Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A někoho na hlídání si zaplatit nemůžete? Že bys třeba aspoň jednou za týden dala někomu děti aspoň na dvě hodiny a někam si v klidu zašla a trochu si odpocla?
Tak to jsi tedy drsná. V takovém režimu bych brzo odpadla. Spát jen 5 hodin je tedy podle mě málo, zvlášť když pak jedeš na doraz a nemůžeš si to dospat během dne. Vůbec se nedivím, že už toho máš dost.
Každý den opravdu nemusíš vařit, uklizet, prat, ani nakupovat, jak si to kfo udělá, tak to má.
Je naopak hrozný, jak jsou některé ženské schopné v dnešní době z života udělat kovbojku, neboli jak z komora udělat velblouda; ty si jedna z těch, ktery to umí fakt mistrovsky, ale zas máš smůlu, že je tu spousta žen vč. mě, které jsme taky musely pofackovat domacnost s detma, které navíc měly x kroužků, ještě k tomu s bydlením v pr. delakove, takže ještě I logistika k tomu všemu. A žádný dovozy nákupu a jídel domu, vše pěkně po vl.ose.
Je to vše o organizaci a nastavení.
A teda našla bych si práci bez tak brutalniho vstávání, to si myslím dává organismu hodně zabrat.
@Ahep Nákup potravin též po vl. ose. Děti mají taky kroužky, jen jsem to nezmínila v úvodu, když ho má jeden, druhý ne a obráceně. Dnešní ženské??? Vy jste včerejší?? ![]()
Mne ta posledni odpoved prisla drsna. Chapu, ze jsi unavena. Ale pokud mas dite ve skolce, muze tam byt do kecnu 4, nemusi chodit po „o“. A to vetsi muze take do druziny nebo na krouzek, za kamarady, k babickam. Od tech 12-4 bych si dala cas pro sebe, at uz slofikem nebo klidne kavu s kamaradkou. Kde je psano, ze nemuze prijit kamaradka za tebou domu, jeji deti si pohraji s tvyma. A co se tyce uklidu, uklizim jednou tydne velky uklid na dve hodky a uplne to staci, nakupovat muzes jit klidne jednou za 14 dni. Nebo vem deti ven a uzij si nejaky program s nima, vytahni kamosku. Deti si pohraji, vy pokecate. Vsim timhle usetris cas a nervy. ![]()
Pridelavas si starosti i tam, kde to není nutný. Určitě nemusíš vařit, uklízet, nakupovat…denně. Obed si děcka dají ve škole a školce, nákup se dá objednat nebo udělat jeden velký na týden. Ze školky a školy vyzvedni až po spaní, z družiny. Pokud není družina, tak nějaký den kroužek, pak DDM, hřiště s kamaradama anebo ať je doma, ale jde si po svým a ty relaxuj. Nejsi robot, tak se tak nechovej. Proc je bereš po obědě? Proč máš vůbec takovou práci? Nemůžeš jít jinam? Aspon hledej a uvidíš, třeba něco najdeš.
@rbtn píše:
Ahoj, nevím jestli to jen všechno zveličuji a nebo toho je na jednoho člověka víc než dost a proto bych ráda znala váš názor. S manželem jsme spolu cca 10 let, máme 2 děti. Jedno ve školce, druhý ve škole. Pondělí začíná tím, že vstanu ve 3 ráno do práce, pak se v 7 zastavím doma pro prcky, mladšího odvedu školky a starší si dojde do školy sám. V práci končím po obědě, takže je vyzvednu a jde se domů. Pak začíná klasika úklid, učení, vaření, do toho 2 kočky(obě mají horší zdraví),vyprat, nakoupit, vyvětrat a pak vykoupat děti, udělat svačinu, nachystat oblečení, zkontrolovat batohy atd atd… Spát chodím ve 20:00, vyřízená tak, že z toho nemůžu usnout. Spím každý den cca 5hodin. Do toho 1× týdně brigoška. A takhle to jde celý týden, manžel se doma buď objeví nebo neobjeví(jezdí s kamionem) a já mám pocit, že mi z toho praskne hlava.
Na víkendy je doma vždy a to mi většinou pomůže(někdy s problémy jindy bez). Už dlouho mám takový pocit, že to nedávám, že je toho hodně a doma slyším jen vydrž ještě do…a pokaždé je nějaké období proč vydržet. Už mi to leze všechno krkem, chtěla bych jít na kávu s kámoškou aniž bych u toho slyšela mamii ty mě neposloucháš, mamii, mami, mamiiii. Aspoň jednou za měsíc se jít vyvětrat, jenže kamarádky chodí taky do práce a když už náhodou můžu tak jsou v práci ony. Manželovi jsem řekla, že chci aby si našel práci kdy bude víc doma, tak slíbil nejdřív od srpna a teď už zase neví, možná až v lednu příští rok. Už jsem tak daleko, že si říkám, že ho ani nepotřebuju. Pořád ho miluju, ale začínám mít na něj spíš vztek, že mě v tom nechal samotnou. Před dětmi taky jezdil, ale byl často doma, teď je pryč pořád…Omlouvám se za vyčerpávající příspěvek, ale nemám to komu říct.
Jako já bych tvých 6 hodin práce měl hotových za 2. Úklid na minimum, vaření jde taky udělat rychlovka nebo jednou za 2-3 dny, kočky co? nalít vodu a nasypat granule, nakoupit se dá o víkendu. Jako moje manželka byla taky taková, než jsem ji ukázal, že dělá mraky zbytečných věcí, které nikdo neocení a jen ji zbytečně ničí. Jako proč hodinu uklízet, když nikdo není doma a dečka druhej den udělají stejný bordel? Uklidí se pořádně o víkendu.
Co to je za praci? Ani omylem. Jet v tomto rezimu tyden, tak zkolabuju.
Polovina práce je zbytečná. Uvař na 2 dny, děti mají určitě obědy, prát každý den je taky zbytečný. Nakup třeba na 2 až 3 dny, nemusíš každý den. Vytvoř si třeba seznam úkolů a každý den udělej jenom něco. A vyber si den v týdnu kdy děcka nemají kroužky, je třeba klidněji a hoď nohy na stůl.
V podstatě děláš vše co většina žen..nic zvláštního. Spis podle mě tě trápí že jsi na to jakoby sama, bez chlapa
.Ale co je brutální je tedy to vstávání. A kdo je s dětmi, když odcházís ve 3 ráno?
Tady platí jediné, změnit svoji nebo mužovu práci.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, nevím jestli to jen všechno zveličuji a nebo toho je na jednoho člověka víc než dost a proto bych ráda znala váš názor. S manželem jsme spolu cca 10 let, máme 2 děti. Jedno ve školce, druhý ve škole. Pondělí začíná tím, že vstanu ve 3 ráno do práce
, pak se v 7 zastavím doma pro prcky, mladšího odvedu školky a starší si dojde do školy sám. V práci končím po obědě, takže je vyzvednu a jde se domů. Pak začíná klasika úklid, učení, vaření, do toho 2 kočky(obě mají horší zdraví),vyprat, nakoupit, vyvětrat a pak vykoupat děti, udělat svačinu, nachystat oblečení, zkontrolovat batohy atd atd… Spát chodím ve 20:00, vyřízená tak, že z toho nemůžu usnout. Spím každý den cca 5hodin. Do toho 1× týdně brigoška. A takhle to jde celý týden, manžel se doma buď objeví nebo neobjeví(jezdí s kamionem) a já mám pocit, že mi z toho praskne hlava.
Na víkendy je doma vždy a to mi většinou pomůže(někdy s problémy jindy bez). Už dlouho mám takový pocit, že to nedávám, že je toho hodně a doma slyším jen vydrž ještě do…a pokaždé je nějaké období proč vydržet. Už mi to leze všechno krkem, chtěla bych jít na kávu s kámoškou aniž bych u toho slyšela mamii ty mě neposloucháš, mamii, mami, mamiiii. Aspoň jednou za měsíc se jít vyvětrat, jenže kamarádky chodí taky do práce a když už náhodou můžu tak jsou v práci ony. Manželovi jsem řekla, že chci aby si našel práci kdy bude víc doma, tak slíbil nejdřív od srpna a teď už zase neví, možná až v lednu příští rok. Už jsem tak daleko, že si říkám, že ho ani nepotřebuju. Pořád ho miluju, ale začínám mít na něj spíš vztek, že mě v tom nechal samotnou. Před dětmi taky jezdil, ale byl často doma, teď je pryč pořád…Omlouvám se za vyčerpávající příspěvek, ale nemám to komu říct.