Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Babička říká, že ženská musí chlapovi dobře vařit a mit doma dokonale uklizeno
.
No raději než dělat celý život otroka, byla bych sama. A dle mě žádný návod na udržení chlapa není. Buď se lidi miluji nebo ne ![]()
Určitě dodělat školu, najít si práci a potom uvažovat o miminku.Do té doby se stejně vyvrbí, jestli nynější přítel je ten pravý. Na co si hned s každým udělat hned dítě a pak čučet. Je mladá, času má dost.
Krmte tu bestii!!!
ne, zaruceny recept na udrzeni chlapa opravdu neexistuje…zalezi na vztahu jako takovem
@Vermion píše:
Ahoj holky, obrátila se na mně známá s dotazem…
Za nějaký rok jí končí rodičák, žije u přítele, ale dítě je z předchozího vztahu. Přemýšlí o druhém dítku, ale nynější přítel to ještě neví. Má strach z budoucnosti, aby zase nedopadla sama na dno. Prostě, aby se neopakoval to, že otěhotní a zase zůstane sama. Chtěla by nějaké větší jistoty ve vztahu.
Navíc s prací to valné mít nebude, ještě nepracovala a nedodělala školu.
Registrovat se zde nechce, ale bude si chodit číst odpovědi. Chce svůj problém vidět i z různých jiných pohledů, nejen ode mně.
Takže raďte!!!
Jak už tu bylo vícekrát řečeno - zapomenout teď momentálně na další dítě, dodělat alespoň střední školu, najít si práci, být zodpovědná sama za sebe a za své dítě, nabýt nezávislosti a pak teprve může uvažovat nad zdravým a fungujícím vztahem. Tvá kamarádka mi tak trochu připomíná mojí příbuznou. Já osobně bych se poučila z dřívějších chyb a neopakovala je. ![]()
Soulasím s příspěvky nade mnou. Než přemýšlet o kravinách, tak bych si dodělala školu, našla si práci a pár let si dala od dětí pokoj. Zvedne tak si sebevědomí, kvalifikaci a případný návrat do pracovního procesu po druhé mateřské bude daleko jednodušší.
Předpokládám, že jí je dost málo let, aby byla ke druhému dítěti tlačená věkem ![]()
Být soběstačná, aby si jí chlap vážil. Kouli na noze nechce nikdo.
@anorganička píše:
@Vermion co má nějaké pseudovzdělání společného s otázkou?
@Sany80s se ptala ![]()
No rozhodně si ho neudrží tak, pokud bude plánovat budoucnost (dítě) bez něj. to dítě nemusí být nutně blbost, ale je potřeba, aby to probrala s ním, a ne s tebou, znám jednu takovou maminku, která měla dítě v 17, taky měla jen základku, ze střední odešla, a pak si našla nového přítele, a ten jí doslova přemluvil, aby si pořídili další miminko(ona až tak nechtěla), má děti po 3 letech, a skvěle jim to klape, jsou spokojená rodinka, nový přítel bere obě děti jako své, idylka. také ji čeká za rok a půl hledání práce, ale ona je ochotná dělat cokoliv, věřím že to bude bez problému.
Souhlasím s holkama, že by měla v první řadě popracovat na sobě, aby se zbavila své závislosti. Ona sice uvažuje o dítku a partner o tom neví, ale co když on prostě nebude společného potomka chtít?
Myslím si, že uvažování - jak si udržet chlapa, asi k ničemu dobrému nepovede. Působí to na mě vypočítavě a nedospěle.
Četlka jsem jn úvodníá dotaz.
Radia bych najít si práci a popř si dodělat vzdělání. A až bde mít aspon rok odpracováno, tak bych šla do druhého dítka.
Jinak jak si udržet chlapa? Nepověsit se mu na krk, ale být soběstačná
samozřejmě, dávat najevo, že ho potřebuje, ale kdyby náhodou ji opustil, tak aby se dokázala postavit na vlastní nohy a měla nějakou jistotu - dodělanou školu, práci nebo alespoň nějakou praxi.
To jestli ji opustí nebo neopustí…to se někdsy stává i púo víceletém vztahu/maželství… to je holt tak a předpovědět se to nedá…
Já bych být ní, dokončila dálkově školu, pokud to jde a dohodnou se nějak s partnerem.
Pokud se dohodnou, tak s ní třeba počítá do budoucna.
Pokud chlap živí ji i její dítě z předchozího vztahu, bude se muset pořád ponižovat a hrát podle jeho pravidel. Pokud kamarádku baví dělat služku, pradlenu, kuchařku, uklízečku,… je to její problém. Ale musí počítat s tím, že ji chlap může vyměnit za jiný „lepší“ model a ani dítě jí nic nezaručí. Být na jejím místě zvednu zadek, začnu studovat a najdu si práci, abych byla schopna zabezpečit sebe i dítě. Ale to se jí asi nechce. Ono je to pohodlnější nechat se živit a poslouchat
@Bethuska píše:
Soulasím s příspěvky nade mnou. Než přemýšlet o kravinách, tak bych si dodělala školu, našla si práci a pár let si dala od dětí pokoj. Zvedne tak si sebevědomí, kvalifikaci a případný návrat do pracovního procesu po druhé mateřské bude daleko jednodušší.
Předpokládám, že jí je dost málo let, aby byla ke druhému dítěti tlačená věkem
Taky si myslím, že jí bude kolem 20let.