Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nedotovat ji, nechápu, proč ji živí, když má dítě už 10 let. Jinak to dát k soudu. Ať je v jeho péči a matinka se o sebe holt musí postarat sama.
Tady asi neexistuje rada, aby dítě trpělo co nejmíň. I když dcera zůstane s ním, matku musí nějak vystěhovat. Jestli nepůjde dobrovolně, bude jí muset dát asi vystěhovat soudně. Nějak si neumím představit, že to to dítě nezasáhne. Ale jiné řešení není. Do práce ji měl vyhnat už dávno, dál už to není jeho věc. Ještě bych jí zkusila nabídnout, že jí třeba zaplatím někde dva tři nájmy, aby vypadla. Ale dál už se bude muset postarat sama.
V první řadě musí na ospod a podat návrh na svěření dítěte do péče. Partnerce ať sežene byt, zaplatí jí nájem na tři měsíce a do začátku nějaký peníze, aby měla čas si najít práci. Pak by to mohlo proběhnout v klidu.
My to neměli teda vubec hysterické, ale stejně jsme řešili v psychologické poradně a s právníkem jak to udělat co nejméně bolestné pro děti. Kdyžtak, ať se jde poradit aspoň sám. Já to měl trochu podobné, ale můj manžel teda aspoň něco dělal s dětmi, s tou věrností to bylo taky ošemetné-měli jsme pak už takový volný vztah, když už nám to bylo fuk… Ale zas někde prošustroval všechny peníze (za alkohol asi) a bydlel u mě vlastně 10 let a nic neplatil za splátku ani na bydlení-vše já i na MD (no ale to jsem blbl já, že)…a ještě vysoudil nakonec po mě 600 tisc.
Jde o to jestli by žena někam šla do poradny. Nevím jak u nesezdaných…nám soud nařídil hned po soudu o děti, že se musí odstěhovat. Do té doby byl u mě v bytě i 6 m po rozchodu, měli jsme nejdřív střídavou péči (ale chodila jsem pryč z bytu já, on tam byl furt a přišel jen v noci)
A on chce dceru do péče? A dcera chce co? V 10 letech už je docela velká na to se vyjádřit, ona něco tuší, nebo nic neví? Můžete s ní o tom mluvit na rovinu, bude chtít vědět proč se rozchází. K nám chtěl jít OSPOD si promluvit s dětmi (nestihli to).
A jak by to bylo s tou současnou známostí? Ta by přijala dceru-to taky nemusí být uplně jednoduché. Nám se to teda podařilo výborně a to jsem měla partnera hned (vlastně ještě paralelně těch 6m na střídavce) a oni ho znali a měli ho rádi už předtím. Dcera mi sama navrhla zda to s ním nechci zkusit na vážno, protože viděla, že situace doma je neudržitelná.
Ony děti jsou v tomhle citlivé.
Píšu sem kvůli mému bráchovy (37 let).
Jde o to, že je byl ve vztahu s matkou svého dítěte, která mu ze života dělá peklo už několik let a brácha se konečně rozhodl s ní rozejít. Podporuju ho v tom a chci mu pomoct co nejvíc.
Ta ženská je totiž opravdu něco strašnýho. S dotyčnou naštěstí manželé nejsou, ale mají spolu dceru (10 let) a bydlejí spolu všichni u něj.
Byt je jeho. Dcera se jim narodila po 2 letech vztahu. Jeho partnerka tvrdila že prý otěhotněla přes antikoncepci… Bratr tehdy ještě s ní dítě nechtěl, je ale perfektní otec, dceru miluje nadevše a je pro něho na prvním místě, to je jeden z hlavních důvodů proč se snažil ten vztah udržet, ale už ví, že tohle opravdu nejde.
Ona po porodu už do práce nenastoupila a nepracuje doteď. Živí ji on. Není schopná ani nakoupit.
On taky uklízí, vaří (ona vařit neumí), dovolené a všechno platí on, do práce chodí jenom on (zarába docela dost), několikrát ho i podvedla, dozvěděl se to vždy až později, lhala mu nesčetně krát, poslední 3 roky už ona téměř nikam nechodí, nevěry skončili ale odmítá s ním mít sex, nemají si co říct, ona neumí ani vyprat oblečení, něsčetně krát jí to učil (jo, učil dospělou ženu jak má zapnout pračku).
Dotyčná celé dni stráví doma na mobilu. Jediný co ona dělá je že se s dcerou učí do školy.
Všichni mu říkali že tohle nikam nevede, protože už spolu ani pořádně nemluví, poslední sex měli před víc než rokem.
Bratr si tehdy našel známost (neplánoval to), už byl hodně frustrovanej a zoufalej, ale díky jeho nové přítelkyni nabral motivaci něco konečně změnit. Několikrát ji žádal aby se odstěhovala. Snaží se to řešit už půl roku i kvůli své nové přítelkyni (o tom, že si někoho našel jí řekl hned od začátku, nejdřív jí to nevadilo, pak ale otočila, delá mu scény doteď, odstěhovat se odmítá, argumentuje že nemá kam jít a má tam dceru).
Brácha je zoufalej, chtěl by ji vyhodit ale je mu líto ji vyhodit na ulici jenom tak, protože ona nemá ani korunu, nic. Kromě toho by ona dělala scény, on chce aby tím hlavně netrpělo dítě, aby malá nemusela být svědkem scén, skandálu a cirkusu co by vyváděla její matka.
Neví jak to v klidu vyřešit. Snažil se to řešit i přes její rodiče ale oni řekli, že to je mezi nima.
Máte prosím nějaké rady? Snažím se mu pomoct vymyslet jak situaci vyřešit co nejklidněji. On to měl řešit už dávno, ale bohužel, teď už to nevrátí, ale chce to řešit alespoň teď. Jo a dodám, že dceru chce do sví starostlivosti. A malá s tím problém mít nebude, mají skvělej vztah, je na něho hodně navázána.