Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Ještě mi prosím odpověz na bod 1.Snídani přidej, je to 5-10 minut, plus si musíš brát svačiny na dopoledne. Pokud nestíháš, můžeš vypít alespoň půllitrové kefírové mléko a ssebou namazat chleba se šunkou a sýrem. První jídlo na oběd je děs! To se nedivím, že máš vlčí hlad. Já jsem jedla polévku vždy a poté celé druhé jídlo s přidáním. Mlsáním to nedoženeš. Zařad jogurty, sýry, maso, vajíčka, proteinový chleba, luštěniny. Začni se o sebe starat, v 17 letech nemusíš čekat co ti máma připraví. Přečti si něco o výživě.
Je možné, že přes všechno úsilí nabereš jenom málo, a že jseš takový somatotyp. Pokud se ti někdo posmívá, tak mám pro tebe pochopení, vím, jak je to nepříjemné (vyslechla jsem si, že vypadám jak žebřík jak mi ty žebra lezou… Nebo že na mně visí oblečení jak na věšáku… Par keců o koncentráku![]()
![]()
). Ale neboj, za pár let ti bude kde kdo tvůj metabolismus závidět.
K tomu prvnímu bodu je to asi všechno kromě strachu mamky (ví jak jím)
@Annuli píše:
K tomu prvnímu bodu je to asi všechno kromě strachu mamky (ví jak jím)
V tom případě to urgentně nevyřešíš. Chce to víc času. Zameř se na bílkoviny, tam musíš přidat. Nesmíš dělat tak dlouhé pauzy bez jídla (noc + dopoledne je moc). Měla bys hlídat i spánek. Tělo pořád dotuje procesy spojené s růstem, doplňuje např kostní hmotu a to vizuálně nezjistiš.
Blbé lidi s blbýma kecama vypouštěj. Lidi umí být opravdu zlí a rádi se vysmívají těm, co nějak vybočují z jejich představ. Chce to čas.
![]()
Ahoj, jsem na tom podobně celý život. Ještě je možnost, že máš skrytou intoleranci na potravinu, naječastěji lepek anebo mléčné a nemusí se to zjistit ani testy. Já to taky začala řešit, chodila jsem k výživové poradkyni, celý den jsem se cpala co mi poradila a výsledek byl asi 0,5 kg - 1 kg nahoře. Nemá to cenu. Nejspíš jsi takový typ člověka, hubená, atletická postava, málo svalu. Zkus ještě namísto sportu typu - běhání, plavání posilovat, přidat na bílkovinách, ale jestli ti to pomuže, buhvi.. Já už se s tím smířila, že jsem prostě taková a jiná asi nebudu. Doufám že aspoň věkem trošku přiberu
@NEITIRI Není pravda. Je mi 37 a metabolismus je pořád stejně rychlý 😅
Ještě mi prosím odpověz na bod 1.
Snídani přidej, je to 5-10 minut, plus si musíš brát svačiny na dopoledne. Pokud nestíháš, můžeš vypít alespoň půllitrové kefírové mléko a ssebou namazat chleba se šunkou a sýrem. První jídlo na oběd je děs! To se nedivím, že máš vlčí hlad. Já jsem jedla polévku vždy a poté celé druhé jídlo s přidáním. Mlsáním to nedoženeš. Zařad jogurty, sýry, maso, vajíčka, proteinový chleba, luštěniny. Začni se o sebe starat, v 17 letech nemusíš čekat co ti máma připraví. Přečti si něco o výživě.
Je možné, že přes všechno úsilí nabereš jenom málo, a že jseš takový somatotyp. Pokud se ti někdo posmívá, tak mám pro tebe pochopení, vím, jak je to nepříjemné (vyslechla jsem si, že vypadám jak žebřík jak mi ty žebra lezou… Nebo že na mně visí oblečení jak na věšáku… Par keců o koncentráku
). Ale neboj, za pár let ti bude kde kdo tvůj metabolismus závidět.