Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já utajila do 30. týdne před vybranými jedinci v práci. Halena velikosti pro slony, přes to rozevlátý operační plášť podobné velikosti, vhodně se postavit, trochu zatáhnout a hlavně jsem něco přenášela (desky, mikinu přes ruku, krabku s něčím, kytku…)
![]()
V 6. měsíci jsem to kdysi ještě v práci maskovala nějakou pevnější sukní áčkového střihu (dobrá byla džínová kvůli pevnosti látky, ale to už se asi nenosí…)
A přes to tuniky střižené pod prsama, jak píší holky. A kupodivu to na mně nepoznaly ženské, ale kolegové - muži, protože se mi hrozně zvetšila prsa. ![]()
@danyk Můžu se zeptat, co vede ženu k tomu maskovat těhotenství až do 30 TT?
@pe-terka @maminka201, důvod Vás nemusí zajímat ![]()
Kdybych nějak zásadně chtěla, dokázala bych své první těhotenství utajit prakticky až do konce - měla jsem tehdy dost pevné břišní svaly, v počátcích těhotenství jsem hodně výrazně zhubla a postupně nabrala jen asi 6 kg navíc… a v osmém měsíci kolega-externista (s nímž jsme se prakticky nevídali) při osobním setkání nechápal, proč a kam se chystám odcházet…
Při druhém těhotenství už by se mi to bývalo nepodařilo - přibylo pár kilo navíc, břišní svaly povolené na maximum, takže tam bylo jasno už v prvním trimestru.
Je to všechno o konkrétní osobě - o výšce, váze, typu postavy, zvyklostech v oblékání apod.
@Rozárka78 podle předpisů jsem v práci být mohla, podle zvyklostí to nebylo zvykem, takže těhotné dávala vedoucí na jednosměnný provoz (nechtěla jsem), navíc jiné pracoviště, kde na Tebe budou vejrat, co tam jdeš na pár týdnů dělat, musíš se zaučovat. A neměla jsem sílu hádat se za pravdu; sice jsem všechny vyhlášky uměla jak když bičem mrská, ale proč dráždit kobru bosou nohou. Takže to věděl kdekdo z personálu, klientů, jen osoba, co bych se s ní musela dohadovat, to nevěděla.
@BohunkaP píše:
@pe-terka @maminka201, důvod Vás nemusí zajímat![]()
Kdybych nějak zásadně chtěla, dokázala bych své první těhotenství utajit prakticky až do konce - měla jsem tehdy dost pevné břišní svaly, v počátcích těhotenství jsem hodně výrazně zhubla a postupně nabrala jen asi 6 kg navíc… a v osmém měsíci kolega-externista (s nímž jsme se prakticky nevídali) při osobním setkání nechápal, proč a kam se chystám odcházet…
Při druhém těhotenství už by se mi to bývalo nepodařilo - přibylo pár kilo navíc, břišní svaly povolené na maximum, takže tam bylo jasno už v prvním trimestru.
Je to všechno o konkrétní osobě - o výšce, váze, typu postavy, zvyklostech v oblékání apod.
A. Zajímá a logicky nejen mě
B. Proč, do toho ti nic není, neptala jsem se tebe. Pokud tedy nejsi zakladatelka s druhým nickem ![]()
@danyk Děkuju za odpověď! Mě to právě hlava moc nebrala, já jsem břicho vystavovala kde jsem mohla (a že mi to vzhledem k velikosti nedalo práci!
)
@pe-terka píše:
B. Proč, do toho ti nic není, neptala jsem se tebe. Pokud tedy nejsi zakladatelka s druhým nickem
Asi tak ![]()
Ja teda maskovala pres zimu volnyma dlouhyma svetrama. Taky mam vetsi orsa, takze diky tomu dost veci (pokud nemaji hodne prilehavy strih) splyva.
Ale u mne byl duvod jasny - penize. Kdybych vybalila na sefa, ze jsem tehule, tak mi neda bonus za predchozi rok, ktery jsem si tvrde vydrela a jeste mi neprida na plate, kdyz za pul roku zmizim. A to pridani souviselo s praci a hodnocenim za predchozi rok. Nastesti kolegyne, s kterou takhle vypekli, mi to poradila.
No přiznávám, že ze své zvědavé povahy by mě taky zajímalo proč to tajíš
ale jinak na to máš samozřejmě právo.
Dle mé zkušenosti (teď jsem ve 23tt)se to dá nějakou dobu maskovat. Ale třeba teď už mi bříško dorůstá dost a je to v čím dál víc věcech vidět :/ Jak už podotkli holky nade mnou, hodně záleží i na postavě jakou jsi měla předtím, já byla dost hubená, takže to na mě bylo i docela rychle vidět ![]()
Rozhodně doporučuji trička co jsou střižená pod prsa a pak volná, pokud se ti zvětšují prsa tak si kup hodně kvalitní podprsenky co dobře drží a taky je fajn, když mají trička žabkování přes prsa, lacláče a laclové sukně to taky trochu zakryjí a mám několikery hezké šaty s empírovým pasem. a na jaro je teď taky fajn, že jsou v módě docela divoké vzory a také ponča, ty to taky pěkně maskují ^^
Ale co jsem viděla na kamarádkách tak už tak ty poslední 2-3 měsíce to fakt zakrýt v podstatě vůbec nejde
leda by jsi předstírala nemoc a vyhnula se na tu dobu přátelům a rodině…
Navíc bříško samotné je jen jeden problém. Jsou také možné jiné komplikace - otékání nohou, rukou nebo obličeje, nevolnosti, únava, nízký nebo vysoký tlak, zadržování vody, nespavost, bolesti zad… to vše se může (i když nemusí) taky objevit a to vše ti může znemožňovat normální fungování a může tě „prozradit“ ![]()
na druhou stranu bych možná (pokud chceš třeba dítě dát k adopci nebo tak) si pojistila nějakou jednu kamarádku, které opravdu můžeš věřit, aby ti pomáhala a třeba s tebou šla do porodnice, na psychiku je to už tak dost náročné, nějaká podpora se opravdu hodí ![]()
@Svistice píše:
Pokud nemáš kila navíc a vhodný ty po postavy, tak to tak od toho 5. mesice proste neschovas. Hovna a mimino nejdou nosit po kapsách.
Jsem na konci 6.měsíce a neschovám to už ani pod zimní bundou
Jako nevím, pochybuju, že ke konci se to dá nějak schovat
@pe-terka píše:
B. Proč, do toho ti nic není, neptala jsem se tebe. Pokud tedy nejsi zakladatelka s druhým nickem
No určitě, to jsem přesně já, můžeš se přejmenovat na Colomba.
Máš pravdu, že mi do toho „nic není“. Stejně, jako Tobě není nic do zakladatelčiných důvodů.
Nevadí mi, když někdo začne jemně pátrat po hlubších pohnutkách (ostatně to sama často dělávám, bývá to dost podstatné). Ale vadí mi, když se někdo začne vyptávat a vysvětlovat svoje, jak „by se to mělo (vystavovat, apod., dodej cokoli)“, aniž by se obtěžoval odpovědět na dotaz.