Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nejsou tu nějaké maminky, co bydlí v Neratovicích a okolí?? Můj manžel zde zdědil domek, do kterého se nejspíše po základní rekonstrukci přestěhujeme. Nyní bydlíme v Praze. Chtěla bych se zeptat na názory, jak se v Neratkach a popřípadě okolí žije, neb to tu vlastně vůbec neznám, jestli se vám tu líbí či ne. Jaké jsou tu možnosti pro děti, výlety a tak. Taky mě trochu znepokojuje, že bychom se přestěhovali do města, kde je Spolana, někteří známí mě od tohoto místa dosti zrazují. Jaké máte zkušenosti s ovzduším, kvalitou životního prostředí, jestli Spolana ovlivňuje život ve městě, atd. Moc děkuji.
Ahoj takmy bydlíme cca 10minut busem od Neratovic my tady vyžití pro děti nemáme takové jako v Praze obchody tady nejsou jako v Praze no nic tady není jako v Praze my právě začínáme hledat něco v Praze protože nás totady nebaví a co se týká spolany tak jestli je to to co vidím z okna a co tak páchne což je ono tak to bych uplně zrušila a od stěhování se tam bychdala ruce pryč, To%t muj názor jak to máme my.
Tak já bydlím v neratovicích a nestěžuji si. Spolana teda nic moc, ale v Praze ten vzduch nebude o moc lepší
pro děti je tady pár hristatek, bazén, cvičení pro děti…myslím, že se dá v okolí vyjet i na nějakej výlet a je to kousek od prahy, což je super…až budem s přítelem řešit větší bydlení, tak rozhodně chceme zůstat tady v okolí…
Ahoj, bydlím v Neratovicích tři roky a stěhuji se pryč. Pro mě je to špinavé město plné odpadků bez vyžití pro děti a bez přírody. Mám ale vysoké nároky - pocházím z Krkonoš ![]()
V Neratovicích žiji několik let, utekla jsem sem ze špinavé Prahy. Nestíhám, co píšou ostatní maminky. Ano, nejsou tu mega obchoďáky jako v Praze, to ale nejsou v žádném menším městě. Ale ve vzdálenosti 10min od sebe je tu Lidl, Penny, Billa a Tesco. Spolana tu není vůůůbec cítit, omezila provoz na miminum, tak kde bere to o smradu, když tu žádný není?!! A příroda? Neratovice leží hned u Labe, směrem na Mlékojedy jsou lesy, přírodní koupaliště, vše v dosahu peší chůze. Nechápu Vás proč si vymýšlíte. ![]()
Do Neratovic jsem se přestěhovala po sedmi letech ze smradlavé Prahy, s přítelem tu máme oba práci, do Prahy do velkého Tesca do Letňan autem cca 20 min, pro život je tu vše - pošta, nemocnice, úřady, plavecký bazén, solárka, salony pro kosmetiku a nehtové modeláže, několik restaurací, pizzerie, nedaleko jsou krásné vycházky podél Labe ( na kola, se psy… ), je tu sice malé, ale Tesco, Billa, Penny, Lidl - na normální základní nákupy, na ty velké není problém být za pár minut v Praze autem, co se týče autobusů, jezdí do Holešovic každých cca 15 min, jsou tu školy, školky, několik pěkných hřišť pro děti, státní i městská policie, posilovny, spinning, zdravotní středisko… co se týče Spolany, tak ta už nevypouští, zbylo tam jen pár zaměstnanců, zhruba dvěstě. Příroda krásná, bydlíme v nejlepší lokalitě ve městě a opravdu si na život v Nerátkách nemůžu stěžovat.
@Shreya píše:
Do Neratovic jsem se přestěhovala po sedmi letech ze smradlavé Prahy, s přítelem tu máme oba práci, do Prahy do velkého Tesca do Letňan autem cca 20 min, pro život je tu vše - pošta, nemocnice, úřady, plavecký bazén, solárka, salony pro kosmetiku a nehtové modeláže, několik restaurací, pizzerie, nedaleko jsou krásné vycházky podél Labe ( na kola, se psy… ), je tu sice malé, ale Tesco, Billa, Penny, Lidl - na normální základní nákupy, na ty velké není problém být za pár minut v Praze autem, co se týče autobusů, jezdí do Holešovic každých cca 15 min, jsou tu školy, školky, několik pěkných hřišť pro děti, státní i městská policie, posilovny, spinning, zdravotní středisko… co se týče Spolany, tak ta už nevypouští, zbylo tam jen pár zaměstnanců, zhruba dvěstě. Příroda krásná, bydlíme v nejlepší lokalitě ve městě a opravdu si na život v Nerátkách nemůžu stěžovat.
Já bydlím u Neratovic něco přes dva roky a nemůžu si stěžovat. Předtím v Praze, a i když jsem trochu měla předsudky ohledně Spolany, tak nakonec se mi tu bydlí fajn. Vše, co potřebuju k běžnému životu, tu je, ostatní v Praze, která je fakt kousek. Na úřadech lidi daleko příjemnější než v Praze, to se nedá srovnat, stejně tak třeba lékaři, prodavačky v obchodech, pošta a tak, zkrátka malé město. Smrad tu rozhodně není, v zimě občas inverze, ale ta je v Praze rozhodně taky a mnohdy daleko větší.
Nejlepší je jak na Prahu nadavají lidi smradlava Praha
spíš je to protože neměli na to aby tu mohli žít. Díky bejvalé spolaně tam lidé umírají na Rakovinu slinivky atd… Umřela spousta známých z Tišic u Mělníka, Neratovic atd ve věku 50 let. Tak nevím co je na tom kraji dobrého
Na Prahu nadávejte ale nejdřív si zjistěte co je to spolana a pravdu o tom okolí který nebude dobrý ani za 30 let.
@Martas606484 píše:
Nejlepší je jak na Prahu nadavají lidi smradlava Prahaspíš je to protože neměli na to aby tu mohli žít. Díky bejvalé spolaně tam lidé umírají na Rakovinu slinivky atd… Umřela spousta známých z Tišic u Mělníka, Neratovic atd ve věku 50 let. Tak nevím co je na tom kraji dobrého
Na Prahu nadávejte ale nejdřív si zjistěte co je to spolana a pravdu o tom okolí který nebude dobrý ani za 30 let.
Neratovice neznám, ale nedělej ze Spolany Černobyl
Na rakovinu bohužl umírají mladí lidé, i děti, ze všech koutů republiky
Ano, jsou místa s horší a lepší ekologickou situací, ale zrovna Prahu bych v tomto směru moc nevyzdvihovala ![]()
@Martas606484 píše:
Nejlepší je jak na Prahu nadavají lidi smradlava Prahaspíš je to protože neměli na to aby tu mohli žít. Díky bejvalé spolaně tam lidé umírají na Rakovinu slinivky atd… Umřela spousta známých z Tišic u Mělníka, Neratovic atd ve věku 50 let. Tak nevím co je na tom kraji dobrého
neprehanej, Spolana jede tak na 20% produkce toho, co za komousu a hlavne je orientovana uz jinak…Bydlime tim smerem, ne teda v Nera a zdravi jsme cela siroka rodina, babicce je 94 a tesi se plnému zdravi a ta zije od Nera co by kamenem dohodil…
Bydlím zde v okolí asi 11 let. Myslím, že Neratovice toho rodinám nabízejí dost, at se jedná o množství obchodů, drogérií atd. je tu bazén a zimní stadion, koupaliště, dům dětí, kde je spousta kroužků pro děti, spousta hřišť. Upřímně smrad odsud necítím, to je daleko horší prasečák v Tišicích. Kousek řeka, rybáři. Moje děti se tam chodí i koupat, hned u břehu je hřiště s mini pláží. spojení do Prahy i jinam super, autobusy i vlaky. jo a je to úrodný kraj na zeleninu ![]()
Jo a já přišla do Prahy ze Severní Moravy, a dostala jsem alergii na prach… asi z dopravy. tady už to pár let vůbec nemám ![]()
V podstate hodně lidí tam má prpblemy ve staří už jen to proč byty v Neratovicich u Prahy v podstate stoje 2 500 000 za 3+1? a jinde o 30km dal to je drahý? Je to kvuli té chemičce Praha taky neni nic dobrýho ale prace je tu spousta lidi naplavky cmco ba ni nadavá 😂 😂 😂 😂
![]()
Ja jsem z Prahy a je to pravda je to tu prašný hlavně byty přozemi a 1 patronv centru to jsou uplbě černý fasády no.