Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
souhlasím zcela vyjííímečně s ivuškou že jde o značku nebo možná ne o značku prostě musí se umět vybrat dobrá rýže která je bohužel většinou dražší ale vyplatí se. teď už fakt radši zainvestuju než mít lepivou hnusnou rýži která chutná po škrobu. moje mamka kupuje tu levnou, dělá jí různě přesně jak píšete, s hřebíčkem, v troubě a bla bla ale jde to poznat vždycky na to že to prostě není ta dobrá rýže která je jak já říkám all dente tak na zkus že to prostě není tvrdé ani ta měkká hnusota slepená.
Tak my máme multi rice cooker (multifunkční rýžovar) a je to nejpoužívanější spotřebič u nás.Rýži to udělá přesně jak má,jakýkoliv typ,nádherně voní a chutná výtečně.Skoro ani jinou přílohu nejíme.Jím ji i samotnou
Navíc hrnec používám i na zeleninu.Udělám ji na páře a k tomu ta rýže a není co dodat.Hrnec má využití i na pomalé vaření,pára,funkce na sladkou rýži i na rizoto atd. ![]()
Je to fakt super věc,máme doma už dva
Jeden menší a druhej větší.
Holky zaujala mě ta mikrovlnková rýže..
1. v jakém nádobí to děláte? Já mikrovlnku používám jen na ohřívání a to dávám normálně v plastových nebo skleněných miskách nebo na talíři, ale na „vaření“ bych se bála, aby to neprasklo… to máte nějaké speciální nádobí?
2. mícháte to v průběhu vaření, nebo se nemusí?
-lucie- píše:
moje mamka vaří výbornou rýžibezsáčková rýže - 2 šálky, na to 4 šálky vody, lžička soli, menší cibulku jen oloupat a napíchat do ní hřebíček a dát to všechno vařit
je to fakt výborný
To určitě zkusím, díky za recept! ![]()
Chce to koupit kvalitní rýži, pokaždé se hodí jiná, a také každý má rád jinou. Já mám radši takovou lepivější
Vařím ji tak, že si rozpálím olej, na něj vsypu propláchnutou rýži a promíchám (každé zrníčko vlastně obalím v tom oleji). Doleju vodou tak, aby její hladina byla jeden článek prstu nad rýži. Osolím podle oka, moje mamka radí kávovou lžičku soli, já dávám myslím trošku víc
Dá se přidat kari koření, nebo cibule. Vařit se má pomalu, délka vaření podle návodu na obalu, během vaření nemíchat. Po uvaření ji nechám asi půl hodinky dojít. Manžel si moji rýži vždycky chválí ![]()
Elik píše:
1. v jakém nádobí to děláte? Já mikrovlnku používám jen na ohřívání a to dávám normálně v plastových nebo skleněných miskách nebo na talíři, ale na „vaření“ bych se bála, aby to neprasklo… to máte nějaké speciální nádobí?
Elik, vlitni treba do Tesca a kup si tam misku do mikrovlnky, je to plastova miska s ouskama, jak ma treba kastrol a na viku ma redukci pary. Dela ji i Tescoma, le je zbytecne draha, v tescu jsem za ni dala asi 100,– a mam ji urcite pres 5 let, zkusim neco vygooglit,aby jsi vedela, co myslim…Jo a ryze se nijak nemicha, zapnes a jak cinkne, mas hotovo
tak to je presne ona, vidis, je jeste levnejsi, nez si pamatuju ![]()
eldarka píše:
Nechtějí se mi číst všechny komentáře, ale za mě - rýži jedině v rýžovači Tupperware!
A kolik rýže se do něj vejde? Přijde mi na obrázku maličkej.
kikina2004 píše:Elik píše:Elik, vlitni treba do Tesca a kup si tam misku do mikrovlnky, je to plastova miska s ouskama, jak ma treba kastrol a na viku ma redukci pary. Dela ji i Tescoma, le je zbytecne draha, v tescu jsem za ni dala asi 100,– a mam ji urcite pres 5 let, zkusim neco vygooglit,aby jsi vedela, co myslim…Jo a ryze se nijak nemicha, zapnes a jak cinkne, mas hotovo
dostali jsme nějakou plastovou parní misku (3 díly) od whirpoolu k mikrovlnce a dodneška jsem to nepoužila, že nevím jak ![]()
Ještě je výborná tahle.
V kastrolu rozpustit máslo, na to rýži (v původním receptu nemytou, já ji propláchnu a nechám lehce osušit)a smažit do růžova, až světle hněda, potom zalít vodou a uvařit.Výborná chuť ![]()
OT: plasty v Tesku bych radši nekupovala. Oni ty drahé plasty ví, proč jsou drahé
Hlavně plasty s Teska dost často neprochází testama kvůli škodlivým látkám. A přeci jen ten ohřev v mikrovlnce si o nějaký kvalitnější plast vyloženě říká ![]()
ahoj tak u nás vařím rýži tak,že na trošce oleje opražím rýži, kterou jsem před tím propláchla v horké vodě. Pak to zaliji vodou ( pokud dám 1 hrnek rýže tak k tomu naliju 1,5 hrnku vody) osolím a přidám malou cibuli v celku. Až se začne voda ztrácet přiklopím pokličkou a dám dojít do teplé trouby.A kupuji klidně neznačkové levné rýže typu euroshoper v Albertu a je takto připravená moc dobrá.
Hodaka píše:
Ještě je výborná tahle.
V kastrolu rozpustit máslo, na to rýži (v původním receptu nemytou, já ji propláchnu a nechám lehce osušit)a smažit do růžova, až světle hněda, potom zalít vodou a uvařit.Výborná chuť
..presne takhle delam ryzi ja.Neproplachuji a smazim na masle.Kdo si mysli,ze jen basmati nebo jamisnovou lze udelat chutne a nelepive,omyl.I ta nejlevnejsi ryze,takto delana,se nikdy neslepi,protoze do sebe vtahne ten tuk.Naucili me to Kluci v akci ![]()
Eemii píše:Hodaka píše:
Ještě je výborná tahle.
V kastrolu rozpustit máslo, na to rýži (v původním receptu nemytou, já ji propláchnu a nechám lehce osušit)a smažit do růžova, až světle hněda, potom zalít vodou a uvařit.Výborná chuť..presne takhle delam ryzi ja.Neproplachuji a smazim na masle.Kdo si mysli,ze jen basmati nebo jamisnovou lze udelat chutne a nelepive,omyl.I ta nejlevnejsi ryze,takto delana,se nikdy neslepi,protoze do sebe vtahne ten tuk.Naucili me to Kluci v akci
mě taky ![]()
Hodaka píše:Eemii píše:mě takyHodaka píše:
Ještě je výborná tahle.
V kastrolu rozpustit máslo, na to rýži (v původním receptu nemytou, já ji propláchnu a nechám lehce osušit)a smažit do růžova, až světle hněda, potom zalít vodou a uvařit.Výborná chuť..presne takhle delam ryzi ja.Neproplachuji a smazim na masle.Kdo si mysli,ze jen basmati nebo jamisnovou lze udelat chutne a nelepive,omyl.I ta nejlevnejsi ryze,takto delana,se nikdy neslepi,protoze do sebe vtahne ten tuk.Naucili me to Kluci v akci