Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Taktinevím píše: Že máš děti a partnera/manžela a přesto se cítíš tak, jak se cítíš.
Ja jsem fakt vdecna, ze je mam, diky nim me to tahne dopredu. Ale ta rodicovska laska je proste neco jinyho a mne to hrozne chybi. Je to jinej druh samoty a nekdy to na cloveka proste dolehne.
Já si samotu vždy vychutnával do bezvědomí. Jenže mi to vždy po nějaké době nějaká samička zkazila.
@Andymo píše:
Ja jsem fakt vdecna, ze je mam, diky nim me to tahne dopredu. Ale ta rodicovska laska je proste neco jinyho a mne to hrozne chybi. Je to jinej druh samoty a nekdy to na cloveka proste dolehne.
Já tohle v dospělosti asi moc nechápu. Já to beru tak, že ve stadiu, kdy zakladám svou vlastní rodinu, rozuměj potomky a mám muže, tak se cítím být natolik samostatná a od rodičů odpoutaná. A že je to tak v pořádku.
Drž se ![]()
@Taktinevím píše:
Já tohle v dospělosti asi moc nechápu. Já to beru tak, že ve stadiu, kdy zakladám svou vlastní rodinu, rozuměj potomky a mám muže, tak se cítím být natolik samostatná a od rodičů odpoutaná. A že je to tak v pořádku.
Drž se
Takže s rodičmi v kontakte nie si? Čo pre teba znamená odputana?
@Taktinevím píše:
Drž se
Hele jde asi o to, ze jsem zila v nefunkcni rodine, neznam pocit jistoty a pohody, mit oporu v rodicich, nebo aspon v jednom, spis jsem jen resila jejich trable. A tak se to se mnou tahne, ze mi je smutno po prave rodicovske lasce, kterou vidim u ostatnich. To je cely ![]()
@smečka.blech píše: Řekněme spíš, že samota není ideální stav. Protože pořád je lepší než špatný vztah.
Zakladatel se zmínil, že mu chybí objetí. No upřímně, kolik lidí je ve vztahu a objetí jim chybí taky
Osobně si myslím, že podobné pocity (např. to chybějící objetí) je tak trochu past, hříčka přírody dostat lidi do vztahu, třeba i patologického.Nejlepší je uspořádat si život podle sebe a do vztahu jít jen s někým, s kým si opravdu rozumím.
Výstižně napsáno ![]()
@Andymo píše:
Andymo vím co myslíš, přišla jsem po roce o maminku, taťka i brácha už také nejsou. Mám ale jinak širokou rodinu, kde jsme si blízcí ale daleko. Máma hrozně chybí, i když jsme si obcas lezly na nervy, neboť jsme stejný material
.mám lásku manžela už 25 let a máme hezky vztah, starší dítě je studený čumák a mladší je zlato. Přesto mi občas děsně chybí ta máma a cítím se bet ní sama, a to vůbec nejsem. A já miluji být sama, klidně i týden
@Mkmkz píše:
Takže s rodičmi v kontakte nie si? Čo pre teba znamená odputana?
O mně to tu není
@Andymo píše:
Hele jde asi o to, ze jsem zila v nefunkcni rodine, neznam pocit jistoty a pohody, mit oporu v rodicich, nebo aspon v jednom, spis jsem jen resila jejich trable. A tak se to se mnou tahne, ze mi je smutno po prave rodicovske lasce, kterou vidim u ostatnich. To je cely
Aha. Díky za vysvětlení
@Taktinevím píše:
O mně to tu není
V poriadku. Hovorila si o tvojom postoji, preto ma zaujímalo, z čoho vychádza.