Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dendule4 Zase nějaká, která má patent na výchovu, protože má zvladatelné dítě? Takových znám víc, druhé popřípadě třetí dítě, které bylo jiné je vyléčilo.
@annaei Jéééžiš ale tohle jsou taky kecy.Jako: No jooo, ty máš holčičku, ty jsou hodnější
To mě vždycky pobaví
Promin, já mám na tohle prostě svůj názor. Nebudu tu zakladatelku plácat po rameni a utěšovat jí, že takhle zlobí všechny děti. Nezlobí. Jenom to chce se jim trošku věnovat.
@radkka píše:
@dendule4 Zase nějaká, která má patent na výchovu, protože má zvladatelné dítě? Takových znám víc, druhé popřípadě třetí dítě, které bylo jiné je vyléčilo.
Nevím proč se hned tak čertíte?
Až budu mít druhé, nebo třetí budu ho vychovávat úplně stejně. Nepošlu ho v roce do jeslí, nebudu ho uplácet čokoládou a nedám mu na zadek hned jak se vyskytne první problém.
@dendule4 Ono je to jednoduché takhle říct, ale čim je dítě divočejší tim jeho výchova je těžší. U našeho syna je opravdu potřeba 100 duslednost a stejně neposlechne stokrát si lehne venku na zem. Nemá smysl na něho řvát, dávat mu na zadek, ale ani vysvětlovat, protože příště to udělá znova. Tak jediný, co dělám, že stále vysvětluji, i když to nikam nevede.
Ono neni sranda každý podvečer myslet na to jestli dítě se rozhodně usnout nebo jestli bude stávkvoat a uspávání bude na celý večer. Přitom vždy děláme vše stejně.
Mluvili jsme o tom s několika psyhologi myslim, že nás hodně pomohli, ale stejně občas jsme v koncích. A to že s nim bojuji kolem všeho je stejný
@dendule4
Nezlob se nazor ti nikdo nebere ale jako matka asi klidnyho ditete nemas o vychove ziveho a neunavitelnyho ditete paru..
@dendule4 píše:
Nevím proč se hned tak čertíte?Až budu mít druhé, nebo třetí budu ho vychovávat úplně stejně. Nepošlu ho v roce do jeslí, nebudu ho uplácet čokoládou a nedám mu na zadek hned jak se vyskytne první problém.
Zakladatelka nikde nepíše, že mu dá na zadek hned při prvním problému ![]()
Já se nečetrim, mně je to jedno, akorát se ráda koukám na to, jak takové matky narazí, protože některé děti prostě neposlechnou, ani když jim něco řekneš 1 000× a nepolevuješ a neuplácíš.
@dendule4 V našem okolí znám 3 kluky, který jsou stejný torpédo jako můj syn a jenom jednu holku. Z toho usuzuji, že většinou jsou to kluci. Obecně kluci častěji bývají agresivnější a mlatí se z ostatníma a podobně. Tim neřikám, že to nedělají holky.
Já se synovi věnuji hodně, ale i tak je to na palici vše vysvětlovat 1000 krát bez efektu.
Jinak jesle synovi právě s jeho chovánim pomohli, protože když pro něho přijdu já jsem vyklidněná a mužem jít ven řadit. S nim nejde být doma to by vymyšlel hovadiny t a já se zbláznila. Já vidim daní na zadek jako selhání rodiče, který už ze zoufalství neví, co s dítětem
Každé normální zdravé dítě občas zazlobí. Budete se divit, ale i to moje dítě zlobí. Ale je potřeba mít nějaké hranice. Všechno si přece dovolit nemůže. Jak je možné, že nějaké dítě ječí nelidsky na matku před lidma a druhé to nedělá? Povaha? Možná. Ale netvrdte mi, že nějakou výchovou byste s tím nic nezmohli? Jde jen o to najít něco, co bude na to dítě platit. I já musela hledat i já jsem byla leckdy unavená, zoufalá a otrávená. Ale nehodila jsem flinta do žita. NEřekla si, fájn, tak to nechám být, ono se to časem srovná.
Ono se to totiž samo nesrovná, ono to bude jen horší.
Dotaz v zahranici děti chodí do instituci jako jesle školka mnohem dřív. Kdyz je to tak špatně, tak proč je to jinde bežné. Co se ýka čokolády a sladkostí, moje díte to ji a dostává bežné. A plácnutí po zadku, taky už vyzkoušel, mám jedny nervy a já jako díte jsem taky dostala a zadnej syndrom nemám. A to mám první díte a nejsou mu ještě ani dva ( v záři bude mít dva )
@dendule4 Kdo řiká, že to necháváme být. Já to stále řešim každý den vysvětluji donekočna. On ví přesně, co se smí a nsmí, ale stejně pořád zkouší jestli jednou nepovolim. @Marion84 Tak my právě žijem v zahraničí a tady taky jesle jsou opravdu zařízení, kde děti nejsou odložené, ale mají spoustu aktivit a děti to kor ty akční baví.
@Marion84 Ještě mu nejsou ani dva a už ho mlátíš? Běžně mu dáváš bonbony a čokoládu? A co jako čekáš? Že Ti zatleskám? A že je v zahraničí běžné, že se děti div ne od narození odloží do jeslí? V zahraničí je taky normální, že děti špinavé oblečení hodí na zem a neuklidí, že nezdraví, že se ještě ve 3letech neumí obléknout. Tak když je to normální v zahraničí, tak to taky zavedeme u nás ne? ![]()