Jak se rozejít ze sobeckosti

Anonymní
3.8.23 14:27

Jak se rozejit ze sobeckosti

Ahoj jsem v rozvodovém řízení. Rok a pul mám „znamost“. Mám malý dítě, nabytek, byt v pronájmu. Známost je tajná. Je to o něco starsi chlap. Po celou dobu co se bavíme spolu spíme, různe jsme se prestavali bavit protože jsme se nepohodli, bylo to vzájemný. Jednou to ukončil on, jednou ja. Uz dobrého pul roku jsme spolu porad v kontaktu. Poslední vice jak dva mesice se začal snažit jako bysme už tvořili pár. Chce to rict verejne, porad mluví o budoucnosti. Je to hrozně hezký. Ale nemám v něm stoprocentní duveru. Nechci zde rozebírat proč. Ale dřív to byl celkem devkar. Sice už má určitý věk, ale stejně je tam Red flag. Porad si rikam ze si semnou akorát prihorsi. Porad plánuje nějakou budoucnost, ale nedochází mu že mám malý decko který jen tak někde neumistim. Další věc je můj skoro exmanzel. Je to agresivní magor. Nechci aby mu nějak ublížil, a zároveň nechci ublížit jemu že bych si hned nekoho jakoze našla. Chci i nechci se rozejít. Vím že by se k němu proste hodil někdo jiný. Myslím si že jsme strasne rozdilny. I když nám je spolu fajn, tak vím že do budoucna bude chtít od partnerky určitě něco jinyho. Lidi se přece nemění, a uz vubec ne kvůli druhým lidem. Pocit že to s ním ukoncuji mě ale nici. Už tak jsem hotová a vyděšená z rozvodu. Strasne se bojim že nakonec budu úplně sama. Ale táhne se to prostě už dlouho. A jak začal plánovat tu budoucnost, brát nás jako vztah, tak citim že je na čase to ukončit. Jenze co mu říct? Jak vydržet se mu už neozvat? Zamilovaná jsem. Ale radši se rozejdu dřív já, než aby byl ze společný budoucnosti zklamaný. Myslim ze by bylo lepší kdyby si nasel někoho, s kým ten život bude mít jednodušší než slozitejsi. I když byl fůru let ženatý, nežil vyloženě pro rodinu, spis takový svým způsobem bohemsky život.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3317
3.8.23 14:45
@Anonymní píše:
Ahoj jsem v rozvodovém řízení. Rok a pul mám „znamost“. Mám malý dítě, nabytek, byt v pronájmu. Známost je tajná. Je to o něco starsi chlap. Po celou dobu co se bavíme spolu spíme, různe jsme se prestavali bavit protože jsme se nepohodli, bylo to vzájemný. Jednou to ukončil on, jednou ja. Uz dobrého pul roku jsme spolu porad v kontaktu. Poslední vice jak dva mesice se začal snažit jako bysme už tvořili pár. Chce to rict verejne, porad mluví o budoucnosti. Je to hrozně hezký. Ale nemám v něm stoprocentní duveru. Nechci zde rozebírat proč. Ale dřív to byl celkem devkar. Sice už má určitý věk, ale stejně je tam Red flag. Porad si rikam ze si semnou akorát prihorsi. Porad plánuje nějakou budoucnost, ale nedochází mu že mám malý decko který jen tak někde neumistim. Další věc je můj skoro exmanzel. Je to agresivní magor. Nechci aby mu nějak ublížil, a zároveň nechci ublížit jemu že bych si hned nekoho jakoze našla. Chci i nechci se rozejít. Vím že by se k němu proste hodil někdo jiný. Myslím si že jsme strasne rozdilny. I když nám je spolu fajn, tak vím že do budoucna bude chtít od partnerky určitě něco jinyho. Lidi se přece nemění, a uz vubec ne kvůli druhým lidem. Pocit že to s ním ukoncuji mě ale nici. Už tak jsem hotová a vyděšená z rozvodu. Strasne se bojim že nakonec budu úplně sama. Ale táhne se to prostě už dlouho. A jak začal plánovat tu budoucnost, brát nás jako vztah, tak citim že je na čase to ukončit. Jenze co mu říct? Jak vydržet se mu už neozvat? Zamilovaná jsem. Ale radši se rozejdu dřív já, než aby byl ze společný budoucnosti zklamaný. Myslim ze by bylo lepší kdyby si nasel někoho, s kým ten život bude mít jednodušší než slozitejsi. I když byl fůru let ženatý, nežil vyloženě pro rodinu, spis takový svým způsobem bohemsky život.

Ahoj, ty si teda umíš zkomlikovat život. Jeden agresivní magor, druhý dě*kař a k tomu velký strach, že zůstaneš sama. Dej na svoji intuici a rozejdi se s „přítelem“. Po rozvodu začni znovu a lépe s někým novým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
3.8.23 15:31

No, sis nalozila teda. V ramci zjednoduseni sve situace bych se pred milencem vymluvila na tezky rozvod-ze toho ted mam plny kecky, blablabla a ze tedy se ted neuvidite delsi dobu a te se vubec necitis ted nejak dobre…proste by to nebyl rozchod az tak natvrdo a zaroven ziskas cas pracovat na rozseknuti vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.8.23 15:35

Moje rada z vlastnich zkusenosti…
Rozved se, rozejdi se a zapracuj na sobě, vztahu k sobe a svem sebevedomi, at se nemusis bat, ze zůstaneš sama.
Fakt, prosla jsem si tím taky (akorat muj exmanzel neni agresivni kkt).
Pak jsem si našla partnera, milujem se, vychovavame spolu deti, na ktery muj ex ohledne vychovy kasle (obcas si je vezme, ale nevenuje se). Ale jsem s nim protoze chci a protoze je nam spolu hezky. Ne proto, ze musim nebo ze se bojim byt sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 15:50
@LukeR1 píše:
Ahoj, ty si teda umíš zkomlikovat život. Jeden agresivní magor, druhý dě*kař a k tomu velký strach, že zůstaneš sama. Dej na svoji intuici a rozejdi se s „přítelem“. Po rozvodu začni znovu a lépe s někým novým.

Devkar..takhle, on nepodvadel fyzicky, ale virtuálně. Osobní zkušenost. Je ve středním věku, a nějak prostě nevěřím těm slibům a recem že chce žít uz jinak, že si ledas co uvědomil apod.. Už se prostě bojim aby mi někdo dal ubližoval.

• Citovat
  • Upravit
24891
3.8.23 16:08

Achjo.. aktuálně jsi, holka, totálně labilní a rozbitá,
teď hned NIC neřeš.. dej si kousek času, vše zvaž, promysli alternativy jak by šlo žít, mně připadá, že ani s jedním.. sama mluvíš o red flag a pak si protiřečíš… a mysli na dítě… na zabezpečení.. na reálné praktické věci…
zkus kontaktovat kotevní osobu - máma, táta, babička? nejlepší kámoška? na tohle nemůže být člověk úplně sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 16:17
@Lucy75 píše:
Achjo.. aktuálně jsi, holka, totálně labilní a rozbitá,
teď hned NIC neřeš.. dej si kousek času, vše zvaž, promysli alternativy jak by šlo žít, mně připadá, že ani s jedním.. sama mluvíš o red flag a pak si protiřečíš… a mysli na dítě… na zabezpečení.. na reálné praktické věci…
zkus kontaktovat kotevní osobu - máma, táta, babička? nejlepší kámoška? na tohle nemůže být člověk úplně sám…

Protirecim? Já nikoho moc nemám. Ne někoho kdo by mi poradil. Jsem zamilovaná, hodne. Hodně mi na tom nynějším záleží. Nicméně vím že to v těch předchozích vztazích měl jinak. Ja jsem zarliva, monogamni. Nejsem typ ženy co by trpěl nějaký psaní s kamarádkami, opilecke akce, návštěvy zábav, swingers klubu apod. Sice to zatím nikdy po mě nechtěl, zacal se hodně snažit poslední dva měsíce co jsem se odstěhovala od manžela. Ale ja nevěřím že se v tomhle člověk změní, když tak žije celý život.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.23 16:19

@Lucy75 Právě že se snažím myslet na to ze si už nechci nechat ublížit. Ale je mi to celý hrozně moc lito. Přijdu si že se v tom svým trápení vyzivam. Kolikrát jsem to chtěla skončit, jak se bojim budoucnosti, a místo toho se v tom prostě pořád topim. A je to čím dál horší.

• Citovat
  • Upravit
3317
3.8.23 16:27
@Anonymní píše:
Devkar..takhle, on nepodvadel fyzicky, ale virtuálně. Osobní zkušenost. Je ve středním věku, a nějak prostě nevěřím těm slibům a recem že chce žít uz jinak, že si ledas co uvědomil apod.. Už se prostě bojim aby mi někdo dal ubližoval.

Nechceš, aby ti někdo znovu ublížil a přitom sis našla chlapa, kterému nikdy nebudeš důvěřovat. Najdi si chlapa, kterému důvěřovat můžeš, protože jinak tě tvoje myšlení zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
3.8.23 16:47

Odpojila bych se od obou a dala si poradnej kopec casu jen pro sebe a dite. Neresila bych zadny chlapy, asi bych jich na tvym miste mela plny zuby, ale kazda jsme jina.

Příspěvek upraven 03.08.23 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13228
3.8.23 16:57

Mně teda spíš zaráží, že máš v názvu rozchod ze sobeckosti a hned v tom úvodním příspěvku řešíš, že nechceš ublížit ex manželovi, aby nebyl smutný, že sis hned po rozchodu někoho našla a zároveň nechceš ublížit ani současnému záletnému milenci, protože by mohl zjistit, že si s tebou akorát přihoršil…
Fakt je to pro mě nesrozumitelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 17:32

@Magical-eyes Název je pro zaujetí, to neres :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4354
3.8.23 17:46

Eh? psani s kamaradkami, opilecky tahy, swingers, virtualni nevery, ale devkar to neni? to je jak hadanka od Popelky :mrgreen:
nooo… je nebo neni, ale rozhodne neni vhodny na zivotniho partnera… zamilovanost te prejde a pak se s nim uzoufas…
zbav se obou, dej se dokupy, venuj se diteti a az pak hledej noveho muze pro zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.23 18:06
@maminaAJ píše:
Eh? psani s kamaradkami, opilecky tahy, swingers, virtualni nevery, ale devkar to neni? to je jak hadanka od Popelky :mrgreen:
nooo… je nebo neni, ale rozhodne neni vhodny na zivotniho partnera… zamilovanost te prejde a pak se s nim uzoufas…
zbav se obou, dej se dokupy, venuj se diteti a az pak hledej noveho muze pro zivot

Až na to vypisovani s kamarádkami to tak prostě ve vztahu domluvené měl. Ani to jeho ex ženě nevadilo. Prostě si za ty roky zvykla. Návštěvy swingers, kamarádi apod to bylo všechno domluvene, absolvovavali to spolu. Takhle. Nechci ho obhajovat. Jen se snažím vše uvést na pravou míru. A to je přesně čeho se třeba bojim. Že tyhle nechutnosti bude chtít i po mě. Já třeba taky nejsem svatá, ale mám svoje hranice. Chápu že člověk v mládí vyzkouší vše. Zase má i jiné prednosti. Není to ze by byl nalitej každý víkend. Chodi se ale rád bavit. Není to právě ten rodinný typ. Dokud to u nás bylo víceméně o sexu když jsem byla s manzelem tak by se mi opoustel líp. Než když jsem se teď odstěhovala, a on se snaží. Nechci se s nim bavit skrze jeho minulost, co kde s kým dělal, protože mi do toho nic není, a uz se o tom bavit nechci, akorát by mi z toho nebylo dobře. Jenze víš jak, člověk bez AKUTNIHO problemu se opouští prostě sakra těžko. Nic mi neprovedl, neudělal, zatím. Zatím se ke mě chová moc hezky. A co mu mám říct? Tak nějak při mě drží rok a půl..

• Citovat
  • Upravit
4354
3.8.23 18:49

No vis, ono nemusis s nikym byt ani bez akutniho problemu (a rozhodne ne z vdeku!!! to neni ani trochu dobry zaklad pro vztah)… proste lidi se rozchazi i kdyz tam neni zadny patologicky problem, proste jen proto ze se k sobe nehodi (to bude tvuj pripad), ze se nechcou vazat nebo proste ze to jen vysumi… i takovy veci se stavaji… a je naprosto v poradku kdyz se to stane driv nez v tom jsou deti apod.

zacalo to jako milenecky vztah, stale to muze jako milenecky vztah skoncit (i kdyz jste si to uz trochu nechali prerust pres hlavu)

pokud ho teda nechces za partnera a nechces od nas slyset utechy typu on se urcite z lasky k tobe zmeni (promin, jestli to zni jizlive, to neni muj cil, snazim se byt uprimna, ses dospela zena, matka, neni duvod ti prikraslovat skutecnost)… ne nezmeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí