Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Mám dotaz, jsem těhotná, termín mám v prosinci, pracovní smlouva mi končí příští rok v březnu. Jak je to když mi tedy během mateřské skončí pracovní smlouva? Musím před tím žádat o rodičovský příspěvek abych nezůstala bez peněz? Snažím se to dohledat na netu ale nějak si nevim rady, poradíte
@Cenarius ale když mi skončí pracovní smlouva tak to mateřskou nijak neovlivní? Tomu právě nerozumím, jak to je ![]()
Pokud mas odpracovane dva roky, jsi v ochranne lhute a tim padem dostanes i materskou ![]()
S datem ukonceni pracovni smlouvy ti skonci materska dovolena, budes nezamestnana pobirat nadale penezitou pomoc v materstvi, pokud mas na ni narok a nasledne socialni davku rodicovsky prispevek
@matkabagristy takže po ukončení smlouvy budu pobírat peněžitou pomoc v mateřství a nemusím tedy po skončení té smlouvy v práci nic řešit a někam se hlásit?
@Veru514 píše:
@matkabagristy takže po ukončení smlouvy budu pobírat peněžitou pomoc v mateřství a nemusím tedy po skončení té smlouvy v práci nic řešit a někam se hlásit?
do 8 dnu od ukonceni pracovniho pomeru nahlas na svou zdravotni pojistovnu zmenu, ze jsi nezamestnana a pobiras ppm.