Jak vás oslovují vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14047
10.3.12 18:21

mami a máma ..maminka mi připadá na učení blbé, jelikož je to citově zabarvené a to si má dítě vybrat samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
10.3.12 18:22

Holky, nepřijde vám divný, vynucovat si-maminko??? 8o Mně by asi vadilo, kdyby mi děti říkaly matko, ale jako vynucovat si maminko, to fakt ne. To bych taky mohla po ostatních chtít, ať mi říkají Silvinko :lol: Syn má deset říká mi mami a dcerka má rok a třičtvrtě a donedávna říkala-mámo a pak začla mami a krásně skloňuje všem členům domácnosti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
cher
10.3.12 18:22
jizvíková píše:
mami a máma ..maminka mi připadá na učení blbé, jelikož je to citově zabarvené a to si má dítě vybrat samo

Přesně tak

• Citovat
  • Upravit
27265
10.3.12 18:28

Mami a maminko. Tati tatínku. Občas mu to ujede a řekne nám jménem, ale tolerujeme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
10.3.12 18:33

Mamko, maminko zatím, je to nádherný, uvidíme jak dál. Zato babičce začala říkat babico a to proto, že to jednou náhodou řekla a babička se tomu začala hrozně smát, tak teď jí to přijde, že je to to nejkrásnější oslovení asi pro babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
10.3.12 18:34

Jo a tatkovi říká, tati, taťko, ťaťo - to zmí vtipne, občas řekne taťkovi jménem, ale mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
10.3.12 18:39
lleennttiillkkaa píše:
Mami a maminko. Tati tatínku. Občas mu to ujede a řekne nám jménem, ale tolerujeme to.

tak oslovení jménem je v určiém věku normální, slyší to kolem ;)

• Citovat
  • Upravit
729
10.3.12 18:42
PetiteFillette píše:
Otázka jasná :)
Mami, mamko, mamčo, maminko, mámo..nebo jménem?

Já nemám ráda slovo „mamka“, od malička malou učím, že jsem „maminka“ a ona mi tak i říká. Vždycky. Jednou jedinkrát mi řekla „mami“ a mě to přišlo divný :mrgreen: Když o mě někdo mluví jako o „mamce“, malá ho opraví, že nejsem mamka, ale maminka :)

Takové téma o ničem, jen mě to tak napadlo :mrgreen:

Ahoj tak u nás se stále drží maminko,někdy dcerce ujelo Moniko,jelikož když chodíme k mamce na kafe tak mi říká Mony,ale to fakt minimálně.Jinak nechci aby mi říkala jinak.Pro ni jsem prostě maminka,stejně jako ona pro mě Terinka,Terezo ji řeknu jen v okamžiku když už toho je moc.Jinka přítelovi říká taky tatínku,tati.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
10.3.12 18:43
Bavorov píše:
Mamko, maminko zatím, je to nádherný, uvidíme jak dál. Zato babičce začala říkat babico a to proto, že to jednou náhodou řekla a babička se tomu začala hrozně smát, tak teď jí to přijde, že je to to nejkrásnější oslovení asi pro babičku.
:)Malá říká babičce Babčo:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
10.3.12 18:53

mě se líbí,jakkoliv mě řeklne,začíná mluvit takže říká máma,mamí,maminko-asi dvakrát v živote to řekla zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
10.3.12 18:55

Jo,ale nemá vlastního tatínka,zezačatku mu říkala jménem,pak se jí to nějako uleželo v hlavě a říka Tatí,tatínku,tata,nenutila jsem jí,aby mu říkala tatínku, táto:lol:,protože ona tatínka vlastně nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
10.3.12 19:04

Náš rok a půl starý syn nám říká mamí a tató (někdy ťaťó) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.3.12 19:08

mami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
10.3.12 19:10
sieta.m píše:
Holky, nepřijde vám divný, vynucovat si-maminko??? 8o Mně by asi vadilo, kdyby mi děti říkaly matko, ale jako vynucovat si maminko, to fakt ne. To bych taky mohla po ostatních chtít, ať mi říkají Silvinko :lol: Syn má deset říká mi mami a dcerka má rok a třičtvrtě a donedávna říkala-mámo a pak začla mami a krásně skloňuje všem členům domácnosti :srdce:

Mě to divný nepřijde. Nevynucuju si to stylem „budeš mi říkat maminko, protože já to tak chci a běda jak ne“. :) Prostě o sobě jako o mamince mluvím. Maminka pofouká, pojď k mamince, maminka tě miluje..nebo jsem ji učila Jak se říká? Děkuju maminko. Přijde mi to přirozené :nevim: Ale když byla malinká a mluvit začínala, tak jsem ji cíleně učila „máma“, to je jasné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
10.3.12 19:18
PetiteFillette píše:
sieta.m píše:
Holky, nepřijde vám divný, vynucovat si-maminko??? 8o Mně by asi vadilo, kdyby mi děti říkaly matko, ale jako vynucovat si maminko, to fakt ne. To bych taky mohla po ostatních chtít, ať mi říkají Silvinko :lol: Syn má deset říká mi mami a dcerka má rok a třičtvrtě a donedávna říkala-mámo a pak začla mami a krásně skloňuje všem členům domácnosti :srdce:
Mě to divný nepřijde. Nevynucuju si to stylem „budeš mi říkat maminko, protože já to tak chci a běda jak ne“. :) Prostě o sobě jako o mamince mluvím. Maminka pofouká, pojď k mamince, maminka tě miluje..nebo jsem ji učila Jak se říká? Děkuju maminko. Přijde mi to přirozené :nevim: Ale když byla malinká a mluvit začínala, tak jsem ji cíleně učila „máma“, to je jasné :mrgreen:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová