Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, tahle diskuze je pro me pokladem, vsem moc dekuji za rady, tipy, inspirace a jdu do toho!!! Koupím šunkovar a pořídím kuchařku Romana Vanka - kterého mimo jiné moc obdivuji a už i tak mám obojí na spisu jako dárek k narozeninám, které mám 21.2., takže nevím, jestli to do té doby vydržím, spis ne, jsem taková, ze, kdyz se pro neco nadchnu, chci to mít hned!
@eldarka píše:
Takže v této Vankové kuchařce je recept na párky???
ano, je to focený z ní
Holky omlouvám se za kvalitu fotek, lepší to jsem dát nejde, pokud je někdo chcete poslat třeba přes email, napiště do SZ
Holky taky mám doma obě kuchařky Romana Vaňka a nedám na ně dopustit, vaříme podle ní už skoro pořád.
Na párky a šunku se taky chystám. Šunku jsem už kdysi zkoušela podle nějakého receptu z televize, ale nebylo to ono. Takže teď zkusím podle Vaňka a zatím všechny recepty z kuchařek byly bezvadné, takže doufám, že i šunka a párky.
Zrovna jsem dokuchtila šunku. Krásně drží při sobě, chutná taky dobře, jenže je našedlá. Rychlosůl jsem nepoužívala, a teplotu jsem si hlídala teploměrem na 80. Je pravda, že mi to chvilkama vylítlo na 85C, ale to bylo maximum. Ale asi to tomu vadilo. ![]()
Podle me je nasedla prave proto, ze tam není ta rychlosul, takze pokud chceme ultra zdravou, tak bez rychlosoli, nasedlou… jinak to asi nejde
@mariannnka To je úplně normální, jak píše @eldarka, z obchodů jsme zvyklý na krásně růžovoučkou šunčičku, ale to je rychlosůl a barvivo ![]()
Mamka tu šunku dělá prý jen při 70°C.
Ale vliv na tu růžovost to asi mít nebude, to bude nejspíš, tak jak píšete.
A šunkovar nepoužívá, jen nacpe do toho tlačenkového střívka a dá do vody.
Mě by zajímalo zda se to dá dělat jen z čerstvého masa nebo může být i maso mražené(rozmrzlé).
@Sunnny píše:
Mamka tu šunku dělá prý jen při 70°C.
Ale vliv na tu růžovost to asi mít nebude, to bude nejspíš, tak jak píšete.
A šunkovar nepoužívá, jen nacpe do toho tlačenkového střívka a dá do vody.
Mě by zajímalo zda se to dá dělat jen z čerstvého masa nebo může být i maso mražené(rozmrzlé).
myslim že klidně i rozmrzlé..
@mariannnka píše:
Zrovna jsem dokuchtila šunku. Krásně drží při sobě, chutná taky dobře, jenže je našedlá. Rychlosůl jsem nepoužívala, a teplotu jsem si hlídala teploměrem na 80. Je pravda, že mi to chvilkama vylítlo na 85C, ale to bylo maximum. Ale asi to tomu vadilo.
Je to tím, že tam není ta řeznická sůl, ta udržuje maso růžovoučké, já dávám půl na půl. 85 stupńů nevadí. Ta šedivá barva je opravdu díky té chybějící řeznické soli. Neboj se to tam příště dát půl na půl. Ta troška nikomu neublíží ![]()
@Yvonne píše:
Je to tím, že tam není ta řeznická sůl, ta udržuje maso růžovoučké, já dávám půl na půl. 85 stupńů nevadí. Ta šedivá barva je opravdu díky té chybějící řeznické soli. Neboj se to tam příště dát půl na půl. Ta troška nikomu neublíží
Troška sem, troška tam, myslím, že tu růžovou barvu oželím.
ptala jsem se proto, jestli jsem neudělala někde chybu..
@mariannnka píše:
Troška sem, troška tam, myslím, že tu růžovou barvu oželím.ptala jsem se proto, jestli jsem neudělala někde chybu..
přesně, radši šedivější ale zdravější
musím koupit ty sačky na tu tláču a dát se do toho
mám na to hroznou chuť
ale zjistila jsem že jsem všechny sklenice odvezla na chalupu na zavařování, doma mám jen od přesnídávek ![]()
@PetaP píše:
přesně, radši šedivější ale zdravějšímusím koupit ty sačky na tu tláču a dát se do toho
![]()
mám na to hroznou chuť
ale zjistila jsem že jsem všechny sklenice odvezla na chalupu na zavařování, doma mám jen od přesnídávek
na co sklenice? to pak jako zavaříte tu šunku???
@eldarka píše:
na co sklenice? to pak jako zavaříte tu šunku???
Ne, to je jenom jako tip, jak dělat šunku bez šunkovaru. ![]()