Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andelka83 píše:
Ale víš jak, i při ideálních podmínkách je pravděpodobnost max. 40%. Tak uvidíš o/po víkendu.
Těch 40% je značně přehnaných, reálná pravděpodobnost je cca 15%
@j.a.n.i1 no, v dnešní době už asi jo. Ale jinak těch 15% platilo u těch, kdo ovulaci neřeší, ale mají sex dost často. Tam kde je všechno optimální, se udávalo 40%..prostě že ca do 3 cyklů by se mělo zadařit.
@andelka83 dekuji za dodatecne pripsani techto slov… nejak jsem nevedela co pani na to napsat
pac clovek v neco doufa apak nekdo napise neco takoveho…dekuji ![]()
@andelka83 píše:
@j.a.n.i1 no, v dnešní době už asi jo. Ale jinak těch 15% platilo u těch, kdo ovulaci neřeší, ale mají sex dost často. Tam kde je všechno optimální, se udávalo 40%..prostě že ca do 3 cyklů by se mělo zadařit.
No, já tedy našla těch 15% udávaných, pokud se trefíš do ovulace a z toho vychází i to, že u doktora by se to mělo řešit po roce, 40% jsme nepotkala nikde.
@j.a.n.i1 mám to napsané z kurzu PPR, zdroj bohužel nevim.
@Haňulas neber si to tak, ono je fakt kolikrát těžké otěhotnět, není dáno že když se trefíte přesně před ovulku, že se to na 100% musí podařit.
@andelka83 ja si to tak neberu…vim jak je to tezky… Preji krasny den ![]()
@andelka83 tak pisi jak jsem slibila…tenhle mesic se nezadarilo ms dorazila…
preji hezky den
Ahoj, nechci zakládat novou diskuzi, tak tady.. dejme tomu ze pozitivní ovu test ve středu, tím padem o ovulaci dojde cca ve čtvrtek (samozřejmě vím, ze to přesně nikdo nemůže vědět), a den po ovulaci se počítá až v pátek? Nebo už v ten čtvrtek? Nevím zda dpo je už po pozitivním testu nebo až v pátek, den po možném oplodnění, rozumíte mi? Omlouvám se, možná za hloupý dotaz ![]()