehrozí. Občas se stane, že ho odmítají ostatní děti (postižení na něm není poznat), taková ta skupinka děti, ktere se navzájem znají a když přijde k nim jiné dítě, tak hned spustí „Nelez za nama, my si s tebou nechceme hrát“. A matky, místo, aby řekly svým dětem, ať nechají chlapečka si s nima pohrát, tak drží huby a jen čumí. Že by vysvětlily, že kdyby to bylo naopak, a kdyby s nima by si děti nechtěly hrát, že by byly smutný, tak že to není hezký, tak nic. Stejně tak rodiče, kteří si vezmou na hřiště třeba balón, aby si pouze pinkali s tím svým dítětem. Že přijde dalších deset malých dětí a chce se přidat, to odmítají slovy, ale děti, já jsem si sem přišla pohrát se svým chlapečkem. Ať takový matky nelezou na hřiště, pokud se neumí chovat. Na hřište mezi ostatní se nechodí si tam hrát svoji sólo linku, ale kvůli socializaci s ostatními, budování kladného vztahu k ostatním dětem. A nejlepší jsou matky, které mají lakome dítě a ještě to omlouvaji tím, že ony by taky nepujcily třeba mobil, jak kdyby se jednalo o to samé. Mateřství fakt některým zatemnilo mozek :poblion:

A proc by si clovek nemohl na hristi pinkat se svym ditetem? Kde to ma delat, v panelakovym byte? A kdo jsi, abys ostatnim urcovalam za jakym ucelem smeji lide s detmi prijit na hriste? Ja tam s detma treba chodim kvuli prolejzkam a houpackam, to proste jinde nez na hristi nesezenu. Ale ano, protoze me moc nebavi se socializovat, snazim se chodit v casy, kdy jsme tam sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.2.21 08:57
@Sonmi píše:
A tato situace v tobě zanechala tak hluboký dojem, že to máš potřebu po roce řešit? 8o

Jo, někteří lidé evidentně svoje pomyslné krivdicky hýčkají dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
25.2.21 09:22

Vzpomněla jsem si na situaci, kdy můj vylezl na klouzačku, posadil se, ale neměl se k tomu, aby se sklouznul a za ním lezla holčička, cca dva roky a popostrčila ho. No, matka hned začala, jak se to nesmí, že to se nedělá, jak je to špatný atd. Tak ji s úsměvem řeknu, že to nevadí, že to alespoň malého „naučila“. No dostala jsem div ne vynadáno, jak je to hrozně nevýchovné a jestli já bych to svého nechala dělat, že si nemůže takhle zvykat se chovat atd. atd… Hrůza prostě no, jsem ze hřišť spíš vynervovaná, než že bych si to tam užívala. Asi jsem holt divná :D :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
25.2.21 10:54

@sakota chápu, že pokud to někomu nedošlo do teď, tak mu to nedojde ani teď. Pokud lezu na hřiště s balónem, kde je 10 děti, tak musím počítat s tím, že ty malé 3 létě děti přijdou a budou si chtít hrát taky. Jako zvedat balón nad hlavu a oprskovat se na ně „Deti, no nenatahujte se pro ten balón, já si chci házet se svým synem“, to udělá fakt jen slepice. Házet s balónem si tam jít kdokoliv může, ale buď se tam jde v čas, kdy tam nejsou děti a nebo se má počítat s tím, že ostatní děti si taky budou chtít hrát a nechovat se jak blbá. Nebo nelezu na hřiště, ale jdu si házet do parku, kde nebudou otravovat cizí děti. Naštěstí jsem měla s takovou blbkou cest jen 2×, jinak každý den na hřišti a normální super rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí