Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsi pipina no, když nepřemýšlíš… Oni peníze vymáhají po něm, on je může (asi bude muset) vymáhat po tobě…
Kecko. Chce to vypracovat. Prý nezákonné obohacení. A exekuce, hned. Jo.
@epsice já vím, nenávidím se za to a vím že i i on mě nenávidí. Budu ráda když mě nezabije až se uvidíme. Jen… myslíte že když se na policii přiznám a řeknu jim že za tu exekuci můžu já, že ji mohou alespoň pozastavit? ( jde o dluh na Finančním úřadě).
K.
Exekuci ti nikdo nezastaví, vaše osobní problémy je nezajímají. Ty nechoď na policii, ale hlavně se hned přiznej tomu chlapovi. Na policii ti nic nepomůže, udat by tě musel leda on kdyby jsi mu to nechtěla vrátit.
Vzhledem ke tvé insolvenci předpokládám, že ty sama už nějaké exekuce máš.
Zeptala bych se právníka nebo na policii či na tom „insolvenčním úřadě“, či kde se insolvence vyřizuje, zda-li je možné vzít exekuci na sebe
Převést od bývalého přítele na sebe prostě no. Muselo by se to dojednat s vymahatelem, zda-li to jde - jestli by na to přistoupil. Nevím ![]()
Tobě by se to strhávalo za insolvenčních podmínek a tím bys snad dluh bývalému příteli splatila a on by byl bez exekuce.
Neznám moc podrobností, takže možná je to celé nesmysl a nejde to. Moc málo informací ![]()
@Anonymní píše:
@inkakřivák promiňte, ale asi nechápu?K.
Ja pprave taky ne. Jak exekuce, když jsi mu vybrala účet? Kdy jsi ho vybrala? Jaké nezákonné obohacení? Když tak krádež, když už.
@inkakřivák píše:
Ja pprave taky ne. Jak exekuce, když jsi mu vybrala účet? Kdy jsi ho vybrala? Jaké nezákonné obohacení? Když tak krádež, když už.
Krade z účtu ke kterému má evidentně přístup? Je to vůbec krádež?
To si myslím že může být. Pokud je to cizí účet. Ale ta exe je divná, uvidíme jak to vysvětlí, jestli vůbec. To že nemá prachy na účtu neznamená exekuci. Se tak nějak domnívám, ne?
@inkakřivák cca před rokem partner koupil větší byt pro nás dva a děti s tím že v tom jeho prvním bytě bydlí moji rodiče( normálně na nájemní smlouvu a oba byty jsou na 1 velkou hypotéku, která se mu částečně splácí právě z nájmu od rodičů).
Vždy jsem veškeré papírování a dokumentaci doma řešila já a tak přítel nechal v bance zřídit můj přístup k jeho internetovému bankovnictví abych mohla hlídat platby a příkazy a podobně). Jenže pak se to po. já potřebovala peníze a místo abych se zeptala jsem si je prostě přeposlala. Jenže mi nedošlo že je potřeba zaplatit daň z nabytí nemovitosti. A bylo zaděláno na průšvih. Financí úřad minulý týden zaslal exekuční příkaz a blokoval mu účet.
Hrozně ale opravdu hrozně se za vzniklou situaci stydím a mám úplnou panickou hrůzu přijít domů, protože partner je na toto hodně háklivý a je nervák, tak mám strach že mi hodně ublíží. ( ne že bych si to nezasloužila ale mám strach o děti).
K.
Ještě doplním, že partner žil celou dobu v domnění, že daň je zaplacená. Byl hodně v práci tak jsem poštu vždy přebrala já. ![]()
K.
Prosimtě kolik může být za daň?
Vy se doma nějak mlátíte, že se ho tak bojíš?
To jsi ty co vedle potřebuješ 30t? Vy spolu jako nějak nežijete že se doma nebavíte o penězích, on nemá přehled o svém účtu co kam chodí? Trošku celé divné
No tak to ano, tohle už zní hodnověrněji. Pak jedině okamžitě říct chlapovo, co se děje, a zkusit někde nejlip v rodině sehnat potřebnou částku a zaplatit.
Daň z nabytí nemovitosti je dost vysoká.
Ale stejně to za celý rok jsi nedala dohromady tu částku? Hraješ na automatech či co?
Ahoj, předem prosím o anonym nebo smazat.
Už předem vím co musím udělat, chtěla bych se jen zeptat, jestli třeba nemá někdo zkušenost s podobnou situací a popřípadě zda by mi nemohl sdělit jak vše probíhalo dál.
K věci… vybrala jsem partnerovi z účtu velkou částku peněz, o které nevěděl ( nevěděl že jsem ty peníze vzala). Bohužel problém se sešel s problémem a já nebyla schopna peníze včas vrátit a lhala jsem mu. Bohužel mu kvůli mě vznikla exekuce.
Odpoledne se jdu udat na policii za nezákonné obohacení. Vím že peníze budu muset vyplatit zpět ale jsem na mateřské a mám insolvenci takže nemůžu zaplatit celou částku najednou (i když bych moc chtěla). Otázka zní, je možné aby po mém přiznání partnerovu exekuci zastavili?
Díky za reakce K.