Darovací smlouva k pozemku orná půda

Anonymní
11.2.20 14:28

darovací smlouva k pozemku orná puda

Ahoj holky,
nejdříve se chci zeptat jak to chodí pokud chci stavět na pozemku který je veden v katatrální mapě jako orná půda?
Pozemek je mamy, a pozemek už je v územním plánu, čekáme až to schválí a pak tam muzeme začít stavět.

Ale ted k otázce mam si už ted nechat od mamy udělat darovací smlouvu že mi ten pozemek přenechává a převest si to na sebe pak jako stavební pozemek?
Bojím se až ten uzemní plan schvalí tak budu hodně platit zato že si to převádím z orné pudy na stavební pozemek, ted je za m2 7kč, což za stavební pozemek se daleko muze zvednout.

A druhá otazka existuje poradce co mi může říct cenu pozemku kvuli dedictví?
Mám 2 segry
Jedna bydlí už v bytě po mamce, Mamka bydlí se svým přítelem daleko. Takže si myslím že byt už je psaný na ségru.

A moje druhá segra by šla do baráku táty, ten tam jeste bydlí tak by bydleli sním a chce ten barák si napsat segra na sebe.

Obě dvě nemají manželi a bydlí v pronájmech nebo druhá bydlela po celou dobu s mamkou v bytě. hodnota obou nemovitostí je tam cca 2 mil možná i více za každou zvlášt.
Jde mi o to že my si chceme postavit baráček na tom pozemku, nejsou tam sítě takže si všechno budeme muset platit ze svého, a byt v kterém bydlíme je manžela měl ho už před svatbou. A my pokud si postavíme ten baráček a náhodou se rozvedeme tak majetek se dělí ne?
Takže pokud by se barák prodal tak já bych byla na hodnote tak milion.
A připadá mi to sprostý když obě dvě dcery mají už jako nemovitost v hodnotě přes 2mil a já bych byla na hodnotě milion, jenom kvůli tomu že mám manžela on má byt tak ho berou jako prostě že je všechno moje.
Víte jak to myslím?
Ještě vedle je velké pole vedle toho pozemku co chceme a to chce máma prodat a rozdelit to mezi nás 3 jestě, a což jsem doufala že to napíše na mě a budeme fifty fifty rozdělené.
Poradíte mi třeba na koho se obrátit nebo jak to řešit? díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21783
11.2.20 14:50

Zkus si najít nějakého právníka se specializací na majetkové právo a nemovitosti. On by měl poradit, jak postupovat dál. Jinak pokud se bude darovat orná půda, tak je pro vyčíslení důležité, co je vedeno v katastru nemovitostí a ne v územním plánu. Pro darování od matky bude toto podle mě osvobozeno od daně z příjmů. Abyste mohli stavět, budete muset půdu vyjmout ze zemědělského půdního fondu a převést to na stavební parcelu. Za to se určitě bude platit. Bude kolem toho všeho strašně úřadování. Fakt zkus toho právníka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
11.2.20 15:02

Taky bych se obrátila na právníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.2.20 15:26

Z hlediska darovani je uplne jedno, zda to udelate ted nebo tesne pred stavbou, cena je akorat za smlouvu plus 2000,– kolek na vklad. Platit se bude az vyneti ze ZPF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová