Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pe-terka píše:
A. Zajímá a logicky nejen mě
B. Proč, do toho ti nic není, neptala jsem se tebe. Pokud tedy nejsi zakladatelka s druhým nickem
No určitě, to jsem přesně já, můžeš se přejmenovat na Colomba.
Máš pravdu, že mi do toho „nic není“. Stejně, jako Tobě není nic do zakladatelčiných důvodů.
Nevadí mi, když někdo začne jemně pátrat po hlubších pohnutkách (ostatně to sama často dělávám, bývá to dost podstatné). Ale vadí mi, když se někdo začne vyptávat a vysvětlovat svoje, jak „by se to mělo (vystavovat, apod., dodej cokoli)“, aniž by se obtěžoval odpovědět na dotaz.
Nejake ty tuniky a volne tricka si sezen.
Segra má rodit v červenci. A mi přijde, že má stejně velké břicho, jak já netehotna, která na něm rok pracuji, poctivě cvicim, abych ho neměla.
Ji prostě neroste bricho.
My to teda už vseci víme, ale kdyby chtěla, tak druhé těh. by zatim utajila, že jako těhotná nevypadá.
Mám známou, která těhotenství utajila až do porodu, a to i před vlastním manželem a dětmi!!! Postava jí rozhodně nahrávala do karet. Tenkrát jsem byla dítě a nevnímala jsem, čím to maskovala. Ale do teď rodiče vzpomínají, jak od známé manžel přišel k nám s tím, že jeho ženu odvezli se žlučníkem… a ono ejhle ![]()
@Petule030 jako schválně utajila nebo to bylo tak utajený, že to ani sama nevěděla? ![]()
@pe-terka píše:
A proč? Těhotenské bříško se - dejme tomu - schovává v začátku, abychom něco nezakřikli. Ale v pozdějších stadiích jsem ho hrdě vystavovala
. Vždyť je to jediné období v životě, kdy je velký pupík předností
krásně napsáno ![]()
Já tomu nikdy nevěřila, že by šlo těhotenství utajit a nechápala jsem takové ty případy, kdy nějaká dívčina, aniž by okolí zaznamenalo její těhotenství, zničehonic přijede do nemocnice s bolestmi břicha a ono se zjistí, že čeká dítě! Ale: před časem jedna matka malého chlapce, u které jsem si vážně ničeho nevšimla kromě toho, že je „buclatější“, přišla do školky s kočárkem a o něco hubenější. Koukala jsem jako blázen, nechápala jsem. Zeptala jsem se kamarádky, no tvl mi neříkej, že je to její miminko, že byla těhotná. A ona na mě: tys to nevěděla?
Takže tak, asi to jde, ale chce to mít podle mého silnější postavu, na hubené ženě, která nemá gram tuku, je prostě vystupující bříško hned vidět. A nosit volnější oblečení (ta maminka ze školky chodila prakticky stále jen v teplácích nebo legínách a oversize mikině nebo svetříku - a to oblečení bylo pěkné, šmrncovní, uměla to tak nějak nakombinovat, že to vypadalo šik).
Ale zase si říkám, že náhlá změna šatníku bude taky nápadná, možná by rodina začala přemýšlet o tom, proč zakladatelka najednou začíná nosit jiné oblečení, než obvykle.
A připojím se k ostatním - mě by ten důvod také zajímal, je to dost neobvyklé, přeci jen dnešní doba je dost mravně uvolněná a z nechtěného těhotenství či těhotenství „v nepravý čas“ se dnes už nikdo nehroutí a vyřešit jde téměř vše. Samozřejmě nějaká rodina může být prudérnější a umím si i představit, že otec despota např. zakazuje dceři dát děťátko po porodu pryč k osvojení apod… ale to už asi domýšlím možné scénáře.
@štěpánka11 píše:
@Petule030 jako schválně utajila nebo to bylo tak utajený, že to ani sama nevěděla?
Asi to schválně utajovala. Už měla 3 děti + interupci. Nejspíš už nechtěla další těhotenství přerušit.
@BohunkaP píše:
No určitě, to jsem přesně já, můžeš se přejmenovat na Colomba.Máš pravdu, že mi do toho „nic není“. Stejně, jako Tobě není nic do zakladatelčiných důvodů.
Nevadí mi, když někdo začne jemně pátrat po hlubších pohnutkách (ostatně to sama často dělávám, bývá to dost podstatné). Ale vadí mi, když se někdo začne vyptávat a vysvětlovat svoje, jak „by se to mělo (vystavovat, apod., dodej cokoli)“, aniž by se obtěžoval odpovědět na dotaz.
Nemyslím si, že bych zakladatelčiny pohnutky zkoumala nějak bezohledně a můj následný komentář byl též ohleduplný
. Její neobvyklý dotaz ve mě vyvolal údiv (a zřejmě sis všimla, že jsem nebyla zdaleka sama). A vzhledem k tomu, že nebyl určen tobě (na to nemusím být Colombo), nepřísluší ti mě peskovat. Je jen MOJE věc, co ve mě vyvolá zvědavost a na co se slušnou formou zeptám. Usměrnit mě může pouze tázaný, případně admin. Ty tu od toho nejsi ![]()
@Hanka1 píše:
Asi tak![]()
Ja teda maskovala pres zimu volnyma dlouhyma svetrama. Taky mam vetsi orsa, takze diky tomu dost veci (pokud nemaji hodne prilehavy strih) splyva.
Ale u mne byl duvod jasny - penize. Kdybych vybalila na sefa, ze jsem tehule, tak mi neda bonus za predchozi rok, ktery jsem si tvrde vydrela a jeste mi neprida na plate, kdyz za pul roku zmizim. A to pridani souviselo s praci a hodnocenim za predchozi rok. Nastesti kolegyne, s kterou takhle vypekli, mi to poradila.
jj, tak těmhle důvodům rozumím ![]()
@pe-terka píše:
Je jen MOJE věc, co ve mě vyvolá zvědavost a na co se slušnou formou zeptám.
No vidíš… v tom případě je ovšem zase MOJE věc, co se mi nelíbí a na co se proto rozhodnu reagovat ![]()
@pe-terka píše:
Nemyslím si, že bych zakladatelčiny pohnutky zkoumala nějak bezohledně a můj následný komentář byl též ohleduplný. Její neobvyklý dotaz ve mě vyvolal údiv (a zřejmě sis všimla, že jsem nebyla zdaleka sama). A vzhledem k tomu, že nebyl určen tobě (na to nemusím být Colombo), nepřísluší ti mě peskovat. Je jen MOJE věc, co ve mě vyvolá zvědavost a na co se slušnou formou zeptám. Usměrnit mě může pouze tázaný, případně admin. Ty tu od toho nejsi
@BohunkaP píše:
No vidíš… v tom případě je ovšem zase MOJE věc, co se mi nelíbí a na co se proto rozhodnu reagovat
Reagovat ano, ale usmernovat nekoho jak malyho haranta fakt ne, od toho tu jsou koneckoncu admini… ![]()
@Hanka1 píše:
Reagovat ano, ale usmernovat nekoho jak malyho haranta fakt ne, od toho tu jsou koneckoncu admini…
Komentář "důvody Vás nemusejí zajímat
" je prosté konstatování faktu.
Kdo jej bere jako „usměrňování malých harantů“, holt… smůla
![]()
@pe-terka píše:
jj, tak těmhle důvodům rozumím
No a to si predstav, ze pak sef zpetne to moje pridani konzultoval se svoji nadrizenou a spolecne to pak resili na personalnim, ti s nima vybehli jak si to jako predstavuji a udelali na ne bububu
No a pak kolegyne byla tehotna ve stejnem obdobi jak ja, ja to poznala na vanocnim vecirku a kladla ji na srdce at hlavne pocka do bonusu a podepsani noveho platoveho vymeru, ona ze je ji to blbe, tak to vybalila na sefa pri hodnoceni, tak bonus uz ji sebrat nemohl, ten mu podepsala, ale novy platovy vymer s peti tisici pridani pred ni roztrhal, debil. ![]()
@BohunkaP píše:
Komentář „důvody Vás nemusejí zajímat" je prosté konstatování faktu.Kdo jej bere jako "usměrňování malých harantů“, holt… smůla
![]()
![]()
Kdybys to tu napsala z pozice admina nebo zakladatelky tak budiz. To ty nejsi - jak uvadis - ani jedno, tak si sve pouhe konstatovani faktu nech na doma a nezapkeveluj tu zbytecnostma diskusi ![]()
Příspěvek upraven 28.02.16 v 11:33