Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kacz píše:
Tak podle tohoto příspěvku se s ním podle mě moc mažeš. Tak ať si spát nejde, to je jeho věc. Ty si kvůli němu nenecháš ukrást celý večer tím, že ho budeš uspávat, vždyť už je velký!! V tomto věku už bych rozhodně neuspávala. V 8 bych přečetla pohádku a čau, dělej si, co chceš, ale ráno vstáváme do školky.A že je vzteklej, že ho budíš… ať si je vzteklej, ale vstávat se bude, jde se do školky.
Jdeš na to strašně vědecky, zapoj trochu selský rozum a nějakou rodičovskou autoritu.
je fakt že celý den se synovi věnuji a po večerníčku je čas pro taťku a mamku teda u nás protože jindy není čas si vklidu sednout a probrat co a jak a nebo jen sedět a nic nedělat
máme to tak už odmala protože jsem viděla děti od sestry že sotva chodili a půlnoc nebyl žádný čas odpadávali sami a druhý den brzy ráno odznovu a to jsem řekla že takhle to já nechci ![]()
@loven já to tak mám taky zavedené. Do osmi v posteli (v zimě do sedmi), přečtem pohádku, může si s sebou vzít jakoukoli hračku nebo knížky, ale bude v posteli. Občas vyleze, tak ho vrátím zpátky a pak už nevyleze, neb ví, že to nemá smysl. Čtyři hodiny uspávat, to by mě asi trefilo.
@kacz píše:
@loven já to tak mám taky zavedené. Do osmi v posteli (v zimě do sedmi), přečtem pohádku, může si s sebou vzít jakoukoli hračku nebo knížky, ale bude v posteli. Občas vyleze, tak ho vrátím zpátky a pak už nevyleze, neb ví, že to nemá smysl. Čtyři hodiny uspávat, to by mě asi trefilo.
No my tedy měli také problém s uspáváním protože jsme do 13m kojili před spaním a on si zvykl že tam jsem no a když jsme přestali tak měsíc trvalo než si zvykl… samozdřejmě byli i slzy a já nevím co všechno ale bohudík jsme to zvládli ke spokojenosti obou stran
@kacz tak ja ho nechavam samotnyho v mistnosti a odchazim, ale pravidelne kontroluji, protoze jinak pocura celou postel, znici kdeco nebo rve jak sirena. Hlavne ja potrebuji aby spal aby jsme rano vstali. Protoze neni prijemny kazdodenni ranni boj, kdy nic nechce musim ho oblekat, nakrmit vsechno je problem
@loven to je sicek rasny mit vecer pro sebe, ale kdyz ti dite za boha neusne tak co. Kazdy den to zkousim, ze budem mit vlastni vecer a naprosto bez sance. A to to zusime uz od jeho roku kdy zacal jist sam z flasky.
@annaei hele tak jestli jste se snažili to zavést už v jeho roce a pořád se to nepovedlo, je jednoznačně problém v nedůslednosti. Ten kluk ví, že stejně nejpozději za pár dnů povolíš a zase začneš uspávat. A čím víckrát povolíš, tím je víc na koni. A čím větší skopičiny v tý posteli bude dělat, tím dřív ty povolíš.
Pokud bys opravdu od jeho roku řekla pohádku a nechala ho v postýlce, ať si sám usne, není prostě možné, aby už to neměl dávno zažité. To přece byl ještě v miminkovské postýlce, odkud ani nemohl vylézt. Pak, až by začal vylézat, tak nereagovat na nic, vzít ho a BEZE SLOVA vrátit zpátky, jeden večer to uděláš 5×, druhý večer 2× a pak to pochopí.
@loven No takovy spankovy rezim bych si taky nechala libit
Nas chodi spat okolo osme, ale bez reci, lehne, napije se, neco si tam brepta a behem chvili spi, ale rano vstava mezi 4:45 a 6:15. To je na bednu. Takze kdyz mala v noci bzika, podari se mi ji vetsinou uspat ve chvili, kdy na me borec hulaka, ze uz je vzhuru ![]()
@kacz píše:
@annaei hele tak jestli jste se snažili to zavést už v jeho roce a pořád se to nepovedlo, je jednoznačně problém v nedůslednosti. Ten kluk ví, že stejně nejpozději za pár dnů povolíš a zase začneš uspávat. A čím víckrát povolíš, tím je víc na koni. A čím větší skopičiny v tý posteli bude dělat, tím dřív ty povolíš.Pokud bys opravdu od jeho roku řekla pohádku a nechala ho v postýlce, ať si sám usne, není prostě možné, aby už to neměl dávno zažité. To přece byl ještě v miminkovské postýlce, odkud ani nemohl vylézt. Pak, až by začal vylézat, tak nereagovat na nic, vzít ho a BEZE SLOVA vrátit zpátky, jeden večer to uděláš 5×, druhý večer 2× a pak to pochopí.
@annaei píše:
@loven Zavidim
není co
v jiných věcech třeba plavem taky…
každý dítě to má jiné
něco je lepší něco horší…
@loven Pro mě nejhorší je, že on přesně ví, co smí a nesmí, ale nedělá to
@annaei píše:
@loven Pro mě nejhorší je, že on přesně ví, co smí a nesmí, ale nedělá to
No jak říká manžel on není blbej ale nechce slyšet…u nás teď platí že mu řeknu že ho vytahám za uší aby slyšel když mi řekne že mě neslyší a zlobí dál…(jednou jsem to použila)… no občas je to fakt náročný
![]()