Jak urgentně přibrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
5.3.23 23:15

Jak urgentne přibrat

Ahojte holky potrebuju pomoct. Je mi 17 a při 170cm mám 40 kg. No jsem jenom kost a kůže a vůbec to není pěkný :,(
Asi to mám v genech, nebo spíš rychlí metabolismus, protože s jídlem problém vůbec není. Dlouho jsem dělala různé sporty a po kterých mi malinko narostli svaly a tak je moje tělo, hlavně nohy takové hrbolaté (prostě velká koleni kost, kus strašně hubený, pak sval a zas 4 cm průměr nohy) No prostě hrůza. Jsem plochá jak prkno a nevím co s tím. Jestli máte nějaké zkušenosti s proteiny. Hodně jsem četla, že se přebírá po HA. Já bych vyzkoušela úplně všechno, jsem fakt strašně zoufalá :zed:

Příspěvek upraven 05.03.23 v 23:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vesnickaholka
5.3.23 23:18

Nebyla jsem na tom jako Ty, nicmene pri kojeni jsem se doslova ztracela pred ocima.. pomohlo mi, kdyz jsem po kazdem jidle (snidane, obed, vecere) vypila nutridrink ;)

• Citovat
  • Upravit
35691
5.3.23 23:54
@Annuli píše:
Ahojte holky potrebuju pomoct. Je mi 17 a při 170cm mám 40 kg. No jsem jenom kost a kůže a vůbec to není pěkný :,(
Asi to mám v genech, nebo spíš rychlí metabolismus, protože s jídlem problém vůbec není. Dlouho jsem dělala různé sporty a po kterých mi malinko narostli svaly a tak je moje tělo, hlavně nohy takové hrbolaté (prostě velká koleni kost, kus strašně hubený, pak sval a zas 4 cm průměr nohy) No prostě hrůza. Jsem plochá jak prkno a nevím co s tím. Jestli máte nějaké zkušenosti s proteiny. Hodně jsem četla, že se přebírá po HA. Já bych vyzkoušela úplně všechno, jsem fakt strašně zoufalá :zed:

Hm, zníš jako ta dcera jejíž Mama se tady dnes ptala na anorexii :nevim: co tak denně sníš? Tohle už by mělo být pod dohledem lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.3.23 00:06
@pikola píše:
Hm, zníš jako ta dcera jejíž Mama se tady dnes ptala na anorexii :nevim: co tak denně sníš? Tohle už by mělo být pod dohledem lékaře

Hodně lidí si myslelo, že mám anorexii nebo bulimie, ale když mě viděli jist tak změnili názor. (Když mi něco opravdu chutná tak třeba dva plné talíře guláše omáčky s 11 knedli.)
Byla jsem u několika doktorů a všichni mi řekli že jsem zdravá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
6.3.23 04:13

@Annuli a vyšetřovali ti štítnou žlázu? Jinak já mám kamarádku, která je schopna sníst celé prase a je až extrémně vyhublá, prostě to tak má v genech. Pomohlo ji začít cvičit a nabrala svalovou hmotu, tak měla alespoň zadek větší i nohy. Zkus nějakého trenéra, který ti sestaví jídelníček a tréninkový plán, určitě ti pomůže nabrat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
6.3.23 05:33
@Annuli píše:
Hodně lidí si myslelo, že mám anorexii nebo bulimie, ale když mě viděli jist tak změnili názor. (Když mi něco opravdu chutná tak třeba dva plné talíře guláše omáčky s 11 knedli.)
Byla jsem u několika doktorů a všichni mi řekli že jsem zdravá. :nevim:

Tak jestli jsi zdravá, tak s tím asi fakt moc dělat nejde… Jako, stejně jako jsou někteří lidi tlustí, ačkoli se nepřejídají, tak jsou jiní hubení, ačkoli se přejídají.. Taky mám kamarádku, asi 172 a 43 kg (a to je po třech porodech, rodí vždycky s 50 kg), a taky s tím moc nejde dělat. Hodně blbě to vypadá, taky bojuje s tím, že je stigmatizována jako anorektička - což je blbý. Na cvičení bohužel s třema dětma nemá čas… Fakt jediná cesta hodně cvičit a jíst zdravě a pravidelně. :think: S tou antikoncepcí nevím, zas aby to člověka nerozhodilo ještě víc, ale nějakou logiku bych v tom viděla (ono se tím simuluje těhotenství a přitom tělo může ten metabolismus upravit, ale spoléhat se na to nedá).

Někdy to přejde i věkem - těma 11 knedlíkama bych neargumentovala, to není nic mimořádného, prostě dvojitý oběd, to jsem v 17 snědla obden taky a nic jsem z toho nepřibrala (jenže jsem měla normální váhu, nějakých 64/174, ale jde o to, že teenageři prostě často spalují hodně, a často jí jak protržení, dneska jíst tolik, co tenkrát, tak mám 150 kg). :lol: Takže máš i trochu šanci, že se za srovná samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
6.3.23 05:47

Jist vic proteinu. Ja byla driv hubena hodne, ale flakala jsem jidlo. Kolace susenky a cokoladu jsem vymenila za steaky, ryby, spoustu vajec a pokud snasis, tak jsou fajn i mlecne vyrobky. A cvicit, sbys mela trochu svalove hmoty.

Jinak pokud se citis zdravotne dobre, fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
6.3.23 05:50

Tezko rict, dcera takhle hubla pri alergii na mleko. Cpali do ni nutridrinky, mela teda v te dobe uz bezlepkovou dietu. Cim vic nutri, tim to bylo horsi. Doktorka se pak zacyklila na anorexii, nechtěla nic jineho slyset. Prevedli jsme ji na dospělé gastro, doktor udelal jine testy a tam vyslo mleko. Po vysazení vseho mlecneho se zacala vracet na svoji vahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
6.3.23 07:45
@Annuli píše:

Tak proč potřebuješ přibrat urgentně? Co teda za den jíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.3.23 08:42
@Annuli píše:
Asi to mám v genech, nebo spíš rychlí metabolismus, protože s jídlem problém vůbec není. Dlouho jsem dělala různé sporty a po kterých mi malinko narostli svaly a tak je moje tělo, hlavně nohy takové hrbolaté (prostě velká koleni kost, kus strašně hubený, pak sval a zas 4 cm průměr nohy) No prostě hrůza. Jsem plochá jak prkno a nevím co s tím. Jestli máte nějaké zkušenosti s proteiny. Hodně jsem četla, že se přebírá po HA. Já bych vyzkoušela úplně všechno, jsem fakt strašně zoufalá :zed:Příspěvek upraven 05.03.23 v 23:18

Po HA nutně přibírat nemusíš, to je kec. Jinak bych byla pro vyšetrení na štítnou žlázu. Mívala sem kdysi kamarádku, tam právě byl problém se štítnou a holčina taky nemohla nabrat. Takže bych zašla s rodiči za lékařem a postupovala dál ve spolupráci s ním :kytka:

• Citovat
  • Upravit
562
6.3.23 09:11

Také se přikláním k vyšetření štítné žlázy.

A počkej po třicítce :mrgreen: To se jenom podíváš na rohlík koutkem oka a 10 kg bude nahoře :)) Zkus třeba i kalorické tabulky. Stejně jako pomůcka k hubnutí by mohly fungovat jako pomůcka k přibírání. Vypočti si, kolik máš denně sníst, aby šla váha hore. Jez víc proteinů, luštěniny, ryby, vejce a cvič ať přibereš svalovou hmotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.23 09:37
@Annuli píše:
  1. A přibrat chceš proč? Že to nevypadá hezky? Že tě lidi viní z poruchy příjmu potravy? Že má máma obavy jestli jsi ok?
  2. u kterých doktorů jsi byla a co ti vyšetřili?
  3. co všechno za den jíš? Např vypiš za včerejšek?? To že sníš guláš a 11 knedlíků neznamená, že jíš dost - taky to může být tvé jediné jidlo za den…

Já jsem byla taky vždycky hubená/velmi štíhlá, jako teenagerka 48kg/175cm, (na VŠ 52kg, a nyní 40+ po 3 dětech, mám 60kg). Ale jedla jsem vždy hodně, velké snídaně, obědy, večeře plus jsem nevyrazila z baráku bez velké svačiny (třeba obložená bageta a ovoce), jedla jsem často a hodně, ale byla jsem vcelku hyperaktivní, ráda jsem sportovala, vypadala jsem zdravě, menstruaci jsem měla přesnou jak hodinky. Rodiče neměli potřebu mně nechat vyšetřovat, protože viděli moje stravovací návyky.

Máš opravdu nízkou hmotnost. Zkus se trochu rozepsat, abychom ti mohli konkrétně poradit.

• Citovat
  • Upravit
16
6.3.23 09:51
@Anonymní píše:
  1. A přibrat chceš proč? Že to nevypadá hezky? Že tě lidi viní z poruchy příjmu potravy? Že má máma obavy jestli jsi ok?
  2. u kterých doktorů jsi byla a co ti vyšetřili?
  3. co všechno za den jíš? Např vypiš za včerejšek?? To že sníš guláš a 11 knedlíků neznamená, že jíš dost - taky to může být tvé jediné jidlo za den…

Já jsem byla taky vždycky hubená/velmi štíhlá, jako teenagerka 48kg/175cm, (na VŠ 52kg, a nyní 40+ po 3 dětech, mám 60kg). Ale jedla jsem vždy hodně, velké snídaně, obědy, večeře plus jsem nevyrazila z baráku bez velké svačiny (třeba obložená bageta a ovoce), jedla jsem často a hodně, ale byla jsem vcelku hyperaktivní, ráda jsem sportovala, vypadala jsem zdravě, menstruaci jsem měla přesnou jak hodinky. Rodiče neměli potřebu mně nechat vyšetřovat, protože viděli moje stravovací návyky.

Máš opravdu nízkou hmotnost. Zkus se trochu rozepsat, abychom ti mohli konkrétně poradit.

Vysetrovali mi všechno možné- alergie, ŠTÍTNOU ŽLÁZU, krev… ALE VŠECHNO BYLO V POHODE :nevim:
Já toho sním za den pomalu víc než můj dospelej brácha. Ráno snídaně jenom občas, protože to kvůli školy nestíhám. Oběd sním ve škole celý většinou i s polévkou, chodím si přidávat, někdy si za mě musí jít přidat spolužačky, protože mi si můžeme přidat jenom jednou. A přes den mlsam čokolády, mamka mi udělá 2 chleby s máslem šunkou a rajčaty, a večeři sním též celou porci většinou si po ní ještě něco dám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.3.23 09:53
@NEITIRI píše:
Také se přikláním k vyšetření štítné žlázy.A počkej po třicítce :mrgreen: To se jenom podíváš na rohlík koutkem oka a 10 kg bude nahoře :)) Zkus třeba i kalorické tabulky. Stejně jako pomůcka k hubnutí by mohly fungovat jako pomůcka k přibírání. Vypočti si, kolik máš denně sníst, aby šla váha hore. Jez víc proteinů, luštěniny, ryby, vejce a cvič ať přibereš svalovou hmotu.

Na té jsem byla a je v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.3.23 09:54
@eva1985aa píše:
Jist vic proteinu. Ja byla driv hubena hodne, ale flakala jsem jidlo. Kolace susenky a cokoladu jsem vymenila za steaky, ryby, spoustu vajec a pokud snasis, tak jsou fajn i mlecne vyrobky. A cvicit, sbys mela trochu svalove hmoty.Jinak pokud se citis zdravotne dobre, fajn.

A když naberu svaly tak se to trochu rozloží, nebo to bude kost a kůže - sval - kost a kůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková