Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@eldarka píše:
na co sklenice? to pak jako zavaříte tu šunku???
jojo, já nemám šunkovar a v tom receptu tady se to vaří ve sklenicích ![]()
Myslím, že nejlepsi varianta by byla dat sunkovar do zavarovaciho hrnce, ne? aby se uhlidala ta teplota… zitra se poohlednu po šunkovaru a pokud ho seženu, tak zkusím pres víkend šunku.
@eldarka píše:
Myslím, že nejlepsi varianta by byla dat sunkovar do zavarovaciho hrnce, ne? aby se uhlidala ta teplota… zitra se poohlednu po šunkovaru a pokud ho seženu, tak zkusím pres víkend šunku.
Tak to dělám. Mám elektrický zavařovací hrnec, paráda ![]()
No, já teda nemám elektrický, ale normální, tak snad to uhlídám… dnes jsem koupila šunkovar..
Jen takové malé doporučení. Dělalo mi problém šunku po uvaření z toho šunkovaru vůbec dostat. Tak dávám do šunkovaru silnější sáček, do něho masíčko a šunku pak lehčeji vytáhnu.
@Paoloska píše:
Jen takové malé doporučení. Dělalo mi problém šunku po uvaření z toho šunkovaru vůbec dostat. Tak dávám do šunkovaru silnější sáček, do něho masíčko a šunku pak lehčeji vytáhnu.
takze jakej sáček by mel byt? prej si mám koupit na tlacenku sacek… u sunkovaru je jeden prilozenej, tak ten pouzit nebo ne?
@eldarka píše:
takze jakej sáček by mel byt? prej si mám koupit na tlacenku sacek… u sunkovaru je jeden prilozenej, tak ten pouzit nebo ne?
Tak to je asi jedno. Já nevěděla, že je to obecné doporučení
. My máme šunkovar dlouho a bez sáčku to šlo blbě, tak jsme ho začali používat. Ten obal na tlačenku je dobrý nápad a jestli tam máš nějaký jiný sáček přiložený, tak ho použij, stejně je to na jedno použití.
Ahojda, pročetla jsem to tu, co se týče Vankových kuchařek, super záležitost
jen jsem se chtěla zeptat, když nepoužíváte rychlosůl, jak dlouho necháváte odležet maso než uvaříte?
@say píše:
Ahojda, pročetla jsem to tu, co se týče Vankových kuchařek, super záležitostjen jsem se chtěla zeptat, když nepoužíváte rychlosůl, jak dlouho necháváte odležet maso než uvaříte?
24 hodin, pak vyndám, znovu promačkám a dám zase na 24 hodin do šunkovaru do lednice. ![]()
Já budu dělat v tom talčenkovém pytliku, takže to tam zítra dám a hají na 24 hod. do lednice:-)
super díky
Co s tím?
Prosím, poraďte. Udělala jsem domácí šunku, ale je prostě divná. Vůbec jako šunka nevoní a je málo slaná.
1. té soli se dávají zarovnané lžičky, nebo s kopečkem?
2.co z té nepovedené uvařit?
Nechce se mi vyhodit kilo masa, ale jen tak se ta šunka nedá jíst. Děkuji za rady.
@bamba Ona je méně slanější, v té kupované je zkrátka soli moc, to je o zvyk, nebo prostě příště přidej více soli. Jak jsi postupovala, že se nezadařilo? Jinak uvařené maso jistě využiješ třeba do rizota, zapečených těstovin a pod.
Nakrájela jsem maso na kostky, dala do hnětače a půl hodiny hnětla. Ve vodě jsem rozpustila cukr a sůl, po částech vlila na maso.Pak nacpala do šunkovaru a nechala asi 40 hodin stát, pak jsem vařila a nechala vychladnout. Drží pěkně pohromadě, ale ani nevoní a nechutná. Do šunky to má fakt hodně daleko.Asi to maso bylo málo uležený, no nechtělo se mi čekat do večera.
@bamba píše:
Nakrájela jsem maso na kostky, dala do hnětače a půl hodiny hnětla. Ve vodě jsem rozpustila cukr a sůl, po částech vlila na maso.Pak nacpala do šunkovaru a nechala asi 40 hodin stát, pak jsem vařila a nechala vychladnout. Drží pěkně pohromadě, ale ani nevoní a nechutná. Do šunky to má fakt hodně daleko.Asi to maso bylo málo uležený, no nechtělo se mi čekat do večera.
Dělám teda trochu jinak, ale ani Tvůj postup není určitě špatný. Nechápu
A že by to bylo uležením
Já ho teda nechávám déle, ale i 40 hodin je dost. Ráda bych poradila, ale tady fakt nevim, kde je chyba ![]()