Jak vypadá Váš běžný den?

317
18.6.26 13:16

Jak vypadá Váš běžný den ?

Zdravím, je to možná primitivní otázka, ale jak vypadá váš bezny den? Nekdy me prijde, ze někdy zbytečně moc koukam do mobilu a chtela bych to změnit. Tak by me zajímalo jak trávíte dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8882
18.6.26 14:32

Pokud chces omezit telefon, tak omez telefon. S tim ti nepomůže fakt, ze to nekdo tak dela. Pomůže ti jen tvoje vůle. My fungujeme na cas. Jak cas, kdy neco začneme delat, tak i cas, kdy neco delat přestaneme. Třeba o víkendu, všichni postupně vstaneme, snidane, hygiena… jak vstáváme a jime kazdy jindy, mame tendenci si po snídani sednout k tv a cekat, az… nevim co… a tak stanovime, ze v 9:30 jdeme ven, věšet prádlo, delat záhon, cokoliv. Pevný cas a jasná činnost. Nebo treba po úkolech, pred veceri necháme deti odpočinout u tv nebo telefonu a rekneme, ze v 19:00 se vse vypíná a jde se delat jidlo. Jak je ten jasne ohraničený prostor, nikdo nema problem. Kdyz odněkud znaveni dojdeme a pleskneme sebou na gauc, jsme schopni u te elektroniky prosedet 2 hodiny v kuse… proto to, i sami pro sebe, omezujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.26 14:33

Záleží na tom jestli jdu do práce nebo ne.
Pokud jdu do práce: vstávání, snídaně. Musím počkat na někoho kdo odvede dceru do školky a odjíždím do práce. Přijedu večer. Kafe, sprcha, menší večeře a uspávat.

Jsem doma: vstávám s dcerou ráno do školky, snídaně, hygiena odjezd. Školka, nákup, úklid, oběd, kafe. Odpoledne do školky a pak někam jdeme. Herna, hřiště, nákup na večeři, návštěvy…
Po příchodu klidecek, udělat večeři, vykoupat, pohrát, uspat a ráno znova.
No a víkendy moc neřeším, to se vždycky něco vymyslí hromadně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.26 14:49

No je to jak kdy. Běžný den.. v 6:15 vstávám, 6:30 budím syna, 7:10 jdeme do školky, 7:35 - 14:00 práce, po práci většinou někam zaběhnu, do obchodu, vyzvednout něco, 14:35 vyzvednout syna, odpoledne záleží co máme. Po příchodu odpočinek, kafe. Potom buď jdeme ven nebo jsme doma, věnuji se domácnosti, starším dětem..2× týdně 15:30-17:45 jsme na tréninku. 18-19 večerní hygiena a večeře. 20:00 jdeme do ložnice, čteme si nebo poslouchá audio. Na netu jsme většinou večer, sociální sítě, diskuze, hledám informace, platím nákupy, poslouchám webinare, mám Duolingo.. ted i dost času věnuji plánování dovolené, nakupuju na konec školního roku..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.26 14:53

Nejmíň času u telefonu zdravíme na výletech hlavně u vody. Nejlépe na koupališti. Přijde mi prostě nelogicky sebou tahat mobily k vodě, kde je plno lidí a ještě to pak nechat někde na dece bez dozoru. Většinou bereme jenom ručníky. U bazénu jsou plavčíci, takže je o potencionální pomoc postaráno a někde u vody je vždycky jeden co sedí na dece. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4659
18.6.26 15:53

Ráno vstávám kolem mezi půl šestou a šestou hodinou.
Zacvičim si, takové jemné ranní protažení, žádná divočina. Nachystám sobě a synovi snídani, hygiena, pokud mám HO, tak jak odejde do školy dám si ranní svižnou procházku takových 30-45 minut. Kolem osmé sedám k práci, v poledne oběd, zase těch 45 minut procházka, skočím do obchodu, končím kolem půl páté. To už je syn doma, tak se koukneme, co bylo ve škole, připravit večeři, jídlo na druhý den, svačina…dle potřeby domácí práce. Někdy jdeme ještě ven, třeba na kolo, zahrát si pinec..
V úterý chodím cvičit, ve čtvrté jsem se přihlásila na jazykový kurz.
Spát chodím kolem desáté, většinou si večer čtu…
Mobil se snažím omezit tak na hodinu denně, na telku moc čas není, to si většinou kolem šesté u mytí nádobí pustím regionální zprávy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8650
18.6.26 15:56
@RockFous píše: Více

Zaplň svůj den různými činnostmi a nebudeš mít čas do toho mobilu koukat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9145
18.6.26 16:59

Různé aktivity. Od cvičení, návštěv, pes. Teď půjdu se psem k jednomu pánovi u nás. Prodává třešně. Mohla bych tam frnknout autem za pár minut. Ale my se projdeme s košíkem. Čím víc děti odrůstají, jsou samostatné osobnosti, mají své zájmy a aktivity, tím víc je času, volno. Když je dost času, tak si klidně čtu na mobilu nebo si pustím různé programy televize. Neřeším. Uvažuji, že nastoupím na další celoživotko. Sice jsem říkala, že nikdy víc nebudu absolvovat. Ale můj negativní postoj dávno odešel.
Teď je teda sezóna zahrádky. Miluji pěstovat hlavně rajčata. Máme různých 56 sazenic. Sázíme i jiné např. okurky salátové, cukety, papriky různé, kedlubny atd. Ale rajčata jsou prostě moje láska. Ty baví nejvíc.

Příspěvek upraven 18.06.26 v 17:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.6.26 17:03
@Kelsey1 píše: Více

Ach Bože, on to přísloví snad nikdo nikdy nepochopí správně - že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky, neznamená, že nemáš vstupovat, ale zkrátka nemáš čekat, že to bude zase stejný - voda prostě mezitím všechno odnesla… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.26 17:14

Ráno pomalu vstanu, ale tak nejpozději kolem šesté. Pomazlím se se psem, se kterým jde ven manžel. Udělám si snídani, podívám se na net a cca po hodince si jdu zacvičit, tak dvě hodiny, do deseti. Pak jdu nakoupit čerstvou zeleninu/ovoce a co je třeba, udělám si oběd a řeším práci. Jsem svým pánem, tak mě čas netíží. Odpoledne vyvenčím psa, uklidím a udělám večeři. Starám se o sebe a jsem šťastná, že mám svatý klid :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3453
18.6.26 17:24
@Anonymní píše: Více

V 6,30 budíš syna a v 7,10 už vycházíte? To stíháte za 40 minut se najíst, obléknout, umýt a ještě nějaká úprava sebe sama, aby člověk vypadal trochu k světu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
18.6.26 17:40

Ja nevim, mam tolik prace, ze stejne na ten mobil cas neni, takze kdyz uz ho vezmu do ruky, tak z toho nemam vycitky. Je do dobry sluha, zly pan. Obecne nemam nic proti technologiim, zalezi, k cemu je clovek pouziva a jestli travi cas i jinak. Ja rano vstanu, zavedeme deti, pak honem do prace, vyzvednout deti, odpoledne domacnost, vareni, cviceni, ukoly, koupani, klasika. Deti jsou jeste male, do toho plny uvazek, clovek se fakt 7-21 nezastavi a kdyz uz si v MHD vezmu na chvilku telefon, tak me to opravdu netrapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová