Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poděkuj jí za radu a řekni, že dnes už je situace jiná než před 30 lety a doporučení se hodně změnila, a že si troufáš říct, že máš informace aktuálnější než ona, tudíž její zastaralý názory nepotřebuješ . ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takový problém se sousedkou, kdykoliv přijde na návštěvu za moji mamkou tak začne kolotoč otázek a rad jak se mám starat o syna a jak mám dělat tohle a tamhleto. Ted je aktuální téma nočník a už zni opravdu šílim. Malýmu je 11 měsíců a pořád do mě hustí že už má dávno chodit na nočník a nejlépe bejt bez plín. Pořád srovnává se svýma detma ale těm už je přes 30. A mě už opravdu dochází argumenty jak ji pokaždé odpalkovat. Nejradši bych ji poslala na ferovku do pr… Ale to nemůžu. Nemáte radu jak ji to vysvětlit
Holka to je prosté. Večer, až bude spát, tak k ní přijdeš. Zazvoníš, vzbudíš ji a slušně se jí s kartáček a zubní pastou v ruce optáš, jestli ji máš nandavat z leva do prava nebo z prava do leva. ![]()
Tato technika se nazývá:
Ukážu ti, že si debil, ale smát se budu jenom já.
Běžně ji používám na vlastní matku, když má svoji ženskou chvilku a snaží se trousit moudra. ![]()
Anonym, matka mě tu šmíruje. ![]()
@nozu píše:
no tak sousedka je na návštěvě u mamky, ne u tebe. Tudíž si dělej své věci. Nemusíš jim u návštěvy asistovat
U návštěvy neasistuju. Většinou přijde když jsem zrovna u mamky nahoře a koupu malyho nebo si dělám večeři..
@Anonymní píše:
Vždycky odejdu k sobě dolů jenže ona přijde za mnou a pokračuje ve své přednášce, kdyby to bylo jednou do týdne tak to zkousnu ale když je to skoro každý den tak je to šílený.
no a? prostě řeknu že mne to fakt nezajímá a své dítě to naučím až uznám za vhodné. Musíš prostě dát jasně najevo že o její rady nestojíš, at si radí vlastním dětem. Nebo funguje zcela mluvit něco jiného, to jí brzo přestane bavit. A začne o nočníku tak řekni co jsi dnes nakoupila, co jste měli k obědu a až Tě přeruší tak zase začni o něčem nedůležitém. Třeba jí to dojde a příště už za Tebou nepoleze ![]()
@Anonymní píše:
Vždycky odejdu k sobě dolů jenže ona přijde za mnou a pokračuje ve své přednášce, kdyby to bylo jednou do týdne tak to zkousnu ale když je to skoro každý den tak je to šílený.
no to je hustý. Já bych se asi doma zamkla a sousedku nepustila přes práh. To je hodně neomalené. Jinak bych od mamky v případě příchodu sousedky odcházela rovnou ze scény se slovy - Jé, mami, ty máš návštěvu. Tak to já vás nebudu rušit." Ani jí tím nedáš šanci začít poučovat…
@Tichošlápek píše:
Proc ji nepožádáš, ať respektuje tvůj styl výchovy a soukromí? Dovolí si to jen proto, ze jí to trpíš
Už jsem ji zadala tolikrát aby do toho přestala mluvit že si to budu dělat podle sebe.. Ale přijde mi že prostě mluvím do větru.
@Anonymní píše:
U návštěvy neasistuju. Většinou přijde když jsem zrovna u mamky nahoře a koupu malyho nebo si dělám večeři..
a ty nemáš vlastní zázemí? ![]()
@nozu píše:
a ty nemáš vlastní zázemí?
Bohužel nemám. Mám dvě místnosti sice tu kuchyň mám ale když potrebuju vařit tak musím k mamce protože tu nemám sporák. A do koupelny a na WC taky musím nahoru.
A ty u mamky bydlíš? Jestli ne, tak je nejjednodušší tam zrovna nebýt, když má přijít sousedka, ostatně to se dá udělat i když tam bydlíš. Nejrychlejší a nejúspěšnější řešení. Jinak určitým typům lidí nikdy nic nevysvětlíš - a toto myslím bude jedna z nich.
@Anonymní píše:
Bohužel nemám. Mám dvě místnosti sice tu kuchyň mám ale když potrebuju vařit tak musím k mamce protože tu nemám sporák. A do koupelny a na WC taky musím nahoru.
Tak si kup aspoň dvouploténkový vařič.
@Anonymní píše:
Odhaduji, že jsi svobodná maminka, bez mužské opory doma…? Nemá proto sousedka nutkání ti kázat?
@Demi píše:
Odhaduji, že jsi svobodná maminka, bez mužské opory doma…? Nemá proto sousedka nutkání ti kázat?
To jsem… To mě nenapadlo že by to mohlo být i takhle… Ona taky byla sama s detma tak asi proto dává takový přednášky
@AjaF píše:
Tak si kup aspoň dvouploténkový vařič.
Ten se chystám si pořídit hned jak to dovolí finance.
Nebo jí řekni, že si ty cenné rady nepamatuješ, tak jestli by ti je mohla všechny sepsat a dát. Až by příště, začala radit, tak se jí zeptej na které je to stránce, ze si to najdeš až na to budeš mít čas.
![]()
Nebo bych si v době její návštěvy, dala do uší sluchátka, že musíš poslouchat nějaký důležitý rozhovor s odborníkem na výchovu ![]()