Jak se u vás projevily problémy se žlučníkem?

914
14.6.17 20:34

Jak se u vás projevily problémy se žlučníkem ?

Ahojda, jak se u vás, prosím, projevily problémy se žlučníkem, příp. jak dlouho trvaly a byla nutná operace?
děkuji :) a zdravíčko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
14.6.17 20:38

Jako silná bolest v pravém podžebří. ultrazvuk ukázal kameny, ulevila až operace laparoskop. cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
14.6.17 20:53

Projevily se kolikama. Neměla sjem vůbec žádné problémy až do první koliky, tehdy to dokonce bylo sváděno na gastritidu… měla sjem žlučník plný malých kamínků, operaci sjem původně odkládala, ale dkyž jsem začala mít náběhy na záchvat i po obyč rohlíku s dietní šunkou, tak jsem šla do laparoskopické operace. Bohužel se mi cca po roce od operace objevil postcholycystektomický syndrom, stále musím jíst částečně dietně, mám problémy s překyselením a pocity hlůadu a sem tam stavy jako náběhy na koliku (bolesti v zádech a kolem žaludku). bohužel, ne vždy operace vyřeší vše :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
14.6.17 21:23

Ahoj, tak u mě se to projevilo, jako šílená bolest v podžebří. Až jsem se Skácela k zemi. Do půl hodiny to odeznělo. Hledala jsem příčinu a zjistila jsem, že se mi to znovu objevilo po vypití Cideru. Takže 2× velká bolest. Od té doby to nepijí a už se to neobjevilo. Pokud máš takový příznaky zjistí co ti dělá zle a popřípadě zajdi s tím k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
14.6.17 21:25

Kolikou, ukrutna bolest zad a pod zebry(fuj když si vzpomenu jak to bolelo) Nikdy predtim me zlučnik nijak nebolel nic a pak najednou bum a kolika.Byl to kámen ale odešel sám, dost jsem tehda resila zda si zlucnik nechat vzit, ale co jsem cetla tak to problemy kolikrat ani neresilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
14.6.17 21:54

Tupym pichanim jakoby te nekdo dloubal co par sekund koncem lzicky pod pravym zebrem. Ten den me nekdo poradne nasr.. Tak se mi to prvne projevilo. Do te doby nikdy problem. :lol: druhy den u doktorky nic nenasla, ale poslala na sono a tam nasli plno malych kamenu, malych ale nevysly by samy. Ted uz pul roku po laparoskopii…a vse ok. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
14.6.17 22:09

Poprve jsem mela koliku, kdyz byl holkam rok a 5 let.Byly jsme samy doma, tata na odpoledni, ja hodinu po veceri u babicky 10km vzdalene-topinka.Do te doby jsem nevedela, kde je zlucnik. Chytla me tak neuveritelna bolest v pravem podzebri a zadech, ze jsem v klubicku sedela na wc a nevedela, co mam delat. Doplazila jsem se do kuchyne na zem a taktak dychala, jenze holky to braly jako hru, rocni po me chtela lezt. Preslo to, ale po pul hodine a silene bezmoci a strachu o decka. Podruhe, asi 3 mesice pote, jsem se u tchyne prejedla chlebicku a zapila pul litrem vina. Pristi den jsem prosedela dopoledne schoulena na zemi, to uz mi mama rikala, ze to bude zlucnik.Byla nedele, v 18hod jsem se sebrala a jela sama do spitalu na pohotovost. Ultrazvuk ukazal kamen 1cm, ale ve vyusteni zlucniku, sprajclej a na nejhorsim miste. Dostala jsem vcelicku a odvezla se domu 15km. Bolest polevila malinko, dalsi den jsem se v devet vecer nechala odvezt zase na pohotovost, udelali odber krve a pichli dalsi injekci. Dalsi den rano jsem si napakovala kabelu a jela znovu do nemocnice s tim, ze nechci cekat mesic na operaci, rekla jim, ze mam doma dve male deti, a ze jestli maji cas, jsem nalacno a muzou si riznout hned. Doktor zavolal z pohotovosti na sal primari, ten to odkyval, nemeli zrovna co delat, a za 2hod uz jsem byla pod kudlou. Rekli mi pak, ze uz tam byl zanet, ze je dobre, ze udelali operaci.Jsem 3.5 roku po operaci a musim si davat na jidlo pozor. Dietu nedrzim, muzu vse, ale v malem mnozstvi. Jakmile se prejim, nebo kdybych si dala treba pul pytliku chipsu, zacne me tlacit v podzebri a zadech.Neni to bolest, ale je to otravny a vysilujici a trva to tri dny. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
14.6.17 23:23

Jinak u mě se koliky projevovaly nejdřív přes záda, při té úplně první mě ani nebolelo specificky vpravo, ale měla jsem pocit, že jsem sešněrovaná v těsném korzetu a nemůžu se hýbat… Podruhé to taky začalo zády (nad ránem, myslela jsem si, ž e jsem si v noci něco skřípla) a pak se rozjela ukrutná bolest tentokrát až do pravého podžebří… U žlučníkové koliky navíc neexistuje úlevová pozice…
Jinak ty potíže s ehodně liší podle charakteru problémůs e žlučníkem, někdo tam cítívá spíše jen tupou bolest (to bývá u větších kamenů), někdo má ty koliy…
@dyňa
S jídlem to mám podobně, navíc nesmím moc vyhládnout, pak je mi taky zle (někdy mě budí vlčí hlad i v noci). jo a do operace cítím jak přejední, tak hlad v zádech, někdy když mámf akt velký hlad tak mám i pocit zhoršeného dýchání, to sjem před operací neměla (a nikoho z odborníků to samozřejmě nezajímá :( ). Chipsy nemůžu, nic se strouhankou nemůžu, nic přehnaně tučného nemůžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paz
50
14.6.17 23:42

První koliky jsem považovala za skřípnutý nerv v hrudní páteři. Po několika „bolestech zad“ mi došlo, že tím trpím jen po tučném jídle a měla jsem jasno. Silná bolest v zádech, hlavně pod pravou lopatkou, postupně se přidalo nafouknutí břicha a zimnice. Nesnesla jsem smažené, některé čokolády, časem vadilo i lečo, cokoli z kynutého těsta a makrely. Pomáhalo mi vlézt do horké vody, vydržet co nejvíc horký proud přímo na nejbolestivější část zad po co nejdelší dobu. Žlučovody se teplem roztáhnou a kamínky se uvolní zpět do žlučníku. Z vonlě prodejných léků a čajů nepomáhalo nic a než já se vydám k doktorovi :oops: Jednou přišla šílená kolika, ke všem příznakům ještě celodenní zvracení snad co půl hodiny. Na pohotovosti mi potvrdili spoustu kamenů, malých i velkých. Všechny problémy začaly v době, kdy jsem si sáhla na dno, psychika dělá strašně moc. I koliky byly mnohem horší po nervovém vypětí, než po jídle (to jsem si dost hlídala a byla čím dál opatrnější). Na tu pohotovost jsem tenkrát jela úplně vyřízená (příčina koliky v psychice), byla jsem bolavá, smířená s akutní operací a po vtupu do ordinace mi najednou nic nebylo. Připadala jsem si jako simulant. Před 4 lety jsem si nechala žlučník laparoskopicky vyndat a od té doby mám klid. Poslechla jsem doporučení lékařů začít co nejdříve jíst úplně všechno a od té doby (díky Bohu!) nemám s žádným jídlem problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
15.6.17 01:30

@Paz
Blbý je, že doporučení lékařů se strašně liší. Já měla pro změnu po operaci naordinovanou šestitýdenní žlučníkovou dietu… Pak si má člověk vybrat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paz
50
15.6.17 06:06

@A666 To ano, možná to souvisí i s tím, že jsou různé příčiny vzniku kamenů, různé druhy. A nebo jen s tím, že jsme každý originál. Mě řekli, že když tělo po operaci rozmazlím dietou, bude na některá jídla přecitlivělé už pořád. A měla jsem výhodu srovnání. Máma a sousedka byly před lety na operaci žlučníku. Sousedka držela dietu a ještě po dvou letech musela být s jídlem opatrná, nemohla čerstvé pečivo, o tučných jídlech nebo paprikách nemluvě. Mámě řekli, ať jí hned všechno, ta si první víkend po propuštění dala na chatě smaženici a problémy nemá. Stejnou zkušenost měla moje zákaznice, lékařka. Její tatínek byl operován před Vánoci, on si za dva dny dal normálně bramborový salát a smaženého kapra a taky žije bez omezování. Ale před ochutnáním řízku jsem se teda příšerně bála :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
15.6.17 07:23

Ja i ted mivam jednou za pul roku koliky, ta posledni byla silena. Nejsem si vedoma, ze bych neco spatne snedla a vecer pred usnutim to prislo, mozna z hladu. Bolest, tres, zrychlene dychani, nebyla jsem schopna nakapat si algifen, pak mi bylo na omdleni, zaclo mi mravencit v rukach, ty se mi potom v kreci zacaly stacet dovnitr. Nejhorsi kolika, nechapala jsem, co se deje. Vysvetlil mi to az kamarad, zdravot. bratr jezdici se zachrankou-hyperventilacni syndrom.Br.Po algifenu to nastesti povolilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
15.6.17 16:06

@dyňa
Já vím, ž e to hyperventilace není, tu sjem měla jako součást úplně první koliky a poznám to. Ona většinou ta hyperventilace přichází jako reakce na bolest (snaha ji prodýchat) a ne, že by tu bolest sama o sobě způsobila…

@Paz
njn, jak říkám, každý doktor Ti řekne něco jiného a pak si vyber…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová