Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V lete jedu opet na primestaky. Takze budu bydlet u sestry. Moc se mi opet nechce, ale posledni tabor se mi hodi. Takze dva tydny budem prespavat u ni, ze letos beru i moje deti.
Pak planujeme dovolenou, takze pul leta budeme pryc a hledat hlidani pro kocicaka. Radeji, at prijede navsteva a prazdninari k nam domu, at druhou cast leta nikam netrajdame.
Mne to teda prijde smutne. Tchan je fajn, stara se, chce vnouce videt, a je spatny. Vzdyt je to rodina.
K nam jezdi rodina klidne na mesic. Je to pres ocean, takze na otocku to jaksi nejde
Maximalne radim o tech drobnostech, ktere vadi, mluvit. Je to neprijemne, ale dulezite pro to, aby si clovek v sobe nebudoval uplnou nesnasenlivost k danne osobe.
Já jsem tchána zatím nikdy nepoznala a tchýně má momentálně zákaz k nám chodit. I pravidelně delší návštěva by mě štvala i kdyby byla zlatá.
Proste asi zalezi na tom, jaky je vztah s rodici. Kazdy ho ma jiny.
Proto to kazdy mame holt jinak. Kazdy mame jine rodice, jinou povahu a meli jsme jine detstvi. Nejde soudit dite za to, jaky ma vztah k rodicum. Ten byl vybudovany oboustranne…
Odpoledni navsteva u kafe a kolace, pohoda. Nouzove prespat bych nechala, ale planovana nekolikadenni navsteva to fakt nedavam. Navic jak to zvladat casove. Mam 6 tydnu dovolene, ktere vyuzivam k cestovani. Delam 12ky a to posledni co potrebuju, je prijit po sluzbe domu, kde je navsteva.
Holky, mě čeká návštěva mojí matky zítra a už teď je mi blbě. Naštěstí ji vidím tak jednou za tři týdny, ale i to je moc. S ničím mi nepomůže, nikdy. Jen bude negativni a nasrana už ode dveří. Jezdí k nám kvůli malé, já k nim jezdit odmítám. Většinu návštěvu jsem ticho a nemluvím na ni…vážně super odpoledne.
@Tonka83 tak dej malou mamce a bez si nekam s kamaradkou odfrknout nebo dodelat co potrebujes
ja tydle samozvaci nucene navstevy nenavidim, nastesti to u nas pochopili vsichni rychle
Nám návštěvy nevadí. Málokdo odjede týž den, co přijede. Jezdí rodina, známí. První den jsem vždy unavená, ale pak si zvyknu a když odjíždějí, je mi to celkem líto. Navštěvujeme se s prima lidmi, tak asi proto. ![]()
@ivašot. píše:
Taky si neumím predstavit, že si osobu, která mě porodila, vychovala, bála se o mě…'nepustím do bytu"
No, nastesti mame asi jako jedny z mala normalni rodice to vypada
mne nikde nikdo nesmejdi, neuklizi, nekontroluje cistotu apod…jo a nekdy prijedou na navstevu i neohlaseni - no tragedie
ano, mam rada svuj klid, ale nevadi mi ani prespani, taky k rodicum jezdime a casto na vikend. A oni jsou radi, naopak se jim jednou za 14 dni zda malo
ale my radi vypadneme z bytu do baraku.
Spis jsem zvedava, jak se jednou vsichni budou ne/navstevovat se svyma detma. Jestli taky jen kavarny… ![]()
@Peggy54 to bohužel nejde, malá má potravinový alergie a matka si odmítá pamatovat, co malá nesmí a neustále ji cpe přesně to závadné. Brutální ekzémy, krvavé průjmy a bolesti ji nezajímají. Už jsem se s ní několikrát pohádala a je to prd platný, takže malou smí vídat jen pod mým dohledem. A stejně to zkouší.
@Tonka83 tak to je sila. To bych ji rekla, ze si nepreju, aby maly davala neco jist, ze ji akorat ublizuje. A pokud to nechce respektovat, at nejezdi. A ona si to rozmysli…
Jo, moje matka je poklad. Nevim, proč to nechce respektovat. Zvažují, že jestli je tak blbá, že si to nepamatuje, i když to řešíme pokaždé, nebo že to dělá schválně, aby ublížila. Zlá i blbá je dost.
Ja mam tchyni denne na ocich a pomalu to ve me taky doutna. Bydlime ve stejnem meste a ona cekam za rohem u skoly, skolky kdyz jedu pro deti, nebo prijde za plot koukat jestli jsme doma. Za posledni tyden 4× takova nahoda a pritom v patek u nas byla cele odpoledne, to jsme ji pozvali. Je to cim dal horsi, svagrova se kvuli tomuto odstehovala pres pul republiky. A nejhorsi je, ze to je na me, manzel v praci a ostatni jeji deti-ma 3 jsou co nejdal a prijedou parkrat za rok. Je me ji sice lito, ze je sama, ale my uz pomalu prichazime o svoje soukromi, prestavame zvedat telefon, vymyslime si, ze jedeme pryc:-(
Z mé matky vysloveně šílím. Její návštěva znamená totální rozvrtání celé domácnosti a strkání nosu do věcí, do kterých ji nic není. Mám ráda lidi, návštěvy, ale rodinu fakt ne. Léčím se z toho i týden.