Jak se zbavit tchýně :-)

1321
6.3.14 00:43

Jak se zbavit tchýně :-)

Zhruba před dvěma měsíci se k nám přistěhovala tchýně. V Praze žije už přes dva roky, ale donedávna žila sama v bytě, tak jsem ji neřešila. Pak ale spadla ze schodů a zranila si koleno. Následovala operace na soukromé klinice a po operaci se přesunula k nám, protože nebyla schopná se sama o sebe postarat. Myslela jsem si, že se jedná o dočasnou záležitost, ale ona mezitím ukončila nájem ve svém původním bytě a hodlá už u nás zůstat natrvalo. S tchýní se z duše nenávidíme, teď když už ji noha nebolí a je opět v plné síle mi začala dělat ze života peklo. Manžel je sice na mé straně, ale k razantnějšímu řešení se nemá, protože odmítá matku „vyhodit na ulici“. S tím já naopak problém vůbec nemám, tím spíš když jsem se od něj dozvěděla, že tu jeho matka celou dobu žije bez platného povolení! Nelíbí se mi, že u nás bydlí, tím spíš ne teď, když vím, že porušuje zákon. Mám strach, abychom z toho i my nakonec neměli problémy. Několikrát jsem ji slušně, ale velmi důrazně požádala aby si okamžitě našla jiné ubytování, ale vysmála se mi do obličeje, že prostě nikam nepůjde, ať se s tím smířím. Manželovi jsem nakonec dala ultimátum, že pokud se do konce března ne odstěhuje sama, tak ji nahlásím na cizinecké policii. Zajímalo by mě, zda někdo z vás neví, jak by to v reálu probíhalo. Přišla by k nám policie a rovnou by si ji odvedli nebo by ji jen dali určitý počet dní na to, aby se sama vrátila do země odkud přijela popř. by ji dali čas na to, aby si svůj pobyt zde zlegalizovala? :think: Mohli bychom z toho mít i my nějaké problémy, že „ubytováváme“ ilegálního cizince?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5162
6.3.14 00:50

Jak je to s cizineckou policii nevim, ale s tchyni bych se vubec neparala, proste bych ji zabalila tech 5 svestek a vykopla ji, at si sezene svoje bydleni. Obzvlast kdyz to nejde po dobrym a ma z vas akorat srandu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
6.3.14 00:54

Bude hodně záležet na manželovi. Ovšem troufám si říct, že pokud to zajde tak daleko jak popisuješ, tak možná půjdeš i ty… přestože chlap stojí na tvé straně. Nicméně máš silné trumfy v rukou. Asi moc neporadím, silně mě tvá diskuse zaujala.

Držím pěsti, ať to dopadne jak si přeješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
6.3.14 00:56

:mrgreen: Nadpis me rozsekal- no kdyz budu soudit podle nadpisu tak leda zabit :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
6.3.14 01:05

Trojlístek dům je psaný na mě, takže nemám strach, že bych „šla taky“ ;) Manželovi jsem svůj plán oznámila s dostatečným předstihem a jelikož už mě za těch sedm let co jsme spolu zná, tak předpokládám že ví, že to myslím smrtelně vážně.
Jen by mě fakt zajímalo, jak by to probíhalo :nevim: Protože pokud by dostala šanci si svůj pobyt zlegalizovat a podařilo by se jí to, tak pak už fakt jedině ji zabít :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
6.3.14 01:09

@checule Já to myslela obrazně, ve smyslu, že to manžel nemusí skousnout. Jinak ti fandím, aby nedošlo k omylu.

A docela se divím, že nejsi anonymní. Pokud je dítě na fotce vaše, tak ať tě někdo nepozná a neprovaří se to dřív, než by sis přála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
6.3.14 01:24

Když já ty anonymní dotazy moc ráda nemám :nevim: Navíc manžel o mým záměru ví a tchýně nerozumí česky ani fň :mrgreen: Jsem zvědavá jestli se tu najde někdo, kdo ví jak takovej „policejní zásah“ probíhá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
6.3.14 01:35
@kaja00 píše: :mrgreen: Nadpis me rozsekal- no kdyz budu soudit podle nadpisu tak leda zabit :oops: :mrgreen:

Mě taky. Taky jsem zde čekala skoro návody na zabití :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
6.3.14 01:40
@bimbama píše:
Mě taky. Taky jsem zde čekala skoro návody na zabití :mrgreen:

Kdo ví, třeba na ně časem dojde taky ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
6.3.14 01:46
@checule píše:
Kdo ví, třeba na ně časem dojde taky ;) :lol:

No, doufám, že to zvládnete i bez toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
6.3.14 05:44

Spíš bych to udělala naopak - tchýni bych našla bydlení, zhruba v lokalitě a ceně, kde byla předtím (aby si nemohla stěžovat, že na to nemá, je to pro ni nevýhodné atd.). A manželovi bych dala nůž na krk, ať nepovolí a oba jí to ukázat, vysvětlit, sbalit, manžel odvézt kufry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
6.3.14 05:49

@rejžička jo tak nejak bych to udelala taky. Postavit ji pred hotovou vec. Jinak teda nechapu, jak ti muze tvrdit, ze se nehne, kdyz je dum tvuj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
6.3.14 05:59

Ty jsi husta. Porusuje zakon jenom tim, ze tam neni legalne? a chces hlasit na cizinecky policii? Hele, ona to taky neni jenom tvoje tchyne, ale hlavne manzelova matka :think: Si predstav ze by udelal tohle on tobe, a zavolal poldy na tvoji mamu… :jazyk: Radsi bych tohle resila po dobrym.Co na to manzel, je ochotnej mame neco hledat, nebo to nechava na ni (takze se nedeje nic) a jenom ji odmita vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
6.3.14 06:54
@rejžička píše:
Spíš bych to udělala naopak - tchýni bych našla bydlení, zhruba v lokalitě a ceně, kde byla předtím (aby si nemohla stěžovat, že na to nemá, je to pro ni nevýhodné atd.). A manželovi bych dala nůž na krk, ať nepovolí a oba jí to ukázat, vysvětlit, sbalit, manžel odvézt kufry.
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
6.3.14 06:57

Ahoj seš teda hustá, že to bereš tak radikálně. :mrgreen:Ona má propadlé vízum, je tady na černo? No jinak pokud ju nahlásíš na cizinecké tak máš reálnou šanci ju tak pět až deset let nevidět. :mrgreen: Jo a manžela asi taky 8) A to že je u vás je špatně, protože pokud na ni přijdou a zjistí, že jste o tom věděli tak máte průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová