Jak vyrobit domácí šunku, párky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19200
9.1.13 08:10
@eldarka píše:
na co sklenice? to pak jako zavaříte tu šunku???

jojo, já nemám šunkovar a v tom receptu tady se to vaří ve sklenicích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
10.1.13 21:04

Myslím, že nejlepsi varianta by byla dat sunkovar do zavarovaciho hrnce, ne? aby se uhlidala ta teplota… zitra se poohlednu po šunkovaru a pokud ho seženu, tak zkusím pres víkend šunku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
11.1.13 08:38
@eldarka píše:
Myslím, že nejlepsi varianta by byla dat sunkovar do zavarovaciho hrnce, ne? aby se uhlidala ta teplota… zitra se poohlednu po šunkovaru a pokud ho seženu, tak zkusím pres víkend šunku.

Tak to dělám. Mám elektrický zavařovací hrnec, paráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
11.1.13 21:12

No, já teda nemám elektrický, ale normální, tak snad to uhlídám… dnes jsem koupila šunkovar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
12.1.13 09:11

Jen takové malé doporučení. Dělalo mi problém šunku po uvaření z toho šunkovaru vůbec dostat. Tak dávám do šunkovaru silnější sáček, do něho masíčko a šunku pak lehčeji vytáhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
13.1.13 08:24
@Paoloska píše:
Jen takové malé doporučení. Dělalo mi problém šunku po uvaření z toho šunkovaru vůbec dostat. Tak dávám do šunkovaru silnější sáček, do něho masíčko a šunku pak lehčeji vytáhnu.

takze jakej sáček by mel byt? prej si mám koupit na tlacenku sacek… u sunkovaru je jeden prilozenej, tak ten pouzit nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
13.1.13 12:50
@eldarka píše:
takze jakej sáček by mel byt? prej si mám koupit na tlacenku sacek… u sunkovaru je jeden prilozenej, tak ten pouzit nebo ne?

Tak to je asi jedno. Já nevěděla, že je to obecné doporučení :oops:. My máme šunkovar dlouho a bez sáčku to šlo blbě, tak jsme ho začali používat. Ten obal na tlačenku je dobrý nápad a jestli tam máš nějaký jiný sáček přiložený, tak ho použij, stejně je to na jedno použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
4.2.13 14:06

Ahojda, pročetla jsem to tu, co se týče Vankových kuchařek, super záležitost :-) jen jsem se chtěla zeptat, když nepoužíváte rychlosůl, jak dlouho necháváte odležet maso než uvaříte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
4.2.13 17:04
@say píše:
Ahojda, pročetla jsem to tu, co se týče Vankových kuchařek, super záležitost :-) jen jsem se chtěla zeptat, když nepoužíváte rychlosůl, jak dlouho necháváte odležet maso než uvaříte?

24 hodin, pak vyndám, znovu promačkám a dám zase na 24 hodin do šunkovaru do lednice. :dance:

• Citovat
  • Upravit
say
1461
4.2.13 17:09

Já budu dělat v tom talčenkovém pytliku, takže to tam zítra dám a hají na 24 hod. do lednice:-)
super díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
8.2.13 08:57

Ja davam pul na pul tu sul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.3.13 09:33

Co s tím?
Prosím, poraďte. Udělala jsem domácí šunku, ale je prostě divná. Vůbec jako šunka nevoní a je málo slaná.

1. té soli se dávají zarovnané lžičky, nebo s kopečkem?
2.co z té nepovedené uvařit?
Nechce se mi vyhodit kilo masa, ale jen tak se ta šunka nedá jíst. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
9995
7.3.13 09:44

@bamba Ona je méně slanější, v té kupované je zkrátka soli moc, to je o zvyk, nebo prostě příště přidej více soli. Jak jsi postupovala, že se nezadařilo? Jinak uvařené maso jistě využiješ třeba do rizota, zapečených těstovin a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.3.13 09:59

Nakrájela jsem maso na kostky, dala do hnětače a půl hodiny hnětla. Ve vodě jsem rozpustila cukr a sůl, po částech vlila na maso.Pak nacpala do šunkovaru a nechala asi 40 hodin stát, pak jsem vařila a nechala vychladnout. Drží pěkně pohromadě, ale ani nevoní a nechutná. Do šunky to má fakt hodně daleko.Asi to maso bylo málo uležený, no nechtělo se mi čekat do večera.

• Citovat
  • Upravit
9995
7.3.13 11:18
@bamba píše:
Nakrájela jsem maso na kostky, dala do hnětače a půl hodiny hnětla. Ve vodě jsem rozpustila cukr a sůl, po částech vlila na maso.Pak nacpala do šunkovaru a nechala asi 40 hodin stát, pak jsem vařila a nechala vychladnout. Drží pěkně pohromadě, ale ani nevoní a nechutná. Do šunky to má fakt hodně daleko.Asi to maso bylo málo uležený, no nechtělo se mi čekat do večera.

Dělám teda trochu jinak, ale ani Tvůj postup není určitě špatný. Nechápu :nevim: A že by to bylo uležením :think: :? Já ho teda nechávám déle, ale i 40 hodin je dost. Ráda bych poradila, ale tady fakt nevim, kde je chyba :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí