Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem se naučila vstávat na čokoládu-je to taková pozitivní motivace. Čokoládu miluju a schválně si jí během dne zakazuju abych se mohla těšit na ten hrozný moment vstávání. Jdu do kuchyně pro Mozartovy koule-ty mám nejraději a to mě nastřelí a den může začít. Tlustá nejsem, ani jsem nikdy nebyla, cukr mám taky v pořádku-ale nevím, zda je tento způsob vhodný pro každého…
Fuuj, nesnáším vstávání. Jinak nedávno jsme se o problematice vyhrabání z postele bavili a známý říkal: „Nastavil jsem jako budík písničku od Justina Biebera. Od té doby se budím 5 minut před budíkem, hlavně aby nezačal hrát.“
![]()
Co bych dala za vstávání v 5:30! Já kolikrát musím i v 4:30 a je to bolest neuvěřitelná, ale pro mě čím dříve, tím čilejší vstávám, paradoxně. Problém u mě je spíše útlum a únava, která přichází kolem 11. hodiny… ![]()
Jinak neměl by někdo tip, jak v šest ráno vykopat z plechů děti? Večer je zaháníme odjakživa v osm, ale kolikrát usnou až v půl desáté
a ráno je to peklo je budit. A máme fakt jen 40 minut na vypravování. Jen upřesním, budit je dřív se mi naprosto neosvědčilo.
Tak to je téma pro mě
já osobně nemám problém až tak vstát v 5:30, když vím, že je to poslední čas, kdy můžu vstát, aniž bych přišla pozdě. Ale když můžu vstávat až v 7, tak prostě nemám dostatek sebekázně vstát třeba v 6
nenávidím vstávání ![]()
@MartinaIrena píše:
@HrozTaj Tak 4:30 u mě není ráno, ale hluboká noc…
U MĚ TAKY! Ale nemám moc na výběr, no… ![]()
Ja vstavam dobrovolne 4:30. Vsechno doma spi, tak mam klid a neco udelam. Ale po osme vecer se menim v chodici mrtvolu a mizim si lehnout.. v devet uz spim.
No, jednoduse.
Zaklad je jit vcas spat, abys spala aspon tech osm hodin.. Tzn. neponocovat nekde na facebooku apod, ale jit spat nejpozdeji v 21:30 hod.
Plus proste vyskocit hned, jak zazvoni budik a vstat, jit treba na wc, tam chvili sed, ale dulezity je, ze uz svitis atd. To pomaha mne.. Pokud zustanu v posteli, tak hned tak nevylezu.