Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Resim naprosto to same, bohuzel se mi vubec nedari
a myslim, ze to bude celkove problem. Lidi jsou uzavrenejsi a drzi se sveho…
ja stale doufam, ze cas to proste nejak vyresi ![]()
Asi pres deti. Nasi nejlepsi kamaradi (jo, i chlapi si sedli) jsou kamaradi proto, ze na zacatku si hodne sedli nasi synove a chteli se vidat, meli se radi…proste pozves syna/dceru jednou dvakrat, maminka ho privede nebo prijde vyzvednout, pozves ji dal atd…
@Lenka_Hal píše:
Asi pres deti. Nasi nejlepsi kamaradi (jo, i chlapi si sedli) jsou kamaradi proto, ze na zacatku si hodne sedli nasi synove a chteli se vidat, meli se radi…proste pozves syna/dceru jednou dvakrat, maminka ho privede nebo prijde vyzvednout, pozves ji dal atd…
Buď tak a nebo se s nějakou spolumatkou, se kterou se chceš přátelit domluvte, že třeba s dětma vyrazíte někam na výlet.
A s místníma akcema se nabídni, že aktivně pomůžete při přípravě.
Přes děti, na hřišti. Děti si spolu začaly hrát a my se začaly bavit. Roky, bez dětí, jsem tu nikoho neznala, pak se narodila dcera a už to šlo
Já po tom ani netoužila, ale je fajn, že se znám s rodiči dceřiným kamarádů. Je to teda jinej level než moji blízcí přátelé, to jsou lidi bez dětí, s jinými zájmy a hodnotami, takže s těma maminkama je to spíš, že nám nevadí spolu trávit čas, když ho spolu tráví naše děti.
Už to jsou dva roky co jsme se z města přestěhovali do malého městečka (městyse). Zname tu od vidění už spoustu lidí, ale pořád tu nemám žádnou partacku-kamaradku co by odpoledne zašla na kafe atd.
Snažíme se zapadnou, chodíme na místní akce, když je masopust vždy otevřeme a hezky pohostime průvod, to samé velikonoce, když se vybírá na potřebné pomůcky pro místní postiženou holčičku rádi příspějem.
Na dětském hřišti znám hodně maminek, vždy si povídáme, ale spíš velmi obecně.
Hodně je to dáno asi tím, že je tu velmi málo přistěhovalců. Většina obyvatel jsou místní. Je tu hodně dvougeneračních domku, nebo mají postaveno rodiny vedle sebe na parcelach. Maminky cca v mém věku se tu znají už od školky, proto možná nemají potřebu navazovat nová přátelství.
Já samozřejmě kamarádky mám, od města nebydlíme daleko, jezdí ony k nám, já s detma zase za nima, ale je to vždy plánované a sladit čas je někdy obtížné.
Řešila jste některá podobnou situaci a jak se vám podařilo to prolomit?