Jak si píchnout pregnyl?

951
25.4.16 18:32

Jak si píchnout pregnyl?

Ahoj, dnes jsem dostala v Sanusu pregnyl 5000, jsou to dvě ampulky, jedna s tekutinou, jedna s práškem. Princip tak nějak chápu. Trochu se bojím odlomení těch ampul, to moc nevím jak na to. Sestřička mi řekla ať to píchnu do špeku na břichu, tam se to píchá taky? Naposledy mi to píchla do zadnice. Jsem srab, tak sem zvědavá jak zabodnu, navíc celou jehlu, i když je malá :-D Je jedno kam to píchnu, jestli pod pupek, nebo vedle pupku? Nikdy jsem si nic nepíchala tak jsem na to zvědavá :roll: snad to aplikuju dobře, mám to píchnout zítra a ve středu jdu na IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30963
25.4.16 18:36

@Elvinerha To je teda bezva, sestra, kdyz ti to nevysvetlila :( Nejlepsi je to do speku na brise, pokud jsi hodne hubena, tak si na to sedni, jinak treba lehni. Picha se to na pravo nebo na levo od pupiku, tak do 10 cm. Te jehly se neboj, je tenounka, jen si ji priloz na kuzi, koukni z okna a pomalinku zatlac, ale opravdu staci mini sila. Zadne, ze se rozprahnes a bodnes. A pak zacnes aplikovat tu latku, pekne pomalu, klidne si dej pauzu a pak zase vtlacej. Nespechej a neboj se. Je to minutova zalezitost. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
25.4.16 18:37

S tím práškem neporadím, ale jinak píchnutí se neboj, hlavně to nedělej pomalu, to bolí, pokud zabodneš, tak to nebolí a zajede hned celá. Prostě vezmi, jak mi říkala vznešeně sestra, kožní řasu na břiše :lol: jako přesně to být nemusí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
25.4.16 18:39

@Cuddy :lol: vidíš a mě to pomalu vždycky bolelo :nevim: lepší bylo jako ďobnout, to jsem ani necítila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
25.4.16 18:41
@Elvinerha píše:
Ahoj, dnes jsem dostala v Sanusu pregnyl 5000, jsou to dvě ampulky, jedna s tekutinou, jedna s práškem. Princip tak nějak chápu. Trochu se bojím odlomení těch ampul, to moc nevím jak na to. Sestřička mi řekla ať to píchnu do špeku na břichu, tam se to píchá taky? Naposledy mi to píchla do zadnice. Jsem srab, tak sem zvědavá jak zabodnu, navíc celou jehlu, i když je malá :-D Je jedno kam to píchnu, jestli pod pupek, nebo vedle pupku? Nikdy jsem si nic nepíchala tak jsem na to zvědavá :roll: snad to aplikuju dobře, mám to píchnout zítra a ve středu jdu na IUI.

Ahoj, doporučuji kontaktovat někoho ve svém okolí, kdo pracuje ve zdravotnictví nebo by tě mohl navigovat po telefonu. Nám taky nikdo nic nevysvětlil, naštěstí máme známou sanitárku, ta zalarmovala sestru a dělali nám školení po telefonu :roll: Ale všichni se ptali, za co tedy v caru berou peníze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
25.4.16 18:42

@Elvinerha není třeba píchat ani po úhlem 90st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
25.4.16 18:43

Sestra aplikaci vysvětlila, jak se to míchá a že do špeku na pupku, jen neřekla kam přesně na tom pupku. Hubená nejsem, takže toho se nebojím, je do čeho píchnout :lol: No snad to nějak zvládnu, zítra napíšu, jak jsem dopadla :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
25.4.16 18:46

V příbuzenstvu máme zdravotní sestru, mohla bych zajít i k obvoďákovi, ale bydlím v maloměstě, kde se všechno hned vyprdelí a já nechci, aby to někdo věděl, máme to trochu komplikovanější, iui s dárcem, takže to zbývá na mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
25.4.16 18:47

Ono to je stejně jedno, protože mám leidenskou mutaci a budu si stejně muset v těhu píchat sama, tak budu mít aspoň průpravu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30963
25.4.16 18:47

@ixule Mne spis prislo absurdni, kdyz jsem nad sebou tu jehlu drzela, ze bych mela bodnout. Kdyz jsem zatlacovala pomalu, tak jsem se s tim nejak lepe psychicky vyporadala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30963
25.4.16 18:50

@Elvinerha No, to budes na ostrou jehlu pregnylu jeste hoodne vzpominat. Pregnylova zajede jako nic, ale treba Clexanove jsou obcas tak tupe, ze musim jehlu hodne hypnotizovat, aby se zabodla. Ale nic to neni, opravdu neboj, dele nez 1 minutu te to trapit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
25.4.16 19:05

Je to jednoduchý. Vezmi si tu ampuli s tekutinou, několikrát prsty cvrnkni do uzávěru, ať sklepeš všechnu tekutinu dolů. Pak odlom víčko, na injekci nasaď velkou jehlu a tou vsaj všechnu tekutinu do injekce. Pak odlom víčko u lahvičky s práškem a stříkni tekutinu do lahvičky. Chvilku počkej, až se prášek rozpustí a pak natáhni pořád tou velkou jehlou všechnu tekutinu do injekce.
Sundej velkou jehlu a najdej malou. Pak několikrát klepni prsty do injekce (jehla musí mířit ke stropu), aby se vzduchové bublinky dostaly nahoru. Opatrně je vyfoukni ven a přestaň vyfukovat hned, jak se na špičce jehly objeví kapka tekutiny.

Pak si sedni a trochu se předkloň a vezmi si špek, cca 10 cm od pupíku buď nalevo nebo napravo. Jehlu píchej v úhlu 45 stupňů, to znamená šikmo. Je lepší to udělat švihem, čím pomaleji to budeš dělat, tím víc to bude bolet. Když se hecneš a prostě ji tam rychle píchneš, tak to ani neucítíš. Jehla musí být zapíchnutá v kožní řase celá. Pak pomalu vytlač Pregnyl ven. Vyndej jehlu a vatovým tamponem místo chvilku masíruj. Jestli ti to pomůže, dej si deci vína nebo panáka na kuráž, mně to poprvé pomohlo. Teď už to dělám automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
25.4.16 19:05

Me Pregnyl pichala sousedka zdravotní sestra a rikala ze by se mel do svalu. Pichla me do ramene. Pichala jsem taky Fraxiparine a to byl zazitek, jehly tupw jak svina, ale zvykla jsem si a budu taky pichat asi dlouho v tehu.Ale neboj to zvladnes a zvyknes si.Ja jsem mela Fraxik večer, brala jsem to jako ritual, dalsi tehotensky den za mnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
25.4.16 19:07

@Cuddy S tím souhlasím. Zrovna dnes jsem si to říkala, když jsem si píchala Fraxiparine, ten má jehlu ještě tupější než Clexane. Zlatej Pregnyl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
25.4.16 19:13

@Susan23 Setřička na gyndě mi ho taky píchala do svalu, ale kdykoliv jsem si ho měla píchnout doma sama, tak jsem si ho píchala do břicha dle instrukcí z caru a že už jsem si těch pregnylů píchala :-) Pokud by ho měla píchat intramuskulárně, tak by k tomu určitě dostala i jinou jehlu. Běžně se doma píchá subkutánně do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí