Jak se vyrovnat s tím, že rodiče jsou bezdomovci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24288
27.7.17 09:09
@Lentilanek píše:
@cecetka @Pajka89 @matkabagristy @matkabagristy @lulinka999 @lulinka999 @Doe_Jane Moc dekuji všem potvrzujete mi co si myslím…byla jsem i u psychologa aby mi pomohl se s tím vyrovnat nebo poradil jak na ne nebo jak se tím nenechat semlít…máma umí super hrát na city ví jak na to...tak mi poradil at se odstehuji co nejdál…
začínám přemýšlet jestli se jich zřeknout - prý to tak jednoduchá není :nevim:…desím se co bude až jim bude třeba 70…

Máma s tebou manipuluje a vzbuzuje v tobě pocit viny. Zkus si něco načíst o manipulacích a jak se jim bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.17 09:22
@Lentilanek píše:
Zdravím potřebuji se vypovídat…asi to bude delší ale vemu to opravdu ve zkratce…

Od 14 bydlím s babičkou od rodiču jsem sama odesla…máma neumela udržet korunu pořád kolem sebe musela nekoho mít sama kamarádka kamarád vetšinou lidi co jí využili…tata byl hodne casu v práci casem začal pít - myslím hlavne že za to mohla mama..jejich vztach nikdy moc neungoval ona se k nemu chovala hrozne on nemel sílu s tím neco udelat…
Vždy jsme byli chudá rodina pamatuji jak nebylo na jídlo atd…dluhy atd…meli jsme panelákový byt…o ten nasi přišli přestehovali se do podnájmu a já šla k babičce ma jeste dva bratry ti zustali s rodiči…já jsem nejstarší…

No čas bežel dál a vše co jsem popsala se zhoršovalo máma ubytovala doma koho mohla táta už domu ani chodit nechte víc chlastal vic se zadluzovali…já byla u te babičky která delala co se dalo aby jim pomohla hlavne jídlo pujšení penez atd…táta byl její jediné díte…celých 14 let jsem to sledovala pak jsem se starala o babi je to 7 let co umřela…byla pro me vším…

já mezitím vystudovala VS a snažila se pomoci spravovala jsem tátovi peníze i neco mu našetřila řešila jeho dluhy exekuce…celkem jsme to zvládli…jenže casem tata mi peníze přestal nosti a propil je nebo nekde mu je ukradli nebo je ztratil atd…do toho jsem vozila třeba mame 1 za mesíc velkej nákup - z tátovch penez atd…máma se zadlužovala (to ale vždy řekla až když tam byl mega dluh nebo exekuce ) porád nechávala doma bydlet lidi vesele se tam pilo nikdo jim na nic nepřispěl…tohle trvalo x let
když přeskočím ja se vdala založila rodinu rodičum jsem jako mou poslední pomoc zajistili insolvenci ( máme dlužila přez 500 tis ) a spolupráci s človekem v tísni…

Ted po 3 letech to dopadlo tak že táta je na ubytovne a máma s jedním bráchou a nejakýma dvema lidmi co u nich v byte bydleli je ve stanu…

Tak já vím že jsem udelala co jsem mohla a komu níní rady tomu není pomoci…já a prostřední bratr fungujeme normálne nikde nedlužíme máme práci rodinu a ten nejmladší si v 17 udělal díte a leží doma na gauči! ted mu bude 30 a je s mamou ve stanu nikdy nedelal…
Hrozne moc me to trápí za prvé je to strašná ale strašná ostuda ted se mi narodlo miminko a říkám si že to bude i ostuda pro nej a lidi deti jsou zlí…dnes jak v noci lilo jsem nemohla spát a přemýšlela nad mámou jak jí je atd nemohla jsem usnout…
NEVÍM JAK SE SE VŠÍM VYROVNAT…jsou to rodiče at je to jak je to ale nemuzu se nechat jimi stáhnout…

dekuji že jste dočetli až jsem

Ani nevíš, jak ti rozumím. Oba moji rodiče byli alkoholici. Byla jsem nejstarší ze tří sourozenců, takže jsem to odnesla nejvíce. Nebudu tady popisovat moje hororové dětství,
které bych nepřála nikomu. Díky Bohu za mého manžela, který velmi pomohl celé naší rodině. Moji sourozenci vyrůstali u nás. Rodiče mezitím propili barák. Naštěstí se odstěhovali daleko, takže jsme se nemuseli dívat na to, jak se upíjejí k smrti.
Mě velmi pomohla víra. Potkala jsem hodné lidi, kteří mi ukázali cestu k Bohu. Můj život dostal smysl. Jestli chceš, přečti si Nový zákon. Tam je všechno. Jsi velmi hodná a statečná žena. Modlím se za tebe, aby ti dal Bůh sílu do dalšího života, a vynahradil ti všechno trápení. :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7527
27.7.17 09:32

Jsi fakt silná osobnost když jsi dokazala z takovehleho prostředí vystudovat VS a vymanit se, ne každému se to postesti. Asi bych zkusila ještě nějakého psychologa co se zabývá zavislostma aby ti pomohl vymanit se z jejich psychického vlivu. Všichni závislí vydiraji a nejtěžší pro blízké a rodinu je takového člověka úplně odstrihnout, ale toto jim pomáhá nejvíce, bohužel je tedy i část lidí kterým ani toto nepomůže. Držím palce abys v sobě našla dost síly. :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
27.7.17 09:48

Třeba jsou spokojení v těch srac.kach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.7.17 09:51

@Kralikcek No já se s nimi stýkam jak kdy třeba než se v kvetnu narodilo mimčo tak jsem je naposledy videla v říjnu…brácha starsí se vubec s nimi nestýká nechce jim pomáhat nemá zajem - ma jinou povahu, a ten nejmladší žije s mamou ten převzal jejich styl zivota jinak nikoho z bližší rodiny nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.7.17 09:53
@kdochcekam děkuji :hug:
@Anonymní píše:
Ani nevíš, jak ti rozumím. Oba moji rodiče byli alkoholici. Byla jsem nejstarší ze tří sourozenců, takže jsem to odnesla nejvíce. Nebudu tady popisovat moje hororové dětství,
které bych nepřála nikomu. Díky Bohu za mého manžela, který velmi pomohl celé naší rodině. Moji sourozenci vyrůstali u nás. Rodiče mezitím propili barák. Naštěstí se odstěhovali daleko, takže jsme se nemuseli dívat na to, jak se upíjejí k smrti.
Mě velmi pomohla víra. Potkala jsem hodné lidi, kteří mi ukázali cestu k Bohu. Můj život dostal smysl. Jestli chceš, přečti si Nový zákon. Tam je všechno. Jsi velmi hodná a statečná žena. Modlím se za tebe, aby ti dal Bůh sílu do dalšího života, a vynahradil ti všechno trápení. :hug: :kytka:

dekuji moc aspon vím / víš že nejsi jedina…je to těžké já jsem vděčná za babičku u které jsem bydlela to byl anděl bez křídel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
27.7.17 09:58
@Lentilanek píše:
@Kralikcek No já se s nimi stýkam jak kdy třeba než se v kvetnu narodilo mimčo tak jsem je naposledy videla v říjnu…brácha starsí se vubec s nimi nestýká nechce jim pomáhat nemá zajem - ma jinou povahu, a ten nejmladší žije s mamou ten převzal jejich styl zivota jinak nikoho z bližší rodiny nemáme.

Ja to spis myslela jako sourozenci z otcove strany.nebo matka jeho otec, zda jest ziji? a nekoho takoveho ma..kdo ma blizky vztah k otci? z jeho strany?
My resili nerikam podobny problem, ale taky problem spise zapojenim sourozencu otce, nez nas jako dcer :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.7.17 10:29

@medunka23 dekuji no ati ten psycholog mi neumel pomoc @eva valoi taky si myslím když s tím nic nedělají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.7.17 10:33

@Kralikcek no tata je jedináček tata mu umřel v 98 ten rodinu držel a platil i na mamu…taty mama umřela před 6 lety bylo to skvělí čkovek obětovala se pro nej a pro nas vnoučata…no a me matky mama umřela když jí bylo 12 -to taky jí hooodne poznamenalo otec si našel novou a s tou mel dvojčata a mama byla u nich jako popekla celý muj život jsem jejího tátu neviděla nestýkají se…máme vzdálené příbuzné z otcovi strany dost i bohatí ale ty už se taky dost napomáhali a už nad nasima hlavne nad matkou zloili hul…se jim nedivím…by mohli 50 tis pokládat na stul každý den a stejne by to nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
27.7.17 14:01

@Lentilanek Vetsina lidi proste zije tak, jak umi a nezmeni se. V prostredi jinem, mezi jinymi lidmi se neciti dobre. Kdyby me ted nekdo obklopil luxusem a nobl spolecnosti, tak bych se asi taky necitila. Bylo by to pro me cizi prostredi, bylo by to svazujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová