Jak se starají vaši tatové?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25243
7.4.17 21:57
@RadkaEm píše:
On dobře ví, že by se mnou neměnil. Že by to celý den s dítětem prostě nedal :)

Můj taky :mrgreen:
Ale třeba můj chlap přebaloval, choval miminko na uspání, koupal, vše okolo. To u první. Jak přišla druhá a třetí, tak se věnuje těm starším a přebalování, chování a další mu moc neříkalo. Tak to ti chlapi mají, miminka je moc neberou. Teď máme děcka 5,5, 3,5 a 1,5 a je paráda jít na hřiště a všechny běhají. Můžeme na kola, v zimě bobovat. Žádný drndání kočárku, útěk domů, jakmile se miminko vzbudí (naše děti nebyly ti klidně se koukající z kočárku). Každé období má svoje a chlapi si většinou víc užívají ty větší děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.17 22:08

Od malička koupe, jeden den z víkendu vstává, abych se vyspala. Občas přebalí, nakrmí, každý den si hraje a řádí. Stará se moc hezky, ale musím říct, že s tou pomocí (přebalování, vstávání, koupání) jsem si to musela zařídit sama, ze začátku se mu nechtělo (ono často ani teď), ale já jsem na tom od začátku trvala, kdyby to tak nebylo, myslím, že by to dnes také vypadalo jinak.
I víkendy se víc starám já, než on, potřebuje si odpočinout. Řeči o tom, že jsem na mateřské, takže mám pohodičku, má, a to i přesto, že pracuji na 20-30% úvazek k 14 měsíčnímu prckovi. Ale co, částečně má pravdu, chodit do práce je podle mě náročnější.

• Citovat
  • Upravit
10726
7.4.17 22:20

Zakladatelko, sem budou spis Psat ty od pecujicich otcu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4238
7.4.17 22:33

Tak můj chlap moc nepomáhal, když se narodila dcera (4r), on s tím miminem moc nevěděl co dělat. A já si užívala mateřstí, takže jsem ho ani moc nenechávala. Teď už se s dcerou zabaví víc, ale spíš, že se dožaduje ona. Ale taky jí večer seřve, ať je ticho, když sleduje zprávy. Teď máme osmiměsíčního prcka, s tím taky moc nepomáhá, jakože nepřebalí, nevykoupe, ale rád si ho pochová, chvíli ho pohlídá, ale když začne plakat, tak pro jistotu vrací. Už si posteskl, že se těší, až bude synovi jako je teď dceři :mrgreen:. Ale ono je to i tím, že je přes týden mimo domov a jezdí jen na víkendy a svátky, takže jsem zvyklá postarat se sama a když přijede, tak je mi spíš na překážku, kdyby se chtěl zapojit, že mi narušuje zavedený rituály :mrgreen: No, občas, když v pondělí odjíždí do práce, si posteskne, že mi závidí, že jsem doma, že on musí do práce. Ale jednou zase prohlásil, že by to doma s dětmi nevydržel, že by neměl tu trpělivost a nervy s nima :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
7.4.17 22:47
Radko, gratuluji k dcerušce. Pamatuji si Tvůj nick z jiné diskuze, tak jsem chtěla vyjádřit podporu. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.4.17 22:52

Můj rád odpočívá aktivně takže kočár když bylo mimino, teď výlety, procházky, kolo, to ho baví. Hrát pexeso a s plyšákama ne. Jinak se starám výhradně já. Ale doma pomůže bez problémů, nádobí, vysaje, vytře, poklidí. Nevyčítá mi nic, je to hodný a tolerantní chlap. Pro něj je největší dřina na světě mateřská, než být doma s dětmi to by radši lámal skály holýma rukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.4.17 00:22

Ahoj holky, mam termin za 13 dni a chtela bych se zeptat ci poradit, jak mam hned zapojit muze o starani o miminko? Dekuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
8.4.17 03:16

Ten můj je „stará škola“. Na začátku se párkrát v noci o malou staral, abych se vyspala po porodu, párkrát vykoupal. Teď už ne. Nepřebaluje, nechce látkovat. Nekoupe. S kočárkem byl párkrát. Párkrát přes den uspával v nosítku. V týdnu chodí do práce (8 h. denně). Po návratu domů se chvilku pomazlí s malou, večeří, vykoupe se a do 10 hraje na playstationu. Akorát malou hlídá, když se sprchuju 15 min. O víkendu ani jindy s námi nikam moc nejezdí, nechodí. Občas se musi učit (kvůli práci). Když malá kvůli něčemu křičí, pláče, starám se výhradně já. Prostě manžel pomáhá, každý den, ale jen sem tam chvilku. S věkem malé čím dál tím víc. I ta trocha pomoci je ale fajn. Domácnost také leží až na drobné věci na mě. Ale věděla jsem, že to tak bude a zatím to zvládám. Moc mi pomáhají moji rodiče. Manžel je milující muž a otec, to je důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.4.17 07:07

@Lacroix Manzel je s detmi na rodicovske. Když jsem doma byla ja, tak se taky staral. O domácnost a děti pecujeme společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.4.17 07:39
@Matildapg píše:
Ahoj holky, mam termin za 13 dni a chtela bych se zeptat ci poradit, jak mam hned zapojit muze o starani o miminko? Dekuji za rady :mavam:

To máš těžký, já neznám chlapa co by se hrnul do péče o novorozeně. Většinou mají strach a neví co s ním. Můj má z miminek hrůzu. Mě tohle nucený postrkovaní do péče připadá zbytečný. Nech ho ať se rozkouka, seznámi, stejně to na začátku bude hlavně na tobě. Pak může třeba koupat (na tom není moc co zkazit), můj miloval kočár ale ze začátku chtěl ať chodím s ním kdyby mimino začalo řvát, po krmení může nosit,… Jestli to není sobecký buran tak ti bude chtít pomoct sám od sebe. Někdy je lepší pomoc když nakoupí a uvaři a ty budeš moct s miminkem spát než aby vzal kočár a ty jsi kmitala kolem domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
8.4.17 07:47

@terien Asi je to nej reseni ho nechat at se otuka,' pro me to bude taky novinka starat se o miminko a doufam, ze po porodu prijde matersky instinkt a ja budu vedet co delat. Jinak varit ho nenecham, to bych umrela hladem :mrgreen:. Ale s uklidem pomaha uz ted ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.4.17 08:02
@Matildapg píše:
@terien Asi je to nej reseni ho nechat at se otuka,' pro me to bude taky novinka starat se o miminko a doufam, ze po porodu prijde matersky instinkt a ja budu vedet co delat. Jinak varit ho nenecham, to bych umrela hladem :mrgreen:. Ale s uklidem pomaha uz ted ;).

Ten začátek je hukot :lol: U nás jsem třeba vstávala k miminu jenom já, neviděla jsem důvod proč by měl chlap. Za prvé vstával do práce tak jsem chtěla ať se vyspí a za druhé já bych byla stejně nervózní jak pes jestli to udělal správně a netlačí někde plínka :lol: Přes den jsem si potom lehla a nikdy jsem od něj neslyšela že by mi to vyčítal. Mě stačilo vědět, že se umí postarat a můžu se na něj spolehnout, nepotřebovala jsem aby tu šaškoval kolem mimina jenom z principu.
Ale každá to má jinak, znám holky co chlapa zapřáhly pěkně fifty fifty a bez řečí. A taky to funguje, aspoň nemá čas na lumpárny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.4.17 08:04
@Matildapg píše:
Ahoj holky, mam termin za 13 dni a chtela bych se zeptat ci poradit, jak mam hned zapojit muze o starani o miminko? Dekuji za rady :mavam:

Zapomen na kecy o materskem instinktu. Na koupani, prebaleni není instinkt, alé instruktáž v porodnici. Takze se to naučí stejně dobře chlap jako ženská.
Prostě mu řekni. Můžeš ho/ji prebalit/pochovat/vykoupat, já zatím uvarim veceri/dám si sprchu.
Neboj se říct si o pomoc, nezaujmi pozu, že ty jsi matka a tak mas patent na dite a ostatni vcetne chlapa ti delaji blbe nebo ne tak dokonale jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
8.4.17 08:20
@Matildapg píše:

Můj muž přebaloval už v porodnici, dobrovolně, chtěl si to zkusit :lol:. Co se rady týče, jak zapojit…možná by nebylo špatné, nějak se domluvit už teď, pak ho k tomu normálně pustit a hlavně nekritizovat, že dělá něco blbě. Děti jsou celkem odolné a pokud s ním nebude dělat echt blbosti, tak to ve zdraví přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
8.4.17 08:30

@Matildapg Ja jsem ze začátku nejvíc ocenila, ze manžel obstaraval hlavně domácnost. Hlavně nákupy a nosil nám obědy, vařit neumí a mně nebylo úplně nejlíp po císaři :oops: Vyšlo nám to teda hezky, ze s náma byl doma celý sestinedeli, tak i v noci vstaval a třeba mi malyho přinesl na kojení, střídal se se mnou v utesovani. A tak nějak postupně se zapojoval do jeho péče, ze začátku se s nim trošku bál manipulovat :) Nechala jsem ho rozkoukat, nejvíc se bál koupání. Koupat sám zacal, až byl malej víc nerozbitnej :) Za chvíli pak zvladal vše kromě kojeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí