Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mami a máma ..maminka mi připadá na učení blbé, jelikož je to citově zabarvené a to si má dítě vybrat samo
Holky, nepřijde vám divný, vynucovat si-maminko???
Mně by asi vadilo, kdyby mi děti říkaly matko, ale jako vynucovat si maminko, to fakt ne. To bych taky mohla po ostatních chtít, ať mi říkají Silvinko
Syn má deset říká mi mami a dcerka má rok a třičtvrtě a donedávna říkala-mámo a pak začla mami a krásně skloňuje všem členům domácnosti ![]()
jizvíková píše:
mami a máma ..maminka mi připadá na učení blbé, jelikož je to citově zabarvené a to si má dítě vybrat samo
Přesně tak
Mami a maminko. Tati tatínku. Občas mu to ujede a řekne nám jménem, ale tolerujeme to.
Mamko, maminko zatím, je to nádherný, uvidíme jak dál. Zato babičce začala říkat babico a to proto, že to jednou náhodou řekla a babička se tomu začala hrozně smát, tak teď jí to přijde, že je to to nejkrásnější oslovení asi pro babičku.
Jo a tatkovi říká, tati, taťko, ťaťo - to zmí vtipne, občas řekne taťkovi jménem, ale mě ne.
lleennttiillkkaa píše:
Mami a maminko. Tati tatínku. Občas mu to ujede a řekne nám jménem, ale tolerujeme to.
tak oslovení jménem je v určiém věku normální, slyší to kolem ![]()
PetiteFillette píše:
Otázka jasná
Mami, mamko, mamčo, maminko, mámo..nebo jménem?Já nemám ráda slovo „mamka“, od malička malou učím, že jsem „maminka“ a ona mi tak i říká. Vždycky. Jednou jedinkrát mi řekla „mami“ a mě to přišlo divný
Takové téma o ničem, jen mě to tak napadloKdyž o mě někdo mluví jako o „mamce“, malá ho opraví, že nejsem mamka, ale maminka
Ahoj tak u nás se stále drží maminko,někdy dcerce ujelo Moniko,jelikož když chodíme k mamce na kafe tak mi říká Mony,ale to fakt minimálně.Jinak nechci aby mi říkala jinak.Pro ni jsem prostě maminka,stejně jako ona pro mě Terinka,Terezo ji řeknu jen v okamžiku když už toho je moc.Jinka přítelovi říká taky tatínku,tati.. ![]()
Bavorov píše:
Mamko, maminko zatím, je to nádherný, uvidíme jak dál. Zato babičce začala říkat babico a to proto, že to jednou náhodou řekla a babička se tomu začala hrozně smát, tak teď jí to přijde, že je to to nejkrásnější oslovení asi pro babičku.
mě se líbí,jakkoliv mě řeklne,začíná mluvit takže říká máma,mamí,maminko-asi dvakrát v živote to řekla zatím
Jo,ale nemá vlastního tatínka,zezačatku mu říkala jménem,pak se jí to nějako uleželo v hlavě a říka Tatí,tatínku,tata,nenutila jsem jí,aby mu říkala tatínku, táto:lol:,protože ona tatínka vlastně nemá
sieta.m píše:
Holky, nepřijde vám divný, vynucovat si-maminko???Mně by asi vadilo, kdyby mi děti říkaly matko, ale jako vynucovat si maminko, to fakt ne. To bych taky mohla po ostatních chtít, ať mi říkají Silvinko
Syn má deset říká mi mami a dcerka má rok a třičtvrtě a donedávna říkala-mámo a pak začla mami a krásně skloňuje všem členům domácnosti
Mě to divný nepřijde. Nevynucuju si to stylem „budeš mi říkat maminko, protože já to tak chci a běda jak ne“.
Prostě o sobě jako o mamince mluvím. Maminka pofouká, pojď k mamince, maminka tě miluje..nebo jsem ji učila Jak se říká? Děkuju maminko. Přijde mi to přirozené
Ale když byla malinká a mluvit začínala, tak jsem ji cíleně učila „máma“, to je jasné ![]()
PetiteFillette píše:sieta.m píše:Mě to divný nepřijde. Nevynucuju si to stylem „budeš mi říkat maminko, protože já to tak chci a běda jak ne“.
Holky, nepřijde vám divný, vynucovat si-maminko???Mně by asi vadilo, kdyby mi děti říkaly matko, ale jako vynucovat si maminko, to fakt ne. To bych taky mohla po ostatních chtít, ať mi říkají Silvinko
Syn má deset říká mi mami a dcerka má rok a třičtvrtě a donedávna říkala-mámo a pak začla mami a krásně skloňuje všem členům domácnosti
Prostě o sobě jako o mamince mluvím. Maminka pofouká, pojď k mamince, maminka tě miluje..nebo jsem ji učila Jak se říká? Děkuju maminko. Přijde mi to přirozené
Ale když byla malinká a mluvit začínala, tak jsem ji cíleně učila „máma“, to je jasné