Jak to funguje když mi končí smlouva během mateřské

236
1.5.23 11:55

Jak to funguje když mi končí smlouva během mateřské

Ahoj holky. Mám dotaz, jsem těhotná, termín mám v prosinci, pracovní smlouva mi končí příští rok v březnu. Jak je to když mi tedy během mateřské skončí pracovní smlouva? Musím před tím žádat o rodičovský příspěvek abych nezůstala bez peněz? Snažím se to dohledat na netu ale nějak si nevim rady, poradíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20926
1.5.23 12:00

RP je dávka od státu a s prací nijak nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.23 12:01

@Cenarius ale když mi skončí pracovní smlouva tak to mateřskou nijak neovlivní? Tomu právě nerozumím, jak to je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
1.5.23 12:02

Pokud mas odpracovane dva roky, jsi v ochranne lhute a tim padem dostanes i materskou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.5.23 12:04

S datem ukonceni pracovni smlouvy ti skonci materska dovolena, budes nezamestnana pobirat nadale penezitou pomoc v materstvi, pokud mas na ni narok a nasledne socialni davku rodicovsky prispevek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.23 12:07

@matkabagristy takže po ukončení smlouvy budu pobírat peněžitou pomoc v mateřství a nemusím tedy po skončení té smlouvy v práci nic řešit a někam se hlásit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.5.23 12:10
@Veru514 píše:
@matkabagristy takže po ukončení smlouvy budu pobírat peněžitou pomoc v mateřství a nemusím tedy po skončení té smlouvy v práci nic řešit a někam se hlásit?

do 8 dnu od ukonceni pracovniho pomeru nahlas na svou zdravotni pojistovnu zmenu, ze jsi nezamestnana a pobiras ppm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí