Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Před časem jsem nastoupila po mateřské do svého prvního zaměstnání a manžel to nemůže rozdýchat - žárlí a náš vztah se postupně rozpadá. Nevím jak dál, jinde by to dopadlo asi stejně. Jsem už z toho na pokraji sil. Jít pryč ať má klid, nebo se natruc v práci s kolegou vyspat ať má důvod žárlit - nevím. Je to normální - zbaví se toho, nebo náš vztah ( i když je jinak pohodovej a máme i dítě) se rozpadne? Pomůže mi něčí zkušenost??
Obávám se, že u nás to bude stejný, až jednou půjdu zase do práce. Ale vyspat se s kolegou na truc bych brala až jako tu nejposlednější možnost ![]()
Vyspat se s někým natruc je totální kravina. Jasně bych chlapa upozornila, že se zklidní, nebo bude konec ![]()
Ahojky, je to uplne jako kdybych to psala ja. Doma mam to stejne, manzel zarli - hadame se a to jsem v praci teprve par tydnu.
Kazdopadne urcite s kolegou se nevyspi - bylo by to nejhorsi co muzes udelat.
My jsme si uz kolikrat sedli a povidali si o tom - manzel se o me boji ze o me prijde, neumi pracovat s novou informaci, vadi mu chlapi kolem me - chapu jeho strach., taky ho mam ale nedelam mu takovy sceny jako on me - protoze tim se ten vztah nici.
Mas pravdu ze to psychicky ubiji, pravda ze se snazim nehadat a nechat ho vychladnout - pak i on sam pochopi ze to prehnal a omluvi se - ale vim ze takhle to nejde porad dokola.
Sveho muze miluji, cekam az to nejhorsi prejde - nas vztah mi za to zatim stoji.
Já vím, ale když to slyším od rána do večera, tak si říkám, že to snad na truc udělám ať má pravdu. ( nikdy jsem ho nepodvedla ale jako ženská musím říct, že jeden je tam fakt ![]()
Jenže já když si chci vklidu sednout, tak skončíme stejně u toho samého a je to stále dokola! Třeba mu ustoupím a skusím to někde jinde, ještě počkám, ale snad se náš vztah nerozpadne dřív než něco udělám. Vím že mě má rád, třeba chce abych byla doma-uživili bychom se nějak-ale já už taky potřebovala mezi lidi ( i mezi ty „jeho chlapy“)
@slzina2 chapu Te - opravdu je to psychicky narocne. Ale stuj si za svym rozhodnutim - v praci zustan - neustupuj. Musi pochopit, ze i kdyby Vas uzivil, tak Ty proste doma zustat na zadku nechces, a pak taky musi pochopit, ze to nedelas pro sebe, ale pro rodinu, protoze si diky Tve vyplate muzete zase dovolit o neco vic (dovolena, vylety)
A taky se zapremyslej nad vztahem - to jestli jste v posledni dobe meli cas byt spolu, jestli si povidate, smejete spolu.
Nechci timto nejak Tveho chlapa branit pred zarlivymi vylevy (to vubec) ale zkus se treba podivat na Vas vztah jeho ocima jestli tam treba neni nejaky veliky duvod aby on si toto myslel (podotykam ze chlapi jsou hodne vnimavy a pokud treba zena kdyz byla doma se nemalovala a red kdyz chodi do orace o sebe pecuje berou to jako duvod)
Pokud by ovsem neprestaval a ten vztah Ti za to stoji, resila bych to pres psychologa ci manz. poradnu.
Nechápu proč by jsi manželovi měla zahnout s kolegou? to značí asi větší problém v manželství než je žárlivost, žárlivost je zdravá, ale pokud tě s tím deptá, tak by s tím měl něco dělat a doporučuju ho neprovokovat, nevyprávět s kým jsi se tam bavila a o čem, snad ho to přejde
Já bych takovém případě řekla manželovi, že jeho chování není normální, že já to nehodlám tolerovat a že pokud se nezklidní, tak to hodlám řešit rozchodem, ale že bych akceptovala, jestliže si myslí, že to sám nezvládne a potřebuje vyhledat odbornou pomoc.
Ale toto můžeš udělat jen pokud jsi připravená to udělat. Já bych se sebrala a ukončila to při prvním výstupu.
To je to co nechci, mám ráda svojí rodinu jen ta idila někam mizí. Společné chvíle se ztrácejí, sex už není co býval, já věčně u plotny a ještě ty jeho řeči
Tak nevím…
@slzina2 no tak to udelej
nejak nechapu smysl diskuze. naznacujes tady, ze v praci je jeden frajer, co by stal za to. chces od nas svoleni, ze to mas udelat, protože doma strasne trpíš s manželem žárlivcem?
v prve rade si udelej doma jasno s manželem, az pak se vrhej na kolegu (jestli teda on by o tebe stal)
@slzina2 no a ted ses dostala mezi lidi a v prací je přece jeden co tak na tebe pokzkuhe ze…přijde mi ze chceš slyšet návod jak se za zády tvého muže vyspat s jiným. doporučují studenou sprchu a zapojit jinou část těla. chlapa chápu po přečtení příspěvku.
@slzina2 píše:
Třeba mu ustoupím a skusím to někde jinde,
Blbost. To bys musela dělat v Antarktidě na meteostanici se samýma ženskýma a i tak by žárlil na medvědy.
Tak skákat na kolegu fakt neni řešení
a ustupovat mu a hledat si kvůli tomu jiné místo zvlášt´v dnešní době, kdy je tak velká nezaměstnanost taky ne…
jinak mi to hodně připomíná manželství jedné mé kamarádky…byla jsem jim v r.2000 na svatbě…vpodstatě nastoupila po mateřský do práce a najednou nesměla vůbec nic a jemu to děsně vadilo…výsledek byl ten, že se nakonec rozvedli, jelikož on tyto své stavy řešil alkoholem…
tím nechci říct, že můžeš mít podobný průběh, jen je třeba to řešit včas než bude pozdě…tzn. hlavně spolu komunikovat a vyříkat si to…